Pertti Neumannin ja Dingon tarinan kertova Levoton Tuhkimo -elokuva valkokankaille 25.12. – uusi teaser julki!

Suomalaisen musiikin legendan Pertti ’Nipa’ Neumannin ja Dingo-yhtyeen tarina on ikuistettu Levoton Tuhkimo -elokuvaksi, joka saa ensi-iltansa elokuvateattereissa kautta maan jouluna 25.12.

Elokuvan on ohjannut porilaistaustainen ohjaaja Mari Rantasila ja käsikirjoittanut niin ikään Porista lähtöisin oleva käsikirjoittaja Hanna Leivonniemi. Elokuvaa on kuvattu Porissa ja pääkaupunkiseudulla viime vuoden lopulla.

Kurkista elokuvaan

Elokuvasta julkistetaan nyt myös lisää materiaalia. Teaser on katsottavissa alta:

Rooleissa

Elokuvan pääosaa Pertti ’Nipa’ Neumannia esittää helsinkiläistynyt eteläpohjalainen näyttelijä Saku Taittonen. Pepeä näyttelee Alvari Stenbäck, Eveä Mauno Terävä, Peteä Samuel Kujala, Jonttua Emil Kihlström ja Quuppaa Valtteri Lehtinen. Nipan tyttöystävän Marikan roolissa nähdään Ronja Keiramo, manageri Lasse Norreksena Elias Salonen ja tuottaja Pave Maijasena Reino Nordin. Myös Nipa Neumann vilahtaa elokuvassa cameo-roolissa.

”Jännittää, miten Suomen kansa ottaa meidät uuden näyttelijäsukupolven edustajat vastaan. Onneksi meillä on siellä kiven kovia, meritoituneita kollegoita pehmittämässä tätä syöksyä elokuvakankaalle. Ylpeänä ja nöyränä edustamme tätä elokuvaa, jonka teema on ikiajoiksi jo istutettu Suomen pop-kulttuurin historiaan. Huimaavan innoissani olen!”, Taittonen hehkuttaa.

Tarina

Elokuva keskittyy Pertti ’Nipa’ Neumannin elämään ja Dingon räjähdysmäiseen läpimurtoon, suosion vuosiin, mutta myös äkilliseen tuhoon. Tarinassa avataan Neumannin henkilökohtaista elämää Dingomanian keskellä. Musiikki näyttelee luonnollisesti suurta roolia ja tuttujen hittien lomassa elokuva käsittelee myös sukupolvien välistä ketjua sekä hyväksynnän ja hylkäämisen teemoja. Vaikka elokuva on saanut inspiraationsa tosielämästä, on se silti fiktiivinen teos.

Elokuvan tuottavat Yellow Film & TV:lle Marko Talli ja Anni Pänkäälä. Elokuvan levittää Nordisk Film. Esitysoikeudet elokuvaan on hankkinut YLE.

Yellow Film & TV on palkittu suomalainen tv-ohjelmia ja elokuvia tuottava yritys. Se on Pohjoismaiden suurin itsenäinen tuotantoyhtiö ja erikoistunut käsikirjoitettuun tv-tuotantoon sekä elokuviin. Yhtiön elokuvia ja tv-sarjoja on myyty yli 60 maahan. Tuotantoyhtiön elokuvatuotantoja ovat mm. Jope ite, Punttikomedia, Syke-elokuva: Hätätila, Peruna, Supercool, Juice, Napapiirin sankarit sekä Supermarsu elokuvat. Viimeaikaisia TV-tuotantoja ovat mm. Pohjoisen tähti, Sunnuntailounas, Ivalo, Roba, Karkurit, Syke, Aikuiset, Putous, Elämäni Biisi, Sipoon Herttua, Downshiftaajat, sekä Pohjolan Laki. www.yellowfilm.fi

Nordisk Film on Suomen johtava kotimaisten elokuvien levittäjä, sekä Pohjoismaiden suurin elokuvien, tv-ohjelmien ja pelien jakelija. Yhtiö toimii myös PlayStationin maahantuojana sekä Pohjoismaissa että Baltian maissa. Nordisk Film on perustettu vuonna 1906 ja on maailman vanhimpia edelleen toimivia alan yrityksiä. Toiminta kattaa koko arvoketjun aina luovan sisällön kehittelystä ja tuotannosta sen markkinointiin ja jakeluun: ”We bring stories to life”. Nordisk Film on osa Egmont-konsernia, joka on Euroopan johtavia mediayhtiöitä. Egmont on kaupallinen säätiö, jonka voitosta jaetaan vuosittain 13 miljoonaa euroa erityisesti lasten ja nuorten sosiaalisia ja terveydellisiä oloja tukeviin hankkeisiin. Lisäksi tukea suunnataan taiteeseen, kulttuuriin ja tutkimukseen. www.nordiskfilm.fi

 

 

Top