SUOMEN HAUSKIN MIES ON SUOMEN KATSOTUIN ELOKUVA

Martti Suosalon tähdittämä Suomen hauskin mies veti arkena katsojia ja nousi viikon katsotuimmaksi elokuvaksi. Heikki Kujanpään ohjaama Suomen hauskin mies oli ensi-iltaviikollaan (16.-22.3.) Suomen katsotuin elokuva. Suomen hauskimman miehen on tähän mennessä nähnyt 16 461 katsojaa.

Ensi-iltaviikonloppuna (16.-18.3) markkinointitutkimusyritys Parametra haastatteli elokuvan nähneitä ovensuukyselyssä Helsingissä, Tampereella ja Oulussa. Tutkimuksen mukaan peräti 95% elokuvan nähneistä ihmisistä suosittelisi elokuvaa ystävälleen ehdottomasti tai todennäköisesti. Tampereella luku oli peräti 100% eli jokainen elokuvan siellä nähnyt suosittelisi elokuvan katsomista ystävilleen.

Suomen hauskin mies yhdistää kansan ja kriitikot sillä elokuva sai hienon vastaanoton myös elokuvakriitikoilta. Helsingin Sanomien Leena Virtanen soisi elokuvalla samanlaisia massayleisöjä kuin Tuntemattomalle sotilaalle ja kehuu: ”Miten hieno klassinen tarina! Se on niin puhdas, että se ei kaipaa tuekseen mitään ylimääräistä kohkaamista.” Karjalaisen Jussi Virratvuori kiittää elokuvaa oman todellisuuden luomisesta ja Aamulehden Janne Kaakko kehuu sen olevan toiveikkaan humaani puheenvuoro kertovan taiteen eheyttävästä voimasta.

“Naurattakaa yleisöä tai teidät ammutaan!” Suomen hauskin mies on mustan huumorin sävyttämä draamaelokuva elämänhalusta ja naurun voimasta. Käsikirjoitus, jonka ovat kirjoittaneet Heikki Kujanpää ja Mikko Reitala, juontaa juurensa todellisista tapahtumista ja miehestä nimeltä Parikka, jota kutsuttiin Suomen hauskimmaksi mieheksi. Elokuvassa jo kerran kuolemaan tuomitut vangit valmistavat näytelmän vartijoidensa ja saksalaisjoukkojen komentajan viihdyttämiseksi. Vankeina olevien teatterilaisten on nauratettava yleisöään, jotta heidän tuomiotaan ei panna täytäntöön. Teatterilaisten joukkoa johtaa Suomen hauskimmaksi mieheksi mainittu Toivo Parikka, jota Suosalo esittää.

Martti Suosalon lisäksi elokuvan rooleissa nähdään muun muassa Jani Volanen, Leena Pöysti, Paavo Kinnunen, Panu Vauhkonen, Jussi Lehtonen, Vesa Vierikko, Jussi Nikkilä, Tommi Eronen ja Karri Miettinen (aka Paleface).

Ohjaaja ja käsikirjoittaja Heikki Kujanpää on ohjannut kolme Jussi-palkintoa voittaneen elokuvan Putoavia enkeleitä (2008) sekä tv-elokuvat Joulukuusivarkaat (2009) ja Tampereen elokuvajuhlilla, Kettu-päivillä ja Laonin elokuvajuhlien Grand Prix palkittu

Pieni pyhiinvaellus (2000). Elokuvan tuottaa Klaus Heydemann Inland Film Companylle ja levittäjä on Nordisk Film.

Suomen hauskimman miehen ensi-ilta oli elokuvateattereissa kautta Suomen 16.3. 2018.

TRAILERI https://youtu.be/T97ldc6LZL4

Top