OMA MAA -ELOKUVAN SOUNDTRACK JULKAISTAAN TÄNÄÄN

– Elokuvamusiikin on säveltänyt Pessi Levanto
– Elokuva ensi-illassa tänään

Ohjaaja Markku Pölösen Oma maa -elokuvan soundtrack julkaistaan tänään, elokuvan ensi-iltapäivänä. Elokuvasäveltäjä Pessi Levannon säveltämän musiikin on tulkinnut Tapiola Sinfonietta ja se äänitettiin Espoossa Tapiolasalissa viime toukokuussa.

“Melodraamaa täydellä volyymillä”, ohjeisti Markku Pölönen Pessiä prosessin alkuvaiheessa.

“Halusimme ilmentää maaseudun tunnelmaa ja menneen ajan idylliä, mutta samalla myös jälleenrakennusajan elämän kovuutta, rankan työnteon jälkiä ja sodan aiheuttamia traumoja ihmisiin. Elokuvan musiikki on haaveellista ja romanttista, klassista elokuvamusiikkia, mutta se sisältää myös tummia ja melankolisia sävyjä, joita ohjaaja kutsuu savuisiksi jousiksi. Myös Pölösen lempisoitin oboe on saanut paljon soolotilaa”, säveltäjä Pessi Levanto kertoo.

“Sävellysprosessi oli monivaiheinen. Musiikin kehittely ja teemojen luonnostelu alkoi jo ensimmäisen kuvausjakson jälkeen ja työstimme sitä leikkausjakson aikana kohtaus kohtaukselta erilaisia versioita kokeillen. Alusta alkaen lähdimme liikkeelle siitä ajatuksesta, että teemme orkesterimusiikkia, mutta ideoiden rönsyillessä mukaan päätyi myös kansanmusiikki- ja jazz-elementtejä”, Pessi jatkaa.

“Lopussa, elokuvaleikkauksen valmistuttua, viimeiset versiot sävellettiin valmiiseen kuvaan samaan aikaan, kun äänityöt olivat jo käynnissä,” hän summaa.

Soundtrackin julkaisee elokuvamusiikkiin erikoistunut Moviescore Media. Levy on kuultavissa Spotifyssä, Tidalissa ja AppleMusicissa tästä päivästä alkaen.

Katso kaunis musiikintäyteinen kohtaus täältä.
https://www.youtube.com/watch?v=UjTaVFpHK18

Elokuvassa esitellään autenttisesti sotienjälkeistä aikaa ja jälleenrakennuksen ajan työntekoa. Tässä siihen liittyvä musiikintäyteinen kohtaus.
https://www.youtube.com/watch?v=UoR6gougQ-o

Ohessa elokuvan trailer.
https://www.youtube.com/watch?v=ynBaGWSuR1M

Ohessa Suvi Teräsniskan musiikkivideo Auringon lapset, joka on elokuvan loppukappale. Kappale ei sisälly soundtrackiin.
https://www.youtube.com/watch?v=ARLX4U9ZZKk

Levyn soittajat

Musiikki: Pessi Levanto
Orkesteri: Tapiola Sinfonietta
Kapellimestari: Pessi Levanto
Äänitys ja miksaus: Miikka Huttunen
Harppu: Päivi Severeide
Piano: Pessi Levanto
Kitara: Tuomas Wäinölä
Basso: Tuure Koski
Rummut: Tommi Vainikainen
Viulu: Jemina Sillanpää

Oma Maa on Pessi Levannon seitsemästoista pitkän elokuvan soundtrack. Tämän lisäksi hän on säveltänyt musiikin noin kolmeenkymmeneen dokumentti- ja lyhytelokuvaan. Muita hänen tunnettuja elokuvascorejaan ovat esimerkiksi Kätilö, Käsky, Havukka-ahon ajattelija, Rölli ja kultainen avain sekä Saattokeikka. Elokuvatyön lisäksi Levanto on tehnyt orkesterisovituksia, muun muassa kaikki sovitykset viime syyskuussa Hartwall Areenalla esitettyyn ja juuri televisioituun Classical Trancelations -konserttiin.

Elokuvasta

Oma maa on ohjaaja Markku Pölösen ensimmäinen kokoillan elokuva kymmeneen vuoteen. Elokuva on Solar Filmsin ja Suomen Filmiteollisuuden yhteistuotantoa. Elokuvan ovat tuottaneet Rimbo Salomaa, Markus Selin ja Jukka Helle ja sen levittää Nordisk Film.

Oma maa on rakkauselokuva, joka sijoittuu seitsemän vuoden ajanjaksolle sodan päättymisestä vuonna 1945 olympiavuoteen 1952. Rakastavaiset Anni ja Veikko saavat osakseen ns. kylmän tilan, jolla maatilan perustaminen aloitetaan aivan alusta ruokkoamattomalta tontilta.

Elokuvan pääosia näyttelevät Hymyilevä mies -elokuvasta tunnettu Oona Airola sekä Konsta Laakso, joka on tehnyt aiemmin yhteistyötä Pölösen kanssa näyttämöllä. Oma maa perustuu Pölösen alkuperäisideaan. Hän on käsikirjoittanut elokuvan yhdessä Antti Heikkisen kanssa. Käsikirjoituksen dramaturgina on työskennellyt Paula Vesala.

Elokuvassa näyttelevät myös muun muassa Antti Virmavirta, Marjaana Maijala, Arto Heikkilä, Helmi Linnosmaa, Mika Nuojua, Sanna-Kaisa Palo, Marja Packalén ja Hannu-Pekka Björkman.

www.solarfilms.com

https://www.facebook.com/SolarFilmsInc
www.facebook.com/omamaaelokuva
https://www.nordiskfilm.fi/

Ohjaus
Markku Pölönen

Käsikirjoitus
Markku Pölönen ja Antti Heikkinen

Tuottajat
Rimbo Salomaa, Markus Selin ja Jukka Helle

Vastaava tuottaja
Jukka Vidgren

Tuotanto
Solar Films ja Suomen Filmiteollisuus SF

Elokuvan levittäjä
Nordisk Film

Pääroolit
Konsta Laakso
Oona Airola

Muut roolit
Antti Virmavirta
Marjaana Maijala
Helmi Linnosmaa
Arto Heikkilä
Mika Nuojua
Marja Packalén
Sanna-Kaisa Palo
Hannu-Pekka Björkman
Henri Tuominen

Synopsis
Turvattua elämää elänyt Anni rakastuu jatkosodassa haavoittuneeseen Veikkoon. Anni jättää kaiken taakseen ja lähtee uudisasukkaaksi Pohjois-Karjalan umpimetsään raivaamaan asutustilaa. Ruusuisen alun jälkeen kohtalo iskee Annin unelmat pirstaleiksi ja rakkaus Veikkoon joutuu koetukselle.

Top