Elokuvateattereissa 28.10.2022

Leffanäytökset

Katso KULKUSET KULKUSET -leffanäytökset alla olevasta linkistä:

nytleffaan

Nautinnollista elokuvahetkeä!

Kulkuset kulkuset

Kahden aivan liian erilaisen suvun ensimmäinen yhteinen jouluaatto lähtee railakkaasti raiteilta heti kättelyssä, kun isäntäpari paljastaa tarkkaan vaalimansa salaisuuden: talossa on myös emäntä, ja tämä on viimeisillään raskaana! Äkkiväärä sukulaisjoukko ei tietenkään uutista purematta niele, vaan vaatii isyyttä selvitettäväksi — mikä ei olekaan ihan yksinkertainen tehtävä. Hulvaton väärinkäsitysten vuoristorata ajaa jouluvieraat hermoromahduksen partaalle, ja illan mittaan itse joulupukkikin joutuu katsomaan peiliin. Yhteinen joulu vaikuttaa jo täysin tuhoon tuomitulta, kunnes kaikkien yllätykseksi ilta huipentuu sydämet sulattavaan joulun ihmeeseen.

Menestysohjaaja Taru Mäkelän (Täydellinen joulu, Varasto) hyvän mielen jouluelokuva marssittaa valkokankaalle huikean suomalaisten koomikoiden tähtikaartin. Christoffer Strandberg, Martti Suosalo, Eeva Litmanen, Ali Jahangiri, Pirkko Hämäläinen, Sari Siikander ja Antti Tuomas Heikkinen loihtivat yhdessä tarjolle unohtumattoman jouluaterian, joka vie nauruhermot mennessään. Elokuvan tuottaa Don Films (Se mieletön remppa).

Elokuvateattereissa 28.10.2022

Tietoja elokuvasta

Ohjaus: Taru Mäkelä

Käsikirjoitus: Perustuu elokuvaan En Underbar Jävla Jul (Helena Bergström, Daniel Réhn & Edward af Sillén) Sovittanut alkuperäisteoksesta Kristofer Gummerus.

Näyttelijät: Christoffer Strandberg, Martti Suosalo, Eeva Litmanen, Ali Jahangiri, Pirkko Hämäläinen, Sari Siikander ja Antti Tuomas Heikkinen.

Genre: Komedia

Kesto: 98 min

Tuotantomaa: Suomi

Tuotantovuosi: 2022

Ikäraja

OHJAAJAN SANA

”Hei tonttu-ukot hyppikää! Jouluun kiteytyy kaikki. Se on se yksi päivä, jolloin kaikilla pitää olla sydän lämmin hellä, paitsi että jossakin vaiheessa hyvyys kokee inflaation tai jotain vain tapahtuu, kun ne muut…

Kuten Jean-Paul Sartre on sen todennut: ”Helvetti on toiset ihmiset”. Elokuvan henkilökaartissa kiteytyvät kaikki modernin ihmisen asenteet ja tunteiden ilmentymät. Rooligalleria on rikas, ja se antaa paljon aineksia myös vahvaan tulkintaan, varsinkin tarinan mieshahmoilla. Keski-ikäisen miehen tunne-elämä on itselleni aina yhtä riemastuttava huumorin lähde. Sehän perustuu tunteisiin, joita hän itse ei itsessään tunnista, kunnes kaikki purskahtaa laakista taivaalle. Tässä tarinassa on hienot ainekset, oikeat tilanteet ja ongelmat. Elokuvan henkilögalleria on täynnä todellisia, uskottavia ihmisiä. Heillä on pyrkimys hyvään sekä kimppu alitajuisia ennakkoluuloja, jotka tunkevat pintaan. Vanhempien ikäpolvi ei pysty hahmottamaan elämää heteronormatiivisuuden ulkopuolella. Rohkeita ratkaisuja tekevä nuori uusperhe taas koostuu pelkureista; aikuiset miehet eivät saa kerrottua totuutta omille vanhemmilleen. Nämä ihmiset ovat samanlaisia kuin me kaikki olemme – vajavaisia. He ovat aitoperäisiä paskapäitä – ja silti hyvin rakastettavia. Tästä tulee virtuoosinäyttelijöiden juhlaa. Kulkuset kulkuset on vauhdikas, psykologisesti tarkka elokuva, jossa on hyvää sykkivä, humaani sydän. Se on puhdas ja lämmin sydän, jossa on ripaus emotionaalista kammiovärinää ja moraalisia rytmihäiriöitä. Tämä on tarina ihmisistä ihmisille.”

