Nordisk Film ja MRP Matila Röhr Productions tehneet merkittävän yhteistyösopimuksen

Johtava pohjoismainen levitysyhtiö Nordisk Film ja Suomen yksi arvostetuimmista elokuvatuotantoyhtiöistä MRP Matila Röhr Productions ovat allekirjoittaneet laajan kehittely- ja levityssopimuksen. Yhteistyö sisältää MRPn tulevien pitkien elokuvien levityksen yksinoikeudella pohjoismaissa, ensimmäisen tuotannon saapuessa elokuvateattereihin jo syksyllä 2022. Lisäksi yhteistyö kattaa oikeudet MRPn vaikuttavaan 43 elokuvan katalogiin, jota Nordisk Film jatkossa edustaa koko pohjoismaihin.

Ensimmäiset ennakkotuotannossa olevat pitkät elokuvat tähtäävät elokuvateatterilevitykseen vuosina 2022 ja 2023. Näihin lukeutuu elokuva Hamsterit, Veikko Huovisen rakastettuun kirjaan perustuva draamakomedia, jota tuottajat Marko Röhr ja Hanna Kauppi valmistelevat yhdessä ohjaaja Markku Pölösen kanssa. Niin ikään ennakkotuotannossa on historiallinen draamaelokuva Ei koskaan yksin, ohjaaja Klaus Härön ja tuottaja Ilkka Matilan valmistelema vuoden 1942 tositapahtumiin perustuva elokuva kahdeksasta juutalaisesta pakolaisesta, joiden luovutuksen Gestapolle yksi rohkea mies yritti estää. Perheyleisölle on valmisteilla rakastettujen ja suosittujen Rölli-elokuvien itsenäinen spin of, kun Mauno Mato saa oman animaatioelokuvansa pohjoismaisena yhteistuotantona Kari Juusosen ohjaamana ja Hanna Kaupin tuottamana. Musiikkia tulvivassa koko perheen animaatiokomediassa ponteva Mauno halajaa kansainväliseksi rock-tähdeksi, mutta tie tähtiin on käänteitä täynnä. Lisäksi tuotantoon etenee odotettu suurelokuva Urho, jota tuottaja Ilkka Matila, käsikirjoittaja Hannamaija Matila ja ohjaaja Heikki Kujanpää parhaillaan valmistelevat. Elokuva pohjautuu toimittaja Maarit Tyrkön muistelmiin hänen ystävyydestään vanhenevan presidentin kanssa sekä tämän viimeisistä vuosista.

Marko Röhr, MRP, kommentoi: “Olen erittäin iloinen, että yhteistyömme Nordisk Filmin loistavan levitystiimin kanssa jatkuu entistä laajemmalla sopimuksella. Tällä historiallisella sopimuksella lähes 50 MRP:n tuottamaa elokuvaa levitetään nyt kaikkiin pohjoismaihin. Levitykseen tuleva kokonaisuus sisältää suurimmat menestyselokuvamme, luontoelokuvamme ja uudet kunnianhimoiset tuotannot, joita nyt valmistellaan tuotantoon yhteistyössä Nordiskin kanssa”

Tämä yhteistyö on luonnollinen jatke sille hienolle, pitkälle yhteistyölle, jota MRPn kanssa olemme tehneet jo kohta 20 vuotta. MRP on aina ollut laadun tae. Siksi olemme tavattoman innoissamme, että tämän yhteistyösopimuksen avulla saamme olla mukana varmistamassa elokuvayleisöille ja partnereillemme laadukkaita ja kunnianhimoisia yleisöelokuvia. Samalla yhteistyö vahvistaa Nordisk Filmin strategiaa tuoda elokuvayleisölle ja yhteistyökumppaneillemme parhaita kotimaisia sisältöjä”, iloitsee elokuvalevityksen johtaja Katarina Nyman Nordisk Filmiltä.

Nordisk Film ja MRP aloittivat yhteistyönsä jo vuonna 2002. Sen jälkeen Nordisk Film on tuonut elokuvateattereihin yli 20 MRPn tuottamaa tai yhteistuottamaa elokuvaa, kuten sellaiset elokuvahelmet kuin Äideistä parhain ja Ikitie, koko perheen rakastamat Rölli-elokuvat, sekä huikean ja palkitun luontodokumenttitrilogian, jonka päätösosa Tunturin tarina saa ensi-iltansa keväällä 2021.
 

MRP Matila Röhr Productions on kahden elokuva-alan ammattilaisen Marko Röhrin ja Ilkka Matilan vuodesta 1990 asti rakentama yritys, joka tuottaa näytelmäelokuvia Suomessa ja ulkomailla. Yli viisikymmentä maailmanlaajuisesti palkittua elokuvaa, kansainväliset yhteistuotannot sekä lukuisat vedenalaisdokumentit ja -tv-sarjat kuvaavat yrityksen näkemystä ja ammattitaitoa. Useat MRP:n elokuvat ovat suomalaisen elokuvan merkkipaaluja ja suuria yleisö- ja arvostelumenestyksiä. Suomessa MRP:n tuottamiin elokuviin on myyty yli neljä miljoonaa elokuvateatterilippua.

Nordisk Film on Suomen johtava kotimaisten elokuvien levittäjä, sekä Pohjoismaiden suurin elokuvien, tv-ohjelmien ja pelien jakelija. Yhtiö omistaa Tanskan ja Norjan suurimmat elokuvateatteriketjut, on mukana pelinkehitys- sekä lahjakorttiliiketoiminnassa ja toimii myös PlayStationin maahantuojana sekä Pohjoismaissa että Baltian maissa. Nordisk Film on perustettu vuonna 1906 ja on maailman vanhimpia edelleen toimivia alan yrityksiä. Toiminta kattaa koko arvoketjun aina luovan sisällön kehittelystä ja tuotannosta sen markkinointiin ja jakeluun: ”We bring stories to life”. Nordisk Film on osa Egmont-konsernia, joka on Euroopan johtavia mediayhtiöitä. Egmont on kaupallinen säätiö, jonka voitosta jaetaan vuosittain 13 miljoonaa euroa erityisesti lasten ja nuorten sosiaalisia ja terveydellisiä oloja tukeviin hankkeisiin. Lisäksi tukea suunnataan taiteeseen, kulttuuriin ja tutkimukseen.

Top