Lionsgate levittää Sisu-elokuvan laajasti valkokankaille Pohjois-Amerikassa

Jalmari Helanderin ohjaaman ja Petri Jokirannan tuottaman Sisu-elokuvan teatterilevitysoikeudet myytiin syyskuussa Toronton elokuvafestivaaleilla (TIFF) kovan tarjouskilpailun päätteeksi. Oikeudet on ostanut Lionsgate, joka sitoutuu levittämään elokuvan elokuvateattereissa Pohjois-Amerikassa. Levityspäivästä ilmoitetaan myöhemmin.

“Kyse on suomalaiselle elokuvalle poikkeuksellisen laajasta levityssopimuksesta Pohjois-Amerikan elokuvateattereihin, josta olemme kovin ylpeitä”, kommentoi tuottaja Petri Jokiranta.

“Sisu esitettiin TIFF:in Midnight Madness -sarjassa ja itse näytös oli todella jännittävä kokemus, sillä yleisö oli aivan hulluna elokuvaan. Samoin kävi kriitikoille – 100 % Rotten Tomatoes -sivustolla. Sisu on sinfonia fyysistä toimintaa ja viihdettä. Uskomme että se tavoittaa laajan yleisön”, kertoo Eda Kowan, Lionsgate’s EVP of Acquisitions & Co-Productions.

”Kun luimme Jalmarin käsikirjoituksen ensimmäistä kertaa, tajusimme että hän oli luonut räjähtävän jännittävän tarinan, joka pitää kokea elokuvateatterin isolta kankaalta. TIFF:n vastaanotto vahvisti tämän, ja olemme innoissamme saadessamme työskennellä Lionsgaten kanssa näyttääksemme maailmalle Sisu-sanan merkityksen”, kuvailee Joe Matukewicz, Head of Sony Picture’s Stage 6 Films.

Sisu -elokuva sai ensiesityksensä Toronton kansainvälisellä elokuvafestivaalilla (TIFF) syyskuussa. Elokuva on hermoja raastava toimintaelokuva toisesta maailmansodasta, jossa yksi mies taistelee natsien tuhopartiota vastaan Lapin erämaassa ja se on kuvattu Suomen Lapissa. Jalmari Helanderin käsikirjoittaman elokuvan keskeisissä rooleissa nähdään Jorma Tommila (Rare Exports, Big Game), Aksel Hennie (Yksin Marsissa, White Wall, Headhunters), Jack Doolan (The Hatton Garden Job), Mimosa Willamo (Aurora, Päin seinää, Box 21) ja Onni Tommila (Big Game).

SYNOPSIS
Syvällä Lapin erämaassa Aatami Korpi (Jorma Tommila) etsii kultaa. Ajoittain pommikoneiden ylilento ja etäiset sodan äänet kuuluvat kirkkaina syysöinä. Viimein raskas työ palkitaan ja kultapöly vaskoolissa kasvaa kultakimpaleiksi, Aatami lähtee viemään kulta-aarrettaan lähimpään kaupunkiin. Kun Aatamia vastaan rymistelee SS Obersturmführer Bruno Helldorfin (Aksel Hennie) johtama kolmekymmentä henkinen natsituhopartio, alkaa henkeäsalpaava ja kullanhimoinen takaa-ajo läpi tuhotun ja miinoitetun Lapin erämaan.

TUOTANTO JA LEVITYS
Elokuvan tuottaa tuotantoyhtiö Subzero Film Entertainment Oy yhteistyössä brittiläisen Good Ghaos tuotantoyhtiön kanssa, tuottajana Petri Jokiranta. Vastaavina tuottajina ovat Mike Goodridge, Gregory Ouanhon ja Antonio Salas. Sisua ovat tukeneet Business Finland – Audiovisual Production Incentive, Suomen elokuvasäätiö ja Film Tampere. Elokuvan tv- ja suoratoistokanava on MTV Cmore. Sisu on ensimmäisiä suomalaisia elokuvia, jonka amerikkalainen studio Sony / Stage 6 Films on ostanut jo käsikirjoitusvaiheessa. Sony levittää elokuvan Pohjois-Amerikan ulkopuolella pois lukien Pohjoismaat, jossa elokuvan levittää Nordisk Film. Pohjois-Amerikassa elokuvan levittää Lionsgate.

Sisu saa Suomen ensi-iltansa elokuvateattereissa 27.1.2023

Top