SKIMBAGIRLS ON VIIKONLOPUN KATSOTUIN ELOKUVA SUOMEN ELOKUVATEATTEREISSA

Skimbagirls on oodi ystävyydelle.

Marja Pyykön ohjaama Skimbagirls oli Suomen katsotuin elokuva ensi-iltaviikonloppunaan. Komediaelokuva sai viikonloppuna (10.–12.2.) 12 372 katsojaa elokuvateattereissa. Anna-Maija Tuokon, Ria KatajanMatleena Kuusniemen ja Armi Toivasen tähdittämä elokuva kertoo ystävyksistä, jotka kokoontuvat yhteen hulluttelureissulle Suomen Lappiin.

”Upea tulos Skimboilta! Ensimmäinen viikonloppu on aina tärkeä ja tekijänä tuloksia odottaa jännittyneenä ja nämä luvut kertovat voimakkaasta kiinnostuksesta elokuvaa kohtaan. Olemme vakaasti uskoneet Skimbagirlsien tulevan tarpeeseen. Iloa ja vapaata hönöilyä tarvitaan. Hiihtoloma on tulossa ja toivottavasti suomalaiset haluavat viettää lomaansa rinteiden, hiihtolatujen ja omien rakkaiden lisäksi myös SkimbaGirlsien seurassa. Upeaa on myös, että kaksi ekaa paikkaa katsotuimpien listalla on kotimaisilla elokuvilla. Ehkä katsojat ovat vaan odottaneet tätä oikeaa hetkeä löytääkseen takaisin elokuvateattereihin. Onnellisempaa ohjaajaa saa etsiä”, kertoo ohjaaja Marja Pyykkö.

“Ihmissuhdepujottelu on vaativa laji ja sitä kannattaa lähestyä huumorin kautta. Hienoa, että suomalaiset löysivät sisältään Skimbagirlin”, iloitsee tuottaja Pete Eklund.

Skimbagirls tähtinäyttelijäkaarti on vertaansa vailla. Elokuvan päärooleissa nähdään Anna-Maija Tuokko, Ria Kataja, Matleena Kuusniemi ja Armi Toivanen ja sivurooleissa mm. Samuli Edelmann, Severi Saarinen, Teemu Aromaa, Aake Kalliala ja Karlo Haapiainen. Skimbagirlsin on käsikirjoittanut Misa Palander.

 

SYNOPSIS

Neljä naista, viidennet häät ja Suomen Lappi. Mikä voisi mennä pieleen? Skimbagirls-elokuva kertoo neljästä ystävyksestä, jotka pitävät yllä takavuosien perinteitä ja kokoontuvat yhteen hulluttelureissuille. Viime vuosina Lapin yhteiset bileretket ovat muuttuneet ryhmän sarjanaijan Emman hääjuhliksi. Viides kerta toden sanoo – tätä tiuhemmin ei enää voi mennä naimisiin. Nelikko kutsuu itseään Skimbagirlseiksi, vaikka reissuilla ei hiihdetä metriäkään eikä heitä hyvällä tahdollakaan voi kutsua enää tytöiksi.

Elokuva on kuvattu pääosin Suomen Lapissa, Saariselällä ja Ivalossa tuottajina Pete Eklund ja Liisa Penttilä-Asikainen, Kaiho Republic tuotantyhtiöstä. Elokuvan rahoittajia ovat Suomen Elokuvasäätiö ja MTV. Skimbagirlsin levittää Nordisk Film.

Skimbagirls saI ensi-iltansa elokuvateattereissa 10.2.2023

Top