Suomen suosituimmat näyttelijät tähdittävät syksyn odotettua joulukomediaa – Kulkuset kulkuset -elokuvan virallinen traileri on nyt julkaistu

Ohjaaja Taru Mäkelän lämminhenkinen joulukomedia Kulkuset kulkuset saa ensi-iltansa 28.10. Elokuvaa tähdittää laaja kaarti Suomen suosituimpia näyttelijöitä, jotka laittavat itsensä likoon kahden tyystin erilaisen perheen viettäessä ensimmäistä yhteistä jouluaattoa.

Loppusyksyn kotimaiseksi komediahitiksi povatussa Taru Mäkelän elokuvassa kahden erilaisen suvun ensimmäinen yhteinen jouluaatto lähtee raiteilta heti kättelyssä, kun isäntäpari Oskari ja Joona paljastaa tarkkaan vaalimansa salaisuuden: talossa on myös emäntä ja tämä on viimeisillään raskaana.

Mäkelä on koonnut lämminhenkiseen komediaansa joukon Suomen suosituimpia näyttelijöitä. Kahden kirjavan suvun rooleissa loistavat Christoffer Strandberg, Antti Tuomas Heikkinen, Martti Suosalo, Pirkko Hämäläinen, Sari Siikander, Eeva Litmanen, Ali Jahangiri, Kreeta Salminen, Alex Anton ja Sonja Salminen.

Tuottaja Aleksi Hyvärinen tuotantoyhtiö Don Filmsistä sanoo:

”Tavoitteenamme on ollut Tarun ja koko näyttelijäkaartin kanssa tehdä täydellinen pikkujoululeffa. Sellainen, joka viihdyttää alusta loppuun ja jättää katsojille hilpeän juhlamielen. Nyt on päästy näyttämään elokuvaa ensimmäisille koeyleisöille ja salissa on naurunremakoiden lisäksi liikututtu kyyneliin asti. Se on elokuvantekijöille paras mahdollinen yleisöpalaute — ja varhainen joululahja.”

Kulkuset kulkuset -elokuvan virallinen traileri on nyt julkaistu

Kulkuset kulkuset saa ensi-iltansa 28.10.2022. Elokuvan on tuottanut Don Films tuottajanaan Aleksi Hyvärinen, ja sen levittää Nordisk Film. Rahoittajina toimivat mm. Suomen elokuvasäätiö, MTV ja Nordisk Film. Kulkuset kulkuset perustuu alkuperäisteokseen En underbar jävla jul (ohjaus: Helena Bergström, tuotanto: Sweetwater Production). Käsikirjoituksen on alkuperäisestä sovittanut Kristofer Gummerus.

SYNOPSIS

Kahden aivan liian erilaisen suvun ensimmäinen yhteinen jouluaatto lähtee railakkaasti raiteilta heti kättelyssä, kun isäntäpari paljastaa tarkkaan vaalimansa salaisuuden: talossa on myös emäntä, ja tämä on viimeisillään raskaana! Äkkiväärä sukulaisjoukko ei tietenkään uutista purematta niele, vaan vaatii isyyttä selvitettäväksi — mikä ei olekaan ihan yksinkertainen tehtävä. Hulvaton väärinkäsitysten vuoristorata ajaa jouluvieraat hermoromahduksen partaalle, ja illan mittaan itse joulupukkikin joutuu katsomaan peiliin. Yhteinen joulu vaikuttaa jo täysin tuhoon tuomitulta, kunnes kaikkien yllätykseksi ilta huipentuu sydämet sulattavaan joulun ihmeeseen.

Menestysohjaaja Taru Mäkelän (Täydellinen joulu, Varasto) hyvän mielen jouluelokuva marssittaa valkokankaalle huikean suomalaisten koomikoiden tähtikaartin. Christoffer Strandberg, Martti Suosalo, Eeva Litmanen, Ali Jahangiri, Pirkko Hämäläinen, Sari Siikander ja Antti Tuomas Heikkinen loihtivat yhdessä tarjolle unohtumattoman jouluaterian, joka vie nauruhermot mennessään. Elokuvan tuottaa Don Films (Se mieletön remppa).

LISÄTIETOA ELOKUVASTA

Oskari (Christoffer Strandberg) ja Joona (Antti Tuomas Heikkinen) ovat onnellinen pariskunta. He asuvat uudessa, pientä remonttia vaativassa talossaan, ja järjestävät ensimmäistä kertaa yhteisen jouluaaton perheilleen. Saman katon alla asuu myös pariskunnan yhteisen elämän täydentävä Silja (Sonja Salminen), joka odottaa kolmikon yhteistä lasta.

Kirjailijan uraa aloittelevan Oskarin perheeseen kuuluvat rauhaa rakastava, mutta suustaan sammakoita päästelevä äiti (Pirkko Hämäläinen) ja konservatiivinen, syyttäjänä työskentelevä isä (Martti Suosalo). Hammaslääkäri Joonan vanhemmat ovat eronneet, mutta joulua vietetään yhdessä. Miltiadis (Ali Jahangiri) on Joonan työorientoitunut isä, ja äiti (Sari Siikander) elää eron jälkeen uutta kukoistuskautta nuoren poikaystävänsä Karimin (Alex Anton) kanssa. Kun joulupöytään vielä istutetaan Oskarin hyvää tarkoittava, mutta hajamielinen isoäiti Aune (Eeva Litmanen) ja kipuilevaa eroa läpikäyvä sisko Ulla (Kreeta Salminen), on värikäs joulurosolli valmis tarjoiltavaksi.

Top