Näe täältä ensisilmäys Klaus Härön Ei koskaan yksin -elokuvaan

Täältä näet ensisilmäyksen Klaus Härön uutuuselokuvasta Ei koskaan yksin. Koskettava ja dramaattinen elokuva tulee ensi-iltaan syksyllä 2024.

Alta näet elokuvan teaser trailerin. Sekä sen että oheisen teaser-julisteen voi julkaista eri medioissa.

Ei koskaan yksin kertoo Suomesta Saksaan luovutetun kahdeksan juutalaispakolaisen auttajan, Abraham Stillerin tarinan. Fiktiivinen elokuva on Klaus Härön ja Jimmy Karlssonin käsikirjoittama, ja se perustuu vapaasti Rony Smolarin kirjoittamaan elämänkertaan Setä Stiller.

Elokuvan tuottaa Matila Röhr Productionsin Ilkka Matila ja levittää Nordisk Film. Ei koskaan yksin on viiden maan mittava yhteistuotanto, jossa ovat Suomen lisäksi mukana Ruotsi, Viro, Itävalta ja Saksa.

Ville Virtanen nähdään elokuvan pääroolissa Abraham Stillerinä. Hänen puolisoaan Vera Stilleriä näyttelee Nina Hukkinen. Muissa merkittävissä rooleissa Georg ja Janka Kollmanina nähdään itävaltalaiset Rony Herman ja Naemi Latzer.

Valpon päällikkö Arno Anthonin roolin näyttelee Kari Hietalahti ja luutnantti Kauhasen Peter Kanerva. Hannu-Pekka Björkman näyttelee puolestaan pääministeri Väinö Tannerin roolin ja Carl-Kristian Rundman sisäministeri Horellia. Satu Tuuli Karhu on journalisti ja Tomi Salmela on suomalainen poliisi Ryynänen. Virolainen supertähti Rain Tolk nähdään Heinrich Huppertina ja virolainen Ruben Tolk hänen poikanaan Kurt Huppertina.

Ei koskaan yksin kertoo toisen maailmansodan aatosta, jolloin Euroopassa eletään pimeää aikaa ja Suomi ottaa vastaan pakolaisia Saksasta ja Itävallasta. Pakolaisten auttamisen keskiössä on suomalainen liikemies ja hyväntekijä Abraham Stiller. Hän tekee kaikkensa auttaakseen Suomeen tulleita juutalaispakolaisia, jotka luovutetaan Suomesta keskitysleirille Auschwitziin. Elokuva kertoo heidän tarinansa.

Klaus Häröstä

Klaus Härö on yksi palkituimpia elokuvaohjaajiamme. Hänen uusin elokuvansa Rakkaani merikapteeni (2022) sai maailman ensiesityksensä Toronton arvostetuilla kansainvälisillä elokuvajuhlilla. Elokuva voitti Chicagon kansainvälisellä elokuvafestivaaleilla parhaan kansainvälisen elokuvan yleisöpalkinnon ja Clevelandin kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla kansainvälisten näytelmäelokuvien sarjan pääpalkinnon. Dublinin kansainvälisillä elokuvajuhlilla (DIFF) elokuva palkittiin Best Irish Film -palkinnolla.
Elokuva Miekkailija oli ehdolla parhaan ulkomaisen elokuvan Golden Globe -palkintoon vuonna 2016, jolloin se oli myös Oscar-shortlistalla samana vuonna parhaan vieraskielisen elokuvan sarjassa. Lisäksi elokuva voitti Stony Brookin elokuvajuhlilla Yhdysvalloissa parhaan kokoillan elokuvan palkinnon elokuussa 2016.
Postia pappi Jaakobille -elokuvalle myönnettiin parhaan elokuvan Jussi-palkinto vuonna 2010, jolloin Härö sai myös samasta elokuvasta parhaan ohjauksen Jussin. Elokuva valittiin myös Helsingin Sanomien äänestyksessä 2000-luvun koskettavimmaksi kotimaiseksi elokuvaksi.

