Klaus Härön TUNTEMATON MESTARI saa ensi-iltansa tammikuussa 2019 – ensimmäinen teaser on julkaistu

Palkitun ohjaajan Klaus Härön elokuva TUNTEMATON MESTARI saa ensi-iltansa tammikuussa 2019. Tuntematon mestari on tarina ikääntyvästä taidekauppiaasta, joka yrittää viimeisen kerran todistaa kykynsä niin itselleen kuin lähimmäisilleen. Päärooleissa nähdään Heikki Nousiainen, Amos Brotherus ja Pirjo Lonka. 

Elokuva käsittelee perhesuhteiden vaikeutta sekä ylpeyden ja luopumisen suuria kysymyksiä. Katsojia kuljetetaan läpi syksyisen Helsingin, jossa ikääntyvän taidekauppiaan kauppa on nähnyt parhaat päivänsä – ja kauppias itsekin tuntee, että aika alkaa ajaa hänestä ohi.

Ohjaaja Klaus Härö odottaa tammikuista ensi-iltaa: “Kun käsikirjoittaja Anna Heinämaa Miekkailijan kuvausten aikaan kertoi uudesta tarinastaan, taidekauppiaasta joka tekee elämänsä löydön, oli olo kuin elokuvissa! Kaikki hiljeni ympärillä ja muistan ajatelleeni, että tässä on elokuva, jonka todella haluan tuoda valkokankaalle. Nyt elokuva on valmis ja tyytyväisen tekijätiimin kanssa jännitämme tulevaa ensi-iltaa.”

Tuntematon mestari -elokuvan tuottavat Kai Nordberg ja Kaarle Aho, Making Movies. Elokuva saa ensi-iltansa tammikuussa 2019 ja sen levittää Nordisk Film. Elokuva on aiemmin kulkenut työnimellä ”Tekijä tuntematon”.

>> Katso teaser tästä

TUNTEMATON MESTARI

Synopsis: Ikääntyvä taidekauppias Olavi Launio suunnittelee eläkkeelle jäämistä. Hänen Helsingin Bulevardilla sijaitseva taidekauppansa on nähnyt parhaat päivänsä. Suuremmat, nuoremmat ja viriilimmät taidekauppiaat ja huutokaupat ovat ajaneet ohi. Olavi on alistumassa kohtaloonsa, vaikka liikkeestä luopuminen pelottaakin. Sattumalta Olavi näkee taidehuutokaupassa taulun, jota epäilee paljon lähtöhintaansa arvokkaammaksi. Taidediilerin vaistot heräävät ja Olavi päättää lähteä viimeiselle keikalle ansaitakseen kunnon eläkerahat ja kollegoidensa arvostuksen. Saavuttaakseen taulun ja unelmansa Olavi joutuu kohtamaan menneisyytensä kipukohdat ja myös pettämään läheisensä vielä kerran.

Tuotanto: Making Movies Oy
Ohjaus: Klaus Härö
Käsikirjoitus: Anna Heinämaa
Pääosissa: Heikki Nousiainen, Amos Brotherus, Pirjo Lonka
Tuottajat: Kai Nordberg ja Kaarle Aho
Levitys: Nordisk Film

 

Top