Max Seeckin ja Joonas Pajusen Koputus-kauhutrilleri myyty yli 70 maahan

– Elokuva kansainvälisesti merkittävän Sitges-festivaalin kilpasarjaan
– Päärooleissa Pekka Strang, Inka Kallén ja Saana Koivisto

Elokuvan juliste.

Menestysdekkaristi Max Seeckin ja Joonas Pajusen ohjaama Koputus-elokuva on myyty yli 70 maahan, muun mussa Saksaan, Itävaltaan, Sveitsiin, Ranskaan, Indonesiaan, Taiwaniin ja Latinalaiseen Amerikkaan. Suomessa Koputus tulee elokuvateatteriensi-iltaan keskiviikkona 22.2.2023. Kansainvälisesti elokuvasta käytetään sen englanninkielistä nimeä The Knocking.

Ohessa arvostetun Variety-lehden juttu aiheesta:
Finnish Horror ‘The Knocking’ Sells Wide for LevelK – Variety

Laadukas kauhutrilleri on herättänyt kiinnostusta myös festivaaleilla ja se on valittu juuri Sitges-elokuvafestivaalin kilpasarjaan. Kyseessä on kansainvälisesti erittäin merkittävä kauhelokuvafestivaali ja pelkästään pääsy sen ohjelmistoon on merkittävä saavutus. Festivaali järjestetään 6.-16.10.2022 Espanjassa. Koputus esiteltiin tänä keväänä myös Cannesin elokuvafestivaaleilla, missä se sai innostuneen vastaanoton.

Lisätietoa Sitgesin festivaalilta saat täältä.
Sitges Film Festival | Sitges Film Festival

Koputuksen lajityyppi liikkuu draaman ja kauhutrillerin välimaastossa. Laadukas elokuva on saanut Seeckin ja Pajusen mukaan paljon inspiraatiota kansainvälisistä elokuvista, mikä näkyy myös sen korkeassa tasossa. Max ja Joonas luonnehtivatkin elokuvan monitahoista tyylilajia psykologiseksi kauhuelokuvaksi dekkarimaisella juonella, joka kehittyy jännityselokuvaksi.

Max Seeck ja Joonas Pajunen ovat käsikirjoittaneet elokuvan yhdessä. Sen päärooleissa nähdään Pekka Strang, Inka Kallén ja Saana Koivisto. Solar Filmsin elokuvan levittää Nordisk Film ja kansainvälisestä myynnistä vastaa tanskalainen LevelK.

www.solarfilms.com
www.nordiskfilm.fi
facebook.com/SolarFilmsInc
https://www.instagram.com/solarchannel/
https://www.levelk.dk/
https://www.facebook.com/maxseeck
https://www.instagram.com/maxseeck/
https://www.instagram.com/pajujoonas/
www.v2b.fi

Max Seeckistä
Max Seeckin (s. 1985) kirjojen käännösoikeuksia on myyty yli 40:ään maahan. Hänen trillerinsä The Witch Hunter nousi The New York Times -lehden bestseller-listalle ensimmäisenä suomalaisromaanina sitten Mika Waltarin Sinuhe egyptiläisen. Teoksen pohjalta on valmisteilla samanniminen Hollywood-sarja.
Seeckin kirjoja on myyty Suomessa noin 300 000 kappaletta. Seeck on kirjoittanut kaikkiaan seitsemän romaania, joista ensimmäinen, Hammurabin enkelit, ilmestyi Tammen julkaisemana vuonna 2016.
Seeckin edellinen romaani Kauna oli yksi vuoden 2021 myydyimmistä kotimaisista kaunokirjoista. Juuri julkaistu romaani Loukko on Jessica Niemi -sarjan neljäs osa. Sarjan ensimmäinen osa Uskollinen lukija on noussut bestseller-listoille Suomen lisäksi Yhdysvalloissa, Saksassa, Ruotsissa ja Tanskassa.
Seeckiä edustaa ulkomailla Elina Ahlbäck Literary Agency ja Suomessa hänen kustantajansa on Tammi.

Joonas Pajusesta
Joonas Pajunen (s. 1985) on helsinkiläinen ohjaaja, käsikirjoittaja ja yrittäjä. Hän toimii perustamassaan V2B Videoviestintä Oy:ssä toimitusjohtajana. Pajunen on lisäksi start up -sijoituksia tekevän Parepak Finland Oy:n hallituksen jäsen ja tapahtumatoimisto OFRD Oy:n perustajajäsen sekä hallituksen jäsen.

Elokuvasta

Ohjaaja
Joonas Pajunen ja Max Seeck

Tuottajat
Jukka Helle, Markus Selin ja Hanna Virolainen

Alkuperäiskäsikirjoitus
Joonas Pajunen ja Max Seeck

Pääroolit
Pekka Strang
Inka Kallén
Saana Koivisto

Kuvaus
Matti Eerikäinen

Tuotantoyhtiö
Solar Films

Levitysyhtiö
Nordisk Film

Genre
Kauhutrilleri

TV- ja striimausoikeudet
MTV3 / C More

Top