Ilkka Matilasta

Ilkka Matila on yksi tunnetuimpia suomalaisia elokuvatuottajia ja tuotantoyhtiö MRP Matila Röhr Productions Oy:n perustajaosakas. Hän on valmistunut Berliinin taideyliopistosta sekä Aalto-yliopiston taideteollisesta korkeakoulusta ja työskennellyt Suomen lisäksi vuosia ulkomailla, mm. Saksassa ja Islannissa, missä hänellä on ollut omat yhtiöt. Matila on tuottanut 23 pitkää näytelmäelokuvaa, joista suurin osa on kansainvälisiä yhteistuotantoja. Lisäksi hän on tuottanut tv-sarjoja, dokumentteja ja lyhytelokuvia, joista viimeisimpinä Kaikki synnit. Matilan tuotannoista Rukajärven tie ja Ikitie on palkittu parhaan suomalaisen elokuvan Jussi-palkinnoilla, minkä lisäksi hänet valittiin vuonna 2006 vuoden tuottajaksi. Matilan ja Härön ensimmäinen yhteinen elokuva Äideistä parhain vuodelta 2006 on yksi palkituimmista suomalaisista elokuvista.

Nordisk Filmistä

Nordisk Film on Suomen johtava kotimaisten elokuvien levittäjä, sekä Pohjoismaiden suurin elokuvien, tv-ohjelmien ja pelien jakelija. Yhtiö toimii myös PlayStationin maahantuojana sekä Pohjoismaissa että Baltian maissa. Nordisk Film on perustettu vuonna 1906 ja on maailman vanhimpia edelleen toimivia alan yrityksiä. Toiminta kattaa koko arvoketjun aina luovan sisällön kehittelystä ja tuotannosta sen markkinointiin ja jakeluun: ”We bring stories to life”. Nordisk Film on osa Egmont-konsernia, joka on Euroopan johtavia mediayhtiöitä. Egmont on kaupallinen säätiö, jonka voitosta jaetaan vuosittain 13 miljoonaa euroa erityisesti lasten ja nuorten sosiaalisia ja terveydellisiä oloja tukeviin hankkeisiin. Lisäksi tukea suunnataan taiteeseen, kulttuuriin ja tutkimukseen. https://nordiskfilm.fi/

Yhteistyökumppaneista

Barona on vuonna 1999 perustettu palveluyhtiö ja yksi Suomen suurimmista työnantajista. Barona uudistaa työelämää laaja-alaisilla työvoiman ja yritysten kasvua tukevilla ratkaisuilla, jotka painottuvat työllistämiseen, oppimiseen, hyvinvointiin sekä ulkoistusratkaisuihin. Yhtiön liikevaihto vuonna 2022 oli noin 467 miljoonaa euroa (pro forma). Barona toimiii Suomessa yli 30 toimipisteessä ja kansainvälisesti yhdeksässä eri maassa. Barona on osa Bravedo-yhteisöä.

Tallink Silja Oy on osa AS Tallink Gruppia, joka on yksi Itämeren alueen suurimmista matkustaja- ja rahtiliikennevarustamoista. Yhtiö liikennöi laivoja Silja Line -brändin alla Helsingistä ja Turusta Ahvenanmaan kautta Tukholmaan. Lisäksi Tallink Silja Oy myy välittäjänä AS Tallink Gruppin operoimia laivoja, jotka liikennöivät Tallink-brändin alla mm. reitillä Helsingistä Tallinnaan. Tallink Hotels on Tallink Gruppin hotelliketju, johon kuuluu neljä hotellia Tallinnassa ja yksi Riiassa.

Ei koskaan yksin
-elokuva toteutetaan kansainvälisenä yhteistuotantona Matila Röhr Productionin, virolaisen Taska Filmin, ruotsalaisen HOBABn, itävaltalaisen Samsara Filmproduktionin sekä saksalaisen Penned Picturesin kesken.  Elokuvaa tukevat myös Suomen Elokuvasäätiö, MTV3 ja CMore, Konstsamfundet, Kirkon mediarahasto, Pohjoismainen elokuvarahasto, Ruotsin elokuvainstituutti, SVT, Itävallan elokuvainstituutti, ORF, Estonian Film Institute, Film Estonia -tuotantokannustin sekä Cultural Endowment of Estonia.

https://matilarohr.com/
https://nordiskfilm.fi/
YT: https://www.youtube.com/NordiskFilmFinland
FB: https://www.facebook.com/nordiskfilmelokuvat
IG: https://www.instagram.com/nordiskfilmfinland/
TikTok: https://www.tiktok.com/@nordiskfilmfinland

Top