RAKKAANI MERIKAPTEENI -ELOKUVA ON MYYTY AUSTRALIAAN, UUTEEN-SEELANTIIN JA ESPANJAAN

Rakkaani Merikapteenin on kolmessa viikossa Suomessa nähnyt jo yli 60 000 katsojaa ja se on tehnyt Bio Rex Cinemasin senioribion kävijämääräennätyksen.

Klaus Härön ohjaama elokuva Rakkaani Merikapteeni on tällä viikolla Global Screenin kautta myyty levitykseen Australiaan, Uuteen-Seelantiin ja Espanjaan. Elokuvan oikeuksien myynti jatkuu marraskuussa American Film marketissa. Aiemmin elokuvalle on vahvistunut laaja elokuvateatterilevitys Iso-Britanniassa ja Irlannissa. “Sydämellinen tarina, hienot roolisuoritukset ja upeat irlantilaiset maisemat ovat olleet elementtejä, jotka ovat vihdoin onnistuneet saamaan vanhemman yleisön takaisin elokuvateattereihin”, kertoo Klaus Rasmussen, Global Screenin SVP.

”Nyt voidaan sanoa, että ikäihmiset myös Suomessa ovat palanneet elokuvateattereihin”, vahvistaa Bio Rexin toimitusjohtaja Aku Jaakkola.

Yleisön pyynnöstä ohjaaja Klaus Härö on tavattavissa keskustelutilaisuudessa elokuvanäytöksen jälkeen Helsingin Finnkino Maximissa torstaina 27.10. ja myöhemmin Turussa ja Tampereella.

Helsinkiläisen Making Movies Oy:n tuottaman ja Irlannissa kuvatun suomalaisen elokuvan pääosissa nähdään James Cosmo, Bríd Brennan sekä Catherine Walker. Elokuva sai maailman ensiesityksensä Toronton kansainvälisillä elokuvajuhlilla syyskuussa ja on tulevana viikonloppuna esityksessä Chicagon elokuvafestivaalilla.

Rakkaani merikapteeni elokuvan ovat tuottaneet Kai Nordberg ja Kaarle Aho. Alkuperäiskäsikirjoituksen ovat kirjoittaneet menestyselokuvan Äideistä parhain kirjoittajat Kirsi Vikman ja Jimmy Karlsson. Elokuva kertoo vanhasta merikapteenista joka rakastuu kodinhoitajaansa. Miehen aikuinen tytär ei hyväksy suhdetta ja hän haluaa saada takaisin isän, jota hänellä ei oikeastaan koskaan ollutkaan. Rakkaani merikapteeni kertoo iättömästä rakkaudesta, anteeksiannosta ja välittämisestä.

Elokuvan levittää Nordisk Film ja se sai ensi-iltansa elokuvateattereissa kautta Suomen 30.9.2022.

Screen Daily https://www.screendaily.com/news/global-screen-strikes-key-territory-sales-on-finnish-box-office-hit-my-sailor-my-love-exclusive/5175630.article

Chicago Film Festival https://www.chicagofilmfestival.com/film/my-sailor-my-love/

TRAILERI
https://youtu.be/ZAaOsvqOgJE

Top