PETER FRANZÉN KERTOO AILON TARINAN

Ailo – pienen poron suuri seikkailu -elokuvan virallinen traileri on julkaistu.

Kaiken ikäisille tehty luontoseikkailu kertoo villin Ailo-poron selviytymistarinan ensimmäisellä vuoden kestoisella vaelluksellaan. Kertojana kuullaan Peter Franzen, joka on antanut äänensä tarinalle. Hänen lämmin ja tuttu äänensä vie katsojan Ailon mukana pikkuvasasta uljaaksi nuorukaiseksi. Franzén on yksi Suomen tunnetuimista näyttelijöistä myös ulkomailla. Hän on juuri saanut loppuun TV-sarja Viinkinkien kuvaukset ja keskittyy omien elokuvahankkeiden kehittämiseen. ”On hienoa olla mukana viemässä Suomen luontoa ja lappia maailmalle”, kertoo Franzén.

Fiktiivisen koko perheen elokuvan teemoina ovat lapin luonto, kesyttämätön erämaa sekä ikuinen äidin rakkaus, jonka ansiosta Ailo uskaltautuu seikkailuun yhdessä muiden villieläinten kanssa. Tänään julkaistun virallisen trailerin voi nähdä täältä:

Ailo – pienen poron suuri seikkailu on suomalaisen MRP Matila Röhr Production Oy:n ja ranskalaisen Borsalino Productionsin tuottama koko perheen luontoelokuva, joka on kuvattu lapissa. Elokuva on lajityypiltään sukua ranskalaisille luontoelokuville, kuten Pingviinien matka, Mikrokosmos ja Siivekäs muutto. Elokuva on kuvattu pääosin lapissa ja siinä näkyy vahvasti MRP:n tuottamien suomalaisten Metsän tarina ja Järven tarina –elokuvien ja niiden tekijöiden kädenjälki.

Elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjannut ranskalainen luontoelokuvaohjaaja Guillaume Maidatchevsky. Elokuvan toinen pääkuvaaja on niin ikään ranskalainen. Muilta osin elokuva on toteutettu pääsääntöisesti suomalaisvoimin. Toisena pääkuvaajana työskenteli Teemu Liakka ja äänisuunnittelusta vastasi Juha Hakanen, eläinvastaavana oli Tuire Kaimio. Orkesterimusiikki on tehty yhteistyössä ranskalaisen säveltäjän Julien Jaouenin ja palkitun suomalaisen säveltäjän Panu Aaltion kanssa. Aaltio vastasi projektissa osasta sävellystä ja musiikin tuottamisesta. Musiikki on äänitetty Suomessa.

Ailon kansainvälisestä jakelusta vastaa maailman vanhin elokuvayhtiö Gaumont ja Ailo -pienen poron suuri seikkailu saa maailmanlaajuisesti laajan teatterijakelun. 2019 elokuva tulee teattereihin Ranskassa, Saksassa ja lähes kaikissa Euroopan maissa, sekä myöhemmin Kiinassa, Japanissa ja Pohjois-Amerikassa.

Ailo -pienen poron suuri seikkailu saa ensi-iltansa Suomessa 21.12.2018

Top