NIKO JA MYRSKYPOROJEN ARVOITUS – VIRALLINEN TRAILERI JA ÄÄNINÄYTTELIJÄT ON JULKAISTU

Uuden kotimaisen animaation Niko ja myrskyporojen arvoitus -elokuvan suomenkielinen traileri ja ääninäyttelijät on julkaistu. Elokuva on myös valittu Italian Giffoni Film Festivalille. Trailerin näet tästä:

Elokuvan suomiääninä Nikon ja Stellan rooleissa kuullaan kokeneet lapsinäyttelijät Pauli Halonen ja Viola Käki. Liito-orava Juliksen ja Wilma-lumikon ääniksi palaavat Hannu-Pekka Björkman ja Vuokko Hovatta. Joulupukin lentojoukkojen johtaja Raavas on Petteri Summanen ja myrskyporo Ilmarina Antti Reini. Muissa rooleissa ovat muun muassa Puntti Valtonen (Hirvas), Elina Knihtilä (Oona, Nikon äiti), Riku Nieminen (Oinas) ja Anna-Maija Tuokko (Olga) sekä vaikuttajat Leevi Ikävalko (Sökö) ja Laura Kiuru (Iida).

Niko ja myrskyporojen arvoitus on myös valittu Italian Giffoni Film Festival -kilpasarjaan. Giffoni on yksi maailman suurimpia ja tärkeimpiä lastenelokuvafestivaaleja, joka järjestetään nyt 54. kerran. Festivaalin erikoisuus on se että lapsista on koottu joka sarjaan satapäinen raati joka päättää palkinnoista. Festivaali järjestetään 19.-28.7. ja elokuvan ohjaaja Kari Juusonen on vieraana festivaalilla esittelemässä elokuvaa.

Suomalaisesta Nikosta on tullut kansainvälinen lastenklassikko kahden aiemman menestyksen myötä; Niko – lentäjän poika (2008) ja Niko 2 – lentäjäveljekset (2012) jotka osoittautuivat menestykseksi ympäri maailmaa.

SYNOPSIS
Poropoika Nikon elämään on tulossa suuri muutos, kun Joulupukin lentojoukkoihin avautuu yksi paikka uudelle lentokokelaalle. Yllättäen huipputaitava porotyttö Stella tarjoaa tiukan vastuksen Nikolle kisassa paikasta. Niko on sekä vaikuttunut että harmissaan Stellan taitavuudesta. Eräänä yönä aattolentoa varten pakattu Joulupukin reki sekä Stella katoavat. Niko päättää lähteä etsimään kadonneita yhdessä ystäviensä liito-orava Juliuksen ja lumikko Wilman kanssa. Pian retkikunta kohtaa Myrskyporot ja löytää salaisuuden.

TUOTANTO
Elokuvan ohjaa Kari Juusonen, toisena ohjaajana toimii Jørgen Lerdam (co-director). Käsikirjoituksesta vastaavat Kari Juusonen, Hannu Tuomainen sekä Marteinn Thorisson.Elokuvan tuottavat Antti Haikala, Anima Vitaesta ja Hannu Tuomainen Cinemakerista. Yhteistuottajina ovat saksalainen Ulysses Films, irlantilainen Moetion Films sekä tanskalainen A.Film Production. Elokuvan levittää Suomessa ja Pohjoismaissa Nordisk Film.

Niko ja myrskyporojen arvoitus saa elokuvateatteriensi-iltansa Suomessa 11.10.2024.

GIFFONI FILM FESTIVAL
https://www.giffonifilmfestival.it/en/

TRAILERI
https://youtu.be/tZCct4ZN3KA

Kuva: Niko ja joulupukin lentojoukot. Credit: © Anima Vitae, Cinemaker, Ulysses Films, Moetion Films, A. Film Production

Top