Suomalainen Sisu oli avauspäivänään USA:n Top 10:ssä

Jalmari Helanderin ohjaama ja Petri Jokirannan tuottama Sisu-elokuva sai ensi-iltansa Yhdysvalloissa perjantaina 28.4. 1000 valkokankaalla ja teki ensimmäisen päivän aikana 1,4 miljoonan dollarin lipputulot mukaan lukien ennakot. Tulos oikeutti sijaan 6. Perjantain tulos ennakoi suomalaiselle Sisu-elokuvalle historiallista ensi-ilta viikonlopun tulosta maailman isoimmilla elokuvamarkkinoilla. Elokuvan Yhdysvaltojen levittäjä on Lionsgate.

Sisu on saanut Suomessa jo yli 150 000 katsojaa elokuvateattereissa. Sisu sai ensiesityksensä viime syyskuussa Toronton elokuvafestivaaleilla. Sitgesin kansainvälisillä elokuvajuhlilla viime lokakuussa Sisu sai parhaan elokuvan palkinnon, ja lisäksi Jorma Tommila sai parhaan näyttelijän palkinnon, Kjell Lagerroos palkittiin kuvauksesta sekä Juri Seppä ja Tuomas Wäinölä alkuperäismusiikista.

Sisu on hermoja raastava toimintaelokuva toisesta maailmansodasta, jossa yksi mies taistelee natsien tuhopartiota vastaan Lapin erämaassa ja se on kuvattu Suomen Lapissa. Jalmari Helanderin käsikirjoittaman elokuvan keskeisissä rooleissa nähdään Jorma Tommila, Aksel Hennie, Jack Doolan, Mimosa Willamo ja Onni Tommila.

TUOTANTO JA LEVITYS
Elokuvan on tuottanut tuotantoyhtiö Subzero Film Entertainment Oy yhteistyössä brittiläisen Good Ghaos tuotantoyhtiön kanssa, tuottajana Petri Jokiranta. Vastaavina tuottajina ovat Mike Goodridge, Gregory Ouanhon ja Antonio Salas. Sisua ovat tukeneet Business Finland – Audiovisual Production Incentive, Suomen elokuvasäätiö ja Film Tampere. Elokuvan tv- ja suoratoistokanava on MTV Cmore. Pohjois-Amerikassa elokuvan levittää Lionsgate ja Pohjois-Amerikan ulkopuolella Sony. Elokuvan levitysoikeudet on myyty koko maailmaan. Suomessa ja Pohjoismaissa elokuvan levittää Nordisk Film.

Sisu sai Suomen ensi-iltansa elokuvateattereissa 27.1.2023.

USA:N TRAILERI

 

ELOKUVAN SUOMEN TRAILERI

******************

SUBZERO FILM ENTERTAINMENT
Subzero Film Entertainment on Petri Jokirannan ja Jalmari Helanderin yritys, jonka parivaljakko perusti vuonna 2012 heidän menestyneen Rare Exports -elokuvansa jälkeen. Subzero kehittää ja tuottaa suomalaisia ison budjetin elokuvahankkeita kotimaiseen sekä kansainväliseen levitykseen. Subzeron elokuva Big Game (2015) oli 8.6 M EUR budjetillaan siihen asti kallein Suomessa tehty elokuva, jonka pääosissa näyttelivät mm. Samuel L. Jackson ja Jim Broadbent.

NORDISK FILM
Nordisk Film
 on Suomen johtava kotimaisten elokuvien levittäjä, sekä Pohjoismaiden suurin elokuvien, tv-ohjelmien ja pelien jakelija. Yhtiö toimii myös PlayStationin maahantuojana sekä Pohjoismaissa että Baltian maissa. Nordisk Film on perustettu vuonna 1906 ja on maailman vanhimpia edelleen toimivia alan yrityksiä. Toiminta kattaa koko arvoketjun aina luovan sisällön kehittelystä ja tuotannosta sen markkinointiin ja jakeluun: ”We bring stories to life”. Nordisk Film on osa Egmont-konsernia, joka on Euroopan johtavia mediayhtiöitä. Egmont on kaupallinen säätiö, jonka voitosta jaetaan vuosittain 13 miljoonaa euroa erityisesti lasten ja nuorten sosiaalisia ja terveydellisiä oloja tukeviin hankkeisiin. Lisäksi tukea suunnataan taiteeseen, kulttuuriin ja tutkimukseen.

Top