Ohjaaja Alli Haapasalon uusi elokuva nostaa teinityttöjen ajatukset ja tunteet keskiöön – pääosissa Aamu Milonoff, Linnea Leino ja Eleonoora Kauhanen

Alli Haapasalon ohjaama “Perjantai” on elokuva kolmesta tytöstä, jotka tekevät mitä haluavat, lupia kyselemättä. Ja kolmesta perjantaista, jotka muuttavat kaiken. Elokuvan pääosissa nähdään Aamu Milonoff, Linnea Leino ja Eleonoora Kauhanen. Työnimellä “Perjantai” kulkevan elokuvan kuvaukset ovat alkaneet, ja se saa ensi-iltansa vuonna 2021.

Ohjaaja Alli Haapasalon mielestä teinityttöjen ajatukset ja tunteet ovat aliarvostettuja, ja niille pitää antaa tilaa.

“Teinityttöjä katsotaan mielellään, mutta harvemmat ovat kiinnostuneita kuuntelemaan, mitä heillä on sanottavana. Se on valtava menetys! Perjantai-elokuvassa haluan antaa tilan teinityttöjen kiinnostaville ajatuksille, tarkoille havainnoille ja ristiriitaisille tunteille. Nuorissa naisissa on mieletöntä voimaa, herkkyyttä, älykkyyttä ja hauskuutta, ja olenkin nauttinut suunnattomasti yhteistyöstä ja ajatuksenvaihdosta nuoren näyttelijäjoukkomme kanssa”,Haapasalo sanoo.

Elokuvan käsikirjoittajat toteavat, että “Perjantain” tapahtumat ja henkilöt ovat tunnistettavia jokaisen teini-iästä.

“Tarinan tapahtumat sijoittuvat kolmeen perjantai-iltaan. Niiden aikana nämä kolme tyttöä kokevat ensimmäistä kertaa perustavanlaatuisia suuria tunteita, jotka muuttavat heidän elämänsä suunnan. Uskomme, että elokuvan tapahtumat ja henkilöt tarjoavat samaistumispintaa jokaiselle”, kertovat käsikirjoittajat Daniela Hakulinen ja Ilona Ahti. 

Elokuvan pääosarooleja näyttelevät Linnea Leino (Emma), Aamu Milonoff (Mimmi) ja Eleonoora Kauhanen (Rönkkö). Muissa rooleissa nähdään mm. Bruno Baer, Amos Brotherus, Oona Airola ja Sonya Lindfors.

Kolme tyttöä, kolme perjantaita

Mimmi ja Rönkkö ovat parhaat ystävät, toistensa tukena niin hyvässä kuin pahassa. Elämän suunta ei ole aina selvillä, mutta maailma on avoin.

Emma on kansainvälisille areenoille tähtäävä taitoluistelija, jolle suunta on täysin selvä, ja se on ylöspäin. Kun kaikki kolme tyttöä kohtaavat samoissa bileissä, seuraa yllättäviä tapahtumia – eikä mikään ole niin kuin ennen. Tästä alkaa ajanjakso, jona tunteet ovat suurempia kuin elämä itse, kaikki hetket ovat täynnä energiaa, ja jokainen päivä on uusi mahdollisuus.

Elokuvan tuottaa Citizen Jane Productions.

“Perjantai on elokuva, jonka olisimme itse halunneet nähdä omassa nuoruudessamme. Daniela Hakulisen ja Ilona Ahdin käsikirjoitus tarjoaa raikkaan lähtökohdan tarinalle kolmesta tytöstä, jotka tekevät mitä haluavat. Kun vielä ohjaajana on Alli Haapasalo, yksi tämän hetken huippunimistä, koossa on todellinen dream team”, toteavat tuottajat Elina Pohjola ja Leila Lyytikäinen.

“Perjantai”-elokuvan tuottaa Citizen Jane ja sen levittää Nordisk Film. Elokuva saa ensi-iltansa vuonna 2021.

Top