Saara Cantellin SISARUKSET elokuvateattereissa 27.10.2023

Elokuvan traileri, juliste ja ensimmäinen lehdistövalokuva juuri julkaistu

Ohjaaja-käsikirjoittaja Saara Cantellin elokuva Sisarukset on lämminhenkinen ja elämänmakuinen draama, joka saa ensi-iltansa elokuvateattereissa kautta maan perjantaina 27.10.2023.

Elokuvasta on juuri julkaistu traileri, juliste ja ensimmäinen lehdistövalokuva. Trailerissa nähdään ensimmäiset maistiaiset Sisaruksista.

Sisarukset-elokuvan pääosissa nähdään Henna Tanskanen, Lauri Tanskanen ja Elin Petersdottir. Aviopari Henna ja Lauri Tanskanen näyttelevät elokuvassa kaksosia ja suomalais-islantilainen Petersdottir heidän siskoaan.

Elokuvassa kolmekymppiset kaksoset Jenna (H.Tanskanen) ja Joni (L.Tanskanen) saavat tietää, että heidän isällään on kolmaskin lapsi, sisko Jóna (Elin Petersdottir), joka asuu Islannissa. Sisarusten tapaaminen mullistaa jokaisen maailman, ihmissuhteet ja tulevaisuuden.

Sisarukset on Saara Cantellin kymmenes pitkän fiktioelokuvan ohjaustyö. Elokuvaa on kuvattu seitsemän vuoden ajan päähenkilöitä seuraten. Ainutlaatuisella metodilla tehty draama yhdistää fiktiota, improvisaatiota ja todellista elämää. Käsikirjoitus on muodostunut työryhmän yhteistyönä.

– Ohjaustyönä ja matkana tämän elokuvan tekeminen on ollut aiempiin elokuviini verrattuna hyvin erilainen. Koko projekti on rakentunut poikkeuksellisella tavalla yhteisöllisyydelle ja elämä kaikkine yllätyksineen on ollut mukana kirjoittamassa tarinaamme, kuvaa Cantell elokuvan metodia.

– Näyttelijät ovat syventäneet roolejaan uniikilla tavalla, pitkän kuvausajan mahdollistamana. Tämä on luonut elokuvaan kiehtovia ulottuvuuksia, joita ei olisi voinut suunnitella etukäteen. Koen olevani ohjaajana etuoikeutettu, että olen saanut olla osa tätä työryhmää, tekemässä tällaisen elokuvan.

Päänäyttelijöiden lisäksi Sisarukset-elokuvassa nähdään sivurooleissa lukuisia tunnettuja suomalaisnäyttelijöitä, muun muassa Ilkka Villi, Pirkko Hämäläinen, Antti Reini, Jarkko Niemi, Essi Hellén, Meri Nenonen ja Anneli Sauli.

Sisarukset -elokuvan tuottajia ovat Kaarle Aho ja Kai Nordberg Making Movies -tuotantoyhtiöltä ja sen levittää ja markkinoi Nordisk Film.

SISARUKSET

Elokuvateattereissa kautta maan 27.10.2023

Katso, jaa tai julkaise Sisarukset -elokuvan traileri:

SYNOPSIS

Kolmekymppiset kaksoset Jenna (Henna Tanskanen) ja Joni (Lauri Tanskanen) saavat tietää, että heidän isällään on kolmaskin lapsi. Sisko Jóna (Elin Petersdottir) asuu Islannissa.

Sisarusten tapaaminen mullistaa jokaisen maailman, ihmissuhteet ja tulevaisuuden. Kunkin etsiessä omalle elämälleen merkitystä, aaltoillaan yhden isän, kahden kotimaan ja kolmen aikuisen sisaruksen välillä yhdistymisestä erkaantumiseen ja takaisin.

Vuosien mittaan sisarukset kohtaavat itsensä ja toisensa, samanlaisuutensa ja erilaisuutensa.

Saara Cantellin Sisarukset-elokuvaa on kuvattu seitsemän vuoden ajan päähenkilöitä seuraten.

TYÖRYHMÄ

Ohjaus: Saara Cantell
Käsikirjoitus: Työryhmä Eddan lapset

Rooleissa: Elin Petersdottir, Henna Tanskanen ja Lauri Tanskanen sekä muun muassa Ove Grundström, Pirkko Hämäläinen, Björn Thors, Hilmar Jonsson, Ilkka Villi, Leo Sjöman, Jarkko Niemi, Antti Reini, Essi Hellén, Sahar Arvekari, Meri Nenonen, Pauliina Palo, Anneli Sauli

Kuvaus: Marita Hällfors F.S.C.

Lavastussuunnittelu: Minna Sorvoja

Pukusuunnittelu: Minna Sorvoja

Maskeeraussuunnittelu: Minna Sorvoja

Leikkaus: Tuuli Kuittinen F.C.E.

Äänisuunnittelu: Sami Kiiski

Musiikki: Sid Hille

Tuottajat: Kaarle Aho ja Kai Nordberg

Tuotanto: Making Movies

Levitys ja markkinointi: Nordisk Film

* * * * *

Making Movies on Kai Nordbergin ja Kaarle Ahon vuonna 1996 perustama, yksi kansainvälisesti palkituimpia suomalaisia elokuvatuotantoyhtiötä, jonka elokuvia on levitetty ja palkittu laajalti ympäri maailman. Laatudraamoistaan tunnetun Making Moviesin kaikkiaan yli 100 tuotantoon lukeutuu niin fiktioelokuvia, dokumenttielokuvia, lyhytelokuvia kuin televisiodraamoja. Yhtiön ansioihin lukeutuvat Golden Globe -ehdokkuuden ja Oscar -short listin lisäksi muun muassa European Film Awards -ehdokkuus, Pohjoismaisen neuvoston elokuvapalkinto, lukuisia Jussi-palkintoja, Venla-palkinto parhaasta televisiodraamasta sekä yhteistuottajana parhaan dokumenttielokuvan Oscar-ehdokkuus. Making Moviesin laaja elokuvakatalogi pitää sisällään muun muassa Klaus Härön menestyselokuvia ja Tonislav Hristovin palkittuja dokumenttielokuvia.

Nordisk Film on Suomen johtava kotimaisten elokuvien levittäjä, sekä Pohjoismaiden suurin elokuvien, tv-ohjelmien ja pelien jakelija. Yhtiö toimii myös PlayStationin maahantuojana sekä Pohjoismaissa että Baltian maissa. Nordisk Film on perustettu vuonna 1906 ja on maailman vanhimpia edelleen toimivia alan yrityksiä. Toiminta kattaa koko arvoketjun aina luovan sisällön kehittelystä ja tuotannosta sen markkinointiin ja jakeluun: ”We bring stories to life”. Nordisk Film on osa Egmont-konsernia, joka on Euroopan johtavia mediayhtiöitä. Egmont on kaupallinen säätiö, jonka voitosta jaetaan vuosittain 13 miljoonaa euroa erityisesti lasten ja nuorten sosiaalisia ja terveydellisiä oloja tukeviin hankkeisiin. Lisäksi tukea suunnataan taiteeseen, kulttuuriin ja tutkimukseen.

Top