Onneli, Anneli ja nukutuskello -elokuvaa kuvataan helteisessä Turussa – ”Olemme saaneet paljon uusia kokemuksia ja kavereita!”

Jouluna ensi-iltansa saavaa Onneli, Anneli ja nukutuskello -elokuvaa kuvataan parhaillaan Turussa. Päärooleissa nähtävät Celina Fallström ja Olga Ritvanen ovat ensikertalaisia elokuvan tekemisessä, mutta esiintymään tottunut kaksikko on ottanut kuvaukset suvereenisti haltuun.

– Olemme saaneet paljon uusia kokemuksia ja uusia kavereita!, iloitsevat Fallström ja Ritvanen.

Tuottaja Sari Lempiäinen tuotantoyhtiö Zodiak Finlandista kertoo:

– Olga ja Celina ovat aivan ihanat Onneli ja Anneli. Luvassa on elokuva, jossa on uusia seikkailuja ja sopivasti tuttua satumaisuutta edellisistä elokuvista.

Onneli, Anneli ja nukutuskello -elokuvassa Vekotiitus Vappusen rooliin astuu Ville Myllyrinne. Muissa rooleissa ovat muun muassa Aamu Sorvoja, Antti Autio ja Henna Tanskanen sekä aiemmista elokuvista tutut Kiti Kokkonen, Elina Knihtilä, Jaakko Saariluoma, Eija Ahvo, Johanna af Schultén ja Jani Toivola. Elokuvassa nähdään myös Michael Monroe, jonka roolista kerrotaan enemmän myöhemmin.

Aurinkoinen ja lämmin sää on suosinut kuvauksia.

– Elokuvan tuotantoryhmään kuuluu lähes 30 turkulaista AV-alan ammattilaista. Avustajia on lähemmäs 100 yhteensä yhdeksästä Turun seudun kunnasta. Tuntuukin, että taloudellisten seikkojen lisäksi elokuvan tekeminen luo turkulaisille myös vahvaa yhteisöllisyyden tuntua, kertoo Länsi-Suomen Elokuvakomission elokuvakomissaari Teija Raninen.

Onneli, Anneli ja nukutuskello saa ensi-iltansa 25.12.2018. Se perustuu Marjatta Kurenniemen samannimiseen kirjaan. Elokuvan tuottaa Zodiak Finland Oy / Teea Hyytiä ja Sari Lempiäinen, ja sen levittää Nordisk Film. Elokuvaa tukee Turussa Länsi-Suomen elokuvakomissio / Turku Science Park.

SYNOPSIS: Onneli ja Anneli saavat naapureiltaan Tingelstiinalta ja Tangelstiinalta tehtävän: tädit lähettävät tytöt pitämään huolta hajamielisestä keksijäveljestään Vekotiituksesta. Onneli ja Anneli tutustuvat Vekotiituksen tilan ihmeellisiin keksintöihin ja joutuvat suureen seikkailuun, kun tilaan kohdistuu purku-uhka. Onneli ja Anneli pelastavat Vekotiituksen keksinnön avulla sukutilan, mutta pelastamisoperaatio vaatii mukaan tuttuja Ruusukujan apujoukkoja ja jopa vierailua unimaailmaan.

Ohjaaja: Saara Cantell
Käsikirjoittaja: Sami Keski-Vähälä
Tuottajat: Sari Lempiäinen, Teea Hyytiä
Tuotanto: Zodiak Finland Oy
Levitys: Nordisk Film

ROOLEISSA:

Onneli – Celina Fallström
Anneli – Olga Ritvanen
Heidi – Aamu Sorvoja
Vekotiitus Vappunen – Ville Myllyrinne
Tingelstiina – Elina Knihtilä
Tangelstiina – Kiti Kokkonen
Ulpukka – Jaakko Saariluoma
Rouva Rosina – Johanna Af Schulten
Rouva Ruusupuu – Eija Ahvo
Oskari Oikotie – Antti Autio
Martta – Henna Tanskanen
Kaupunginjohtaja – Jani Toivola

Top