Odotettu Sisun virallinen traileri on julkaistu tänään

Jalmari Helanderin ohjaaman ja Petri Jokirannan tuottaman Sisu-elokuvan virallinen traileri on julkaistu tänään. Elokuvan pääosassa nähdään Sitgesin elokuvafestivaalilla parhaana näyttelijänä palkittu Jorma Tommila. Trailerin voi nähdä täällä: https://youtu.be/88f77kkiqDs

Sisu voitti neljä palkintoa Sitgesin kansainvälisillä elokuvajuhlilla Espanjassa lokakuussa. Parhaan elokuvan palkinnon lisäksi Jorma Tommila sai parhaan näyttelijän palkinnon, Kjell Lagerroos palkittiin parhaasta kuvauksesta ja Juri Seppä ja Tuomas Wäinölä parhaasta alkuperäismusiikista. Sitges on yksi suurimmista ja arvostetuimmista genre-elokuviin keskittyvistä festivaaleista maailmassa.

Sisun sai ensiesityksensä syyskuussa Toronton elokuvafestivaaleilla. Elokuvan teatterilevitysoikeudet myytiin Torontossa tarjouskilpailun päätteeksi Lionsgatelle, joka sitoutuu levittämään elokuvan laajasti elokuvateattereissa Pohjois-Amerikassa. Levityspäivästä ilmoitetaan myöhemmin.

Sisu on hermoja raastava toimintaelokuva toisesta maailmansodasta, jossa yksi mies taistelee natsien tuhopartiota vastaan Lapin erämaassa ja se on kuvattu Suomen Lapissa. Jalmari Helanderin käsikirjoittaman elokuvan keskeisissä rooleissa nähdään Jorma Tommila (Rare Exports, Big Game), Aksel Hennie (Yksin Marsissa, White Wall, Headhunters), Jack Doolan (The Hatton Garden Job), Mimosa Willamo (Aurora, Päin seinää, Box 21) ja Onni Tommila (Big Game).

SYNOPSIS
Syvällä Lapin erämaassa Aatami Korpi (Jorma Tommila) etsii kultaa. Ajoittain pommikoneiden ylilento ja etäiset sodan äänet kuuluvat kirkkaina syysöinä.
Viimein raskas työ palkitaan ja kultapöly vaskoolissa kasvaa kultakimpaleiksi, Aatami lähtee viemään kulta-aarrettaan lähimpään kaupunkiin. Kun Aatamia vastaan rymistelee SS Obersturmführer Bruno Helldorfin (Aksel Hennie) johtama kolmekymmentä henkinen natsituhopartio, alkaa henkeäsalpaava ja kullanhimoinen takaa-ajo läpi tuhotun ja miinoitetun Lapin erämaan. 

TUOTANTO JA LEVITYS
Elokuvan tuottaa tuotantoyhtiö Subzero Film Entertainment Oy yhteistyössä brittiläisen Good Ghaos tuotantoyhtiön kanssa, tuottajana Petri Jokiranta. Vastaavina tuottajina ovat Mike Goodridge, Gregory Ouanhon ja Antonio Salas. Pohjoismaissa elokuvan levittää Nordisk Film.
Sisua ovat tukeneet Business Finland – Audiovisual Production Incentive, Suomen elokuvasäätiö ja Film Tampere. Elokuvan tv- ja suoratoistokanava on MTV Cmore. Sisu on ensimmäisiä suomalaisia elokuvia, jonka amerikkalainen studio Sony / Stage 6 Films on ostanut jo käsikirjoitusvaiheessa. Sony levittää elokuvan Pohjois-Amerikan ulkopuolella ja Pohjois-Amerikassa elokuvan levittää Lionsgate.

Sisu saa Suomen ensi-iltansa elokuvateattereissa 27.1.2023.

******************

SUBZERO FILM ENTERTAINMENT
Subzero Film Entertainment on Petri Jokirannan ja Jalmari Helanderin yritys, jonka parivaljakko perusti vuonna 2012 heidän menestyneen Rare Exports -elokuvansa jälkeen. Subzero kehittää ja tuottaa suomalaisia ison budjetin elokuvahankkeita kotimaiseen sekä kansainväliseen levitykseen. Subzeron elokuva Big Game (2015) oli 8.6 M EUR budjetillaan siihen asti kallein Suomessa tehty elokuva, jonka pääosissa näyttelivät mm. Samuel L. Jackson ja Jim Broadbent.

Top