Elokuvateattereissa 14.9.2018

Nuori Astrid

Unga Astrid

Kun Astrid Lindgren oli hyvin nuori, tapahtui jotakin mikä vaikutti hänen elämäänsä perinpohjaisesti ja antoi hänelle erikoislaatuisen kyvyn nähdä syvälle lasten sieluihin. Tämä tapahtuma rohkaisi häntä rikkomaan niin totuttuja sääntöjä kuin uskonnollisia ja yhteiskunnallisia odotuksia. Astridista tuli yksi aikojemme luovimmista naisista: koko maailman tuntema ja rakastama tarinankertoja.

 

När Astrid Lindgren var väldigt ung hände något som påverkade henne fundamentalt, en kombination av mirakel och missöde som kom att forma hela hennes liv. En händelse som gjorde henne till en av de mest nyskapande kvinnorna i vår tid och den sagoberättare en hel värld kom att älska. Det här är berättelsen om när en ung Astrid, trots tidens förväntningar och religiösa påbud, bestämde sig för att bryta mot samhällets normer och följa sitt hjärta.

 

Elokuvateattereissa 14.9.2018

Tietoja elokuvasta

Ohjaus: Pernille Fischer Christensen

Käsikirjoitus: Kim Fupz Aakeson, Pernille Fischer Christensen

Näyttelijät: Alba August, Maria Bonnevie, Magnus Krepper, Henrik Rafaelsen, Trine Dyrholm, Björn Gustafsson, Maria Fahl Vikander

Genre: Draama

Kesto: 123 min

Tuotantomaa: Ruotsi

Tuotantovuosi: 2018

Muuta: Nuori Astrid on saanut maahantuonti- ja levitystukea Suomen elokuvasäätiöltä ja Nordisk Film & TV Fondilta.

Ikäraja

"Tarina on vahva ja se tuodaan valkokankaalle todentuntuisesti, tunteisiin vetoavasti, mutta ei millään muotoa imelästi."

JV/Karjalainen

”Nuori Astrid on ilahduttavaa katsottavaa.”

MB/Episodi

"Vahvaa nousua urallaan elävä Alba August (s. 1993) on loistava nuorena Astridina, itsepäisenä ja itsenäisenä, uhmakkaana, raivostuneena ja aivan rikkinäisenä."

PK/HS

"Alba August tekee roolinsa vaikuttavalla väkevyydellä"

AL/Seiska

''

Elokuvateattereissa 14.9.2018

Top