Pihla Viitala on valovoimainen uskonlahkon johtaja Maria Åkerblom – tältä näyttää lokakuussa ensi-iltansa saava MARIAN PARATIISI

Ohjaaja Zaida Bergrothin uusi elokuva Marian paratiisi on tositapahtumien inspiroima tarina magneettisen vetovoimaisesta uskonlahkon johtajasta Maria Åkerblomista ja tämän seuraajista 1920-luvulla. Pihla Viitalan ja Satu Tuuli Karhun tähdittämästä elokuvasta on nyt julkaistu ensimmäinen teaser. Marian paratiisi saa ensi-iltansa 4.10.2019.

Maria Åkerblom oli oman aikansa julkisuuden henkilö, joka onnistui saamaan itsensä lehtien lööppeihin pakenemalla vankilasta kolme kertaa ja pitämällä leijonia lemmikkinään Helsingin Meilahdessa. Åkerblomista kerrotut tarinat ovat inspiroineet elokuvan ohjaajaa Zaida Bergrothia.

”Tarinat tosielämän Maria Åkerblomista ovat olleet keskenään ristiriitaisia. Rakastin lapsena Grimmin veljesten ja H.C. Andersenin hurjia satuja, ja vaikka tämä elokuva onkin draama, on ollut innostavaa yhdistää näitä maailmoja”, Bergroth sanoo.

”Nyt viimeistelemme elokuvaa ja uskallan jo olla iloinen lopputuloksesta – erityisesti sen uniikista, sadunomaisesta tunnelmasta ja loistavista, heittäytyvistä näyttelijöistä.”

Maria Åkerblomin roolissa nähdään Pihla Viitala ja toisessa pääroolissa Salomena Satu Tuuli Karhu. Muissa rooleissa elokuvassa ovat muun muassa Saga Sarkola, Elina Knihtilä ja Tommi Korpela.

Katso elokuvan teaser tästä.


MARIAN PARATIISI, SYNOPSIS: 
1920-luku, Kokkola. Karismaattinen ja enkelimäinen Maria Åkerblom johtaa vainotun lahkonsa jäsenet Helsinkiin, jossa he matkansa välietappina majoittuvat kauniiseen huvilaan, Villa Toivolaan. Öisin Maria vajoaa transsiin ja saarnaa seuraajilleen enkelin hänelle välittämää sanaa. Yksi Marian omistautuneimmista seuraajista on uskossaan kiihkeä, teini-ikäinen Salome. Mutta mitä kätkeytyy magneettisen kiehtovan Marian ulkokuoren taakse? 

CAST

Maria Åkerblom – Pihla Viitala
Salome – Satu Tuuli Karhu
Malin – Saga Sarkola
Eino Vartiovaara – Tommi Korpela
Saga – Elina Knihtilä
Lasse – Jan Korander

Tuotanto: Elokuvayhtiö Komeetta Oy
Ohjaaja – Zaida Bergroth
Käsikirjoittaja – Anna Viitala, Jan Forsström
Tuottaja – Daniel Kuitunen, Kaisla Viitala

Top