MARKKU PÖLÖSEN OMA MAA -ELOKUVA SANTA BARBARAN KANSAINVÄLISELLÄ ELOKUVAFESTIVAALILLA TÄNÄÄN


– Elokuvalla katsojia Suomessa lähes 200 000 


Anni (Oona Airola) ja Veikko (Konsta Laakso). Credit: Solar Films

Markku Pölösen Oma maa -elokuva esitetään maineikkaalla Santa Barbaran kansainvälisellä elokuvafestivaalilla Kaliforniassa tänään 7.2.2019. Paikalla ovat edustamassa elokuvan päärooleja näyttelevät Konsta Laakso ja Oona Airola, joka on ehdolla roolistaan parhaan naispääosan Jussi-palkintoon.

Oma maa -elokuva esitetään myös Nordic Lights -elokuvafestivaalilla Seattlessa, Washingtonissa maaliskuussa 2019. Elokuva oli mukana myös Black Nights -elokuvafestivaalilla Tallinnassa viime marraskuussa. Festivaaleilla elokuva esitetään sen englanninkielisellä nimellä Land of Hope.

Markku Pölönen sai Oma maa -elokuvasta juuri Anjalankosken elokuvapalkinnon, joka jaettiin tänä vuonna 35. ja viimeisen kerran. Pölönen on saanut saman palkinnon aiemmin kahdesti. Lisäksi Oma maa -elokuvan lavastaja Antti Nikkinen on ehdolla parhaan lavastussuunnittelun Jussiin.

Oma maa hipoo jo 200 000 katsojan rajaa. Viime viikon loppuun mennessä elokuvaon saanut Suomessa kaikkiaan 196 872 katsojaa. Ensi-iltaan setuli 26.10.2018.

Lisätietoja festivaaleista saat täältä:

https://sbiff.org/
https://nordicmuseum.org/nlff
https://2018.poff.ee/eng/index

Oma maa perustuu Pölösen alkuperäisideaan. Hän on käsikirjoittanut elokuvan yhdessä Antti Heikkisen kanssa. Käsikirjoituksen dramaturgina on työskennellyt Paula Vesala. Solar Filmsin elokuvan ovat tuottaneet Rimbo Salomaa, Markus Selin ja Jukka Helle.

Elokuvan päärooleja näyttelevät Oona Airola ja Konsta Laakso. Merkittävissä sivurooleissa näyttelevät muun muassa Marjaana Maijala, Hannu-Pekka Björkman, Antti Virmavirta, Mika Nuojua, Sanna-Kaisa Palo, Marja Packalén, Helmi Linnosmaa, Arto Heikkilä ja Henri Tuominen.

Ohessa elokuvan trailer.
https://www.youtube.com/watch?v=ynBaGWSuR1M

Ohessa Suvi Teräsniskan musiikkivideo Auringon lapset, joka on elokuvan loppukappale.
https://www.youtube.com/watch?v=ARLX4U9ZZKk

Elokuvasta

Oma maa
on ohjaaja Markku Pölösen ensimmäinen kokoillan elokuva kymmeneen vuoteen. Elokuva on Solar Filmsin ja Suomen Filmiteollisuuden yhteistuotantoa. Elokuvan ovat tuottaneet Rimbo Salomaa, Markus Selin ja Jukka Helle ja sen levittää Nordisk Film.

Oma maa on rakkauselokuva, joka sijoittuu seitsemän vuoden ajanjaksolle sodan päättymisestä vuonna 1945 olympiavuoteen 1952. Rakastavaiset Anni ja Veikko saavat osakseen ns. kylmän tilan, jolla maatilan perustaminen aloitetaan aivan alusta ruokkoamattomalta tontilta.
Elokuvan pääosia näyttelevät Hymyilevä mies -elokuvasta tunnettu Oona Airola sekä Konsta Laakso, joka on tehnyt aiemmin yhteistyötä Pölösen kanssa näyttämöllä. Oma maa perustuu Pölösen alkuperäisideaan. Hän on käsikirjoittanut elokuvan yhdessä Antti Heikkisen kanssa. Käsikirjoituksen dramaturgina on työskennellyt Paula Vesala.

Elokuvassa näyttelevät myös muun muassa Antti Virmavirta, Marjaana Maijala, Arto Heikkilä, Helmi Linnosmaa, Mika Nuojua, Sanna-Kaisa Palo, Marja Packalén ja Hannu-Pekka Björkman.

www.solarfilms.com
https://www.facebook.com/SolarFilmsInc
www.facebook.com/omamaaelokuva
https://www.nordiskfilm.fi/

Ohjaus
Markku Pölönen

Käsikirjoitus
Markku Pölönen ja Antti Heikkinen

Tuottajat
Rimbo Salomaa, Markus Selin ja Jukka Helle

Vastaava tuottaja
Jukka Vidgren

Tuotanto
Solar Films ja Suomen Filmiteollisuus SF

Elokuvan levittäjä
Nordisk Film

Pääroolit
Konsta Laakso
Oona Airola

Muut roolit
Antti Virmavirta
Marjaana Maijala
Helmi Linnosmaa
Arto Heikkilä
Mika Nuojua
Marja Packalén
Sanna-Kaisa Palo
Hannu-Pekka Björkman
Henri Tuominen

SynopsisTurvattua elämää elänyt Anni rakastuu jatkosodassa haavoittuneeseen Veikkoon. Anni jättää kaiken taakseen ja lähtee uudisasukkaaksi Pohjois-Karjalan umpimetsään raivaamaan asutustilaa. Ruusuisen alun jälkeen kohtalo iskee Annin unelmat pirstaleiksi ja rakkaus Veikkoon joutuu koetukselle.

Top