MIKKO MALLIKAS 1

Elokuvasta lyhyesti

MITÄ SILMÄT EIVÄT NÄE
Isä on juuri saanut kevätsiivouksen loppuun, joten Mikkoa ja Villeä on kielletty leikkimästä leluilla lattialla. Mikko ja Ville ovat kuitenkin nokkelia ja käyttävät aivan tavallisia tavaroita kekseliäässä leikissään. Tavaroilla on näkymättömiä ominaisuuksia, joista muut eivät tiedä.

ISÄ KÄYTTÄÄ PÄÄTÄÄN
Mikon serkut tulevat käymään. Heidän mielestään Mikko ja Milla ovat lapsellisia eivätkä leiki näiden kanssa. Sen sijaan serkut tuhoavat etukäteen valmistellut jutut, ja kaikki päättyy riitaan. Lopulta isä puuttuu asiaan ja keksii yllättävän rangaistuksen.

MIKKO MALLIKAS IHMETTELEE
”Mikko, oletko siellä?” huutaa isä, ja siitä käynnistyy kekseliäs ajatusmatka, joka vie Mikon maan alle, ylös ilmaan sekä ihmisten ajatuksiin. Hän näkee osia itsestään joka puolella. Ehkä vain pieni osa hänestä vastaa lopulta isän kysymykseen ja saa hänet viemään roskat ulos.

KUKA NARRAA MIKKOA?
Mikko säästää rahaa tietokonepeliin. On silti vaikeaa säästää ja pysytellä erossa kaikesta hauskasta, kuten karkista. Petkutus houkuttaa niin paljon, että hän petkuttaa itseään. Mikko oppii, ettei kakkua voi syödä ja säästää.

MIKKO MALLIKAS PÄIVÄLLISKUTSUILLA
On suuret juhlat, ja Mikko ja pikku Pete saavat istua aikuisten pöydässä. Mikolla on jo kokemusta siitä, joten hän huolehtii, että Petellä on kaikki hyvin. Mikko suhtautuu tehtäväänsä vakavasti, ja käykin ilmi, että hän ymmärtää Peten tarpeita paremmin kuin aikuiset.

Tietoja elokuvasta

Ohjaus:
Liller Møller

DVD

VOD

Genre:
ANIMAATIO

Kieli:
Suomi

Top