Parhaillaan kuvattavaa SEURAPELI-komediaelokuvaa tähdittävät Emmi Parviainen, Laura Birn ja Paula Vesala

Seurapeli on Jenni Toivoniemen käsikirjoittama ja ohjaama komediaelokuva nuoruuden loppumisesta, ystävyydestä ja rakkaudesta. Elokuvan pääosissa nähdään Emmi Parviainen, Laura Birn, Samuli Niittymäki, Eero Milonoff, Christian Hillborg, Iida-Maria Heinonen, Paula Vesala ja Paavo Kinnunen. Seurapeli-elokuvan kuvaukset ovat alkaneet ja se saa ensi-iltansa vuonna 2020.

Teiniaikojen ystäväpiiri kokoontuu viettämään nostalgista viikonloppua idyllisessä merenrantahuvilassa juhlistaen Mitzin (Emmi Parviainen) yllätyssyntymäpäiviä. Mitzi ei ilahdu yllätyksestä, sillä hän on muiden tietämättä juuri eronnut. Jännitteinen tilanne saa uuden käänteen, kun Mitzin paras ystävä Veronika (Laura Birn) tuo yllättäen paikalle  poikaystävänsä, joka on ruotsalainen Hollywood-elokuvatähti.

Mitzin kriisi ajaa hänet käynnistämään seurapelin, joka yllättäen saa ystäväpiirin vanhat voimasuhteet ja ihmissuhdepelit kärjistymään äärimmilleen. Pelin myötä ystävyksistä kuoriutuu epätoivoisia roolileikkijöitä, ja lopulta kukaan ei enää tiedä kuka rakasti ketä, ja kenen kanssa pitäisi sänkynsä jakaa.

Seurapeli on ohjaaja-käsikirjoittaja Jenni Toivoniemen ensimmäinen pitkä elokuva:

”Seurapelin taustalla ovat havaintoni ryhmään kuulumisen etuoikeudesta ja taakasta, varsinkin kun kyseessä on pitkään toisensa tuntenut ystäväpiiri. Se on kuin perhe tai suku, hyvässä ja huonossa. Oikeastaan se on vielä enemmän, koska uskomme, että ystävänsä voi valita.” 

Nostalgiankaipuu ja ikuinen nuoruus kiehtovat Toivoniemeä.

”Taipumus nostalgiaan ja regressioon omassa sukupolvessani kiinnostaa minua – samoin se, että moni meistä elää pitkään jonkinlaista ikuista nuoruutta. Tätä haluttomuutta ’kasvaa aikuiseksi’ toki kritisoidaan paljon, mutta itse katson sitä myös lämmöllä. Useimmat meistä tajuavat jossain vaiheessa, ettei mitään aikuisuutta ole olemassakaan, sitä vain opitaan esittämään. Kieltäytymisen tästä yhteisestä sopimuksesta voi nähdä myös rohkeana.”

Seurapeli on Tuffi Filmsin elokuva, ohjaaja-käsikirjoittajanaan Jenni Toivoniemi, ja tuottajinaan Venla Hellstedt ja Elli Toivoniemi. Seurapeli saa ensi-iltansa vuonna 2020 ja sen levittää Nordisk Film.


SEURAPELI // HENKILÖESITTELYT:

MITZI, 35
Emmi Parviainen

Duunariperheestä lähtöisin oleva Mitzi on tottunut olemaan varuillaan “piireissä”. Mitzi on Veronikan ystävä ja Juhanan pitkäaikainen nuoruuden tyttöystävä.

VERONIKA, 35
Laura Birn

Menestyneestä kulttuurisuvusta tuleva Veronika viimeistelee sosiologian väitöskirjaansa Cambridgessä.

JUHANA, 35
Samuli Niittymäki

Juhana on palkittu esikoiskirjailija, jonka kirjan päähenkilöt muistuttavat kovasti häntä ja nuoruudenrakkautta Mitziä.

HÄRDE, 36
Eero Milonoff

Rokkitähtiunelmastaan vähitellen luopuva Härde työskentelee kulttuuritapahtumien tuottajana ja vihaa työtään.

MIKAEL, 37
Christian Hillborg

Ruotsalainen Mikael on menestynyt näyttelijä ja Veronikan uusi poikaystävä.

NATALI, 32
Iida-Maria Heinonen

Natali on Veronikan sisarpuoli, ja kasvanut tämän sekä Mitzin varjossa.

ULLA, 35
Paula Vesala

Ulla on Juhanan kustannustoimittaja ja avovaimo.

JANNE, 29
Paavo Kinnunen

Janne on Härden pikkuveli, joka viimeistelee opintojaan Taideteollisessa korkeakoulussa.

Top