OSKARI

OSKARI – Christoffer Strandberg

Oskari on nuori kirjailijan alku, jonka ensimmäinen romaani tosin on ollut työn alla jo useamman vuoden. Nyt Oskarin elämässä on kääntymässä uusi lehti, sillä hän on vihdoin perustamassa perhettä miehensä Joonan kanssa. Tähän liittyy kuitenkin tarkkaan vaalittu salaisuus, joka on tänä jouluna tarkoitus paljastaa koko suvulle. Vaikka Oskari yrittää joka käänteessä tolkuttaa itselleen, että joulusta tulee ihana, arvaa hän jo etukäteen, että yhteentörmäys äkkiväärän isän kanssa on väistämätön.

JOONA

JOONA – Antti Tuomas Heikkinen

Oskarin puoliso Joona on hammaslääkäri, joka pyrkii hallitsemaan tilanteen kuin tilanteen. Hän on pariskunnan he-man, miehekäs ja alati rauhallinen, tai ainakin pyrkii antamaan sen vaikutelman.  Nyt jouluun on kuitenkin ladattu niin suuria odotuksia ja paljastuksia, että Joonankin loputtomalta tuntunut kärsivällisyys tulee joutumaan äärimmäiselle koetukselle.

SILJA

SILJA – Sonja Salminen

Ravintola-alan ammattilainen Silja on tuleva äiti, joka järjestää kahden suvun joulunvieton. Juureton Silja on on päättänyt ryhtyä siksi äidiksi, joka häneltä itseltään on aina puuttunut. Silja on joutunut pettymään elämässään monta kertaa, etenkin jouluisin, mutta nyt hän on visusti päättänyt, ettei aio minkään antaa pilata hänen täydelliseksi viritettyä perhejouluaan.

OLAVI JA MAARIT

OLAVI – Martti Suosalo

Olavi on velvollisuudentuntoinen, ahkera ja älykäs juristi, jonka pitkän uran takaa löytyy haudattu nuoruuden haave muusikkoudesta. Olavi haluaisi pakottaa myös poikansa Oskarin elämään tavallisempaa elämää. Oskaristahan saattaa tulla onneton, koska tämä ei ole hetero, on jättänyt opintonsa kesken ja elelee vapaana kirjailijana? Kaiken lisäksi Oskari on mennyt tekemään asuntokaupat kysymättä isältään lupaa.

 

MAARIT – Pirkko Hämäläinen

Maaritin hartain toive on, että kaikilla olisi hyvä olla, kukaan ei sanoisi mitään ikävää ja kaikki olisi kaunista. Olavin vaimona Maarit on oppinut myötäilyn jalon taidon ja hän toimii Olavin tunteiden ilmapuntarina. Jotta kaikki olisi hyvin, hänen pitää selittää joka suuntaan asiat parhain päin. Tosin selitykset ovat usein sen verran ontuvia, että hämmentävät tilannetta vain entisestään.

 

MILTIADIS

MILTIADIS – Ali Jahangiri

Joonan isä Miltiadis on spontaani välimerellinen väriläiskä ja työnarkomaani. Suorasuikainen Miltiadis vokottelee takaisin lastensa äitiä Kaarinaa, mutta ei oikein tiedä, mistä tässä kaipuussa on loppujen lopuksi kyse. Suomessa Miltiadis mielellään julistaa suvaitsevaisuuttaan, mutta omalle kreikkalaiselle suvulleen hän ei ole kehdannut kertoa poikansa suuntautumisesta.

KAARINA JA KARIM

KAARINA – Sari Siikander, KARIM – Alex Anton

Miltiadisin ex-vaimo ja Joonan äiti Kaarina on riuhtaissut itsensä vapaaksi avioliiton kahleista, nauttii elämästä ja elää uudelleen nuoruuttaan. Nyt hän on umpirakastunut nuoreen Karimiin. Kaarina tietää, että elämään pitää heittäytyä tässä ja nyt, mutta myönnettäköön, välillä rapatessa roiskuu.

ULLA

ULLA – Kreeta Salminen

Oskarin isosisko Ulla kipuilee tuoreen eron takia. Ullan mies on jättänyt hänet, eikä tämä tiedä miten reagoida asiaan. Perheensä mallin mukaan Ulla yrittää ensin vanhaa kunnon takuukikkaa: kun epämiellyttävän totuuden kieltää, sitä ei oikeastaan ole olemassa… eihän?

AUNE

AUNE – Eeva Litmanen

Aune-mummi on Oskarin isoäiti, jolla on vanhuksena oikeus laukoa ihan mitä hän itse haluaa. Karjalaisen Aunen muisti saattaa olla jo hieman hatara, mutta se ei estä olemasta rehellinen ja kertomasta mielipiteitään etenkin juuri silloin, kun olisi parempi pysyä hiljaa.

''
''

Elokuvateattereissa 28.10.2022

Top