Rakastettuihin kirjaklassikoihin perustuva koko perheen elokuva Kiljuset! tuotantoon

TACK Films Oy tuottaa Reetta Huhtasen ohjaaman pitkän fiktioelokuvan Kiljuset!, joka perustuu rakastetun suomalaisen lastenkirjailijan Jalmari Finnen klassikkoromaaneihin. Reetta Huhtanen palkittiin keskiviikkona Jussilla elokuvastaan Aatos ja Amine. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet John Lundsten ja Jenny Dahlström.

Kiljuset! kertoo mekkaloivasta mutta hyväsydämisestä perheestä, joka pitää yhtä vaikka mitä tapahtuisi – ja vaikka mitä tapahtuu. Perheen kaksospoikien syntymäpäivä kuljettaa Kiljuset Helsinkiin, jossa Pulla-koira vaihtuu vahingossa presidentin koiran kanssa päittäin aiheuttaen yleishälytyksen. Pojat Mökö ja Luru singahtavat pelastamaan Pullaa samalla kun pelottomat Isä ja Äiti Kiljunen ottavat kaupungin haltuun maalta, mereltä ja ilmasta käsin.

”Kiljuset! -elokuvan maailmassa minua kiehtoo se kuinka arkinen ja tavanomainen nyrjähtää absurdiksi – mikään ei ikinä mene niin kuin voisi olettaa. Tavanomaisesta poikkeavalla elämänmallillaan Kiljuset asettuvat jatkuvasti poikkiteloin ympäröivän maailman kanssa – ja se aiheuttaa väistämättä kaaosta ja mekkalaa. Kiljuset! on lämminhenkinen elokuva yhteen hiileen puhaltavasta perheestä, joka näkyy ja kuuluu ja uskaltaa haastaa vakavasti otettavan aikuisten maailman tapoja ja sääntöjä naurun kautta”, kertoo elokuvan ohjaaja Reetta Huhtanen.

Myös elokuvan tuottaja Melli Maikkula iloitsee elokuvan tuotannon käynnistymisestä. ”Olen innoissani paitsi John Lundstenin ja Jenny Dahlströmin vauhdikkaasta käsikirjoituksesta, myös siitä millaisen käsittelyn se ohjaaja Reetta Huhtasen ohjauksessa saa. Huhtasen edellinen elokuva Aatos ja Amine oli vangitseva täysosuma (mm. Uudenmaan taidepalkinto, Kirkon mediasäätiön elokuvapalkinto, Jussi-palkinto) ja myös sen elokuvan päärooleissa oli kaksi poikaa – kuten Kiljusissakin. Sukellamme lasten maailmaan lasten näkökulmasta ja tuo näkökulma on ennen kaikkea vilpitön.”

Kiljuset! elokuvan kuvaukset alkavat keväällä 2021 ja elokuva saa ensi-iltansa jouluna 2021.  Elokuvan tuottaa TACK Films Oy ja sen levitysyhtiönä toimii Nordisk Film.

TACK Films on helsinkiläinen elokuvatuotantoyhtiö, jonka tarkoitus on tuottaa hyvin käsikirjoitettuja ja laadukkaita elokuvia, jotka kiinnostavat sekä kotimaassa että kansainvälisesti. TACK Filmsin tuotantoja ovat mm. antologiasarja Maanantai sekä lyhytelokuva Katto, joka voitti erikoismaininnan Cannesin elokuvajuhlilla 2017 ja myös Jussi-palkinnon.

Nordisk Film on Suomen johtava kotimaisten elokuvien levittäjä, sekä Pohjoismaiden suurin elokuvien, tv-ohjelmien ja pelien jakelija. Yhtiö toimii myös PlayStationin maahantuojana sekä Pohjoismaissa että Baltian maissa. Nordisk Film on perustettu vuonna 1906 ja on maailman vanhimpia edelleen toimivia alan yrityksiä. Nordisk Film on osa Egmont-konsernia, joka on Euroopan johtavia mediayhtiöitä.

Top