Klaus Härön TUNTEMATON MESTARI keväällä neljälle eri festivaalille Yhdysvalloissa

Torontossa maailmanensi-iltansa viime vuoden syyskuussa saanut Klaus Härön ohjaama ja Anna Heinämaan käsikirjoittama TUNTEMATON MESTARI avasi Yhdysvalloissa tammikuussa Palm Springsin kansainvälisellä elokuvafestivaalilla. Huhtikuun loppuun mennessä Tuntematon mestari -elokuvaa on esitetty peräti kuudella eri elokuvafestivaalilla Yhdysvalloissa. 

Kuva: Cata Portin

– Miekkailija-elokuvan menestyksen myötä Häröllä on nykyään vahva katsojakuntansa Yhdysvalloissa. Tuntematon mestari on vakuuttanut koskettavan tarinansa lisäksi hienolla Helsinki-kuvalla ja erittäin tasapainoisella taiteellisella kokonaisuudellaan”, kertoo elokuvan tuottaja Kai Nordberg.

Klaus Härön ohjaama ja Anna Heinämaan käsikirjoittama Miekkailija on ainoa suomalainen elokuva, joka on menestynyt molempien isojen amerikkalaisten elokuvapalkintojen kilpailuissa Golden Globessa ja Oscareissa. Tuntemattoman mestarin uskotaan vetoavan tänäkin vuonna kyseisiin valintaraateihin, joissa arvostetaan laatua ja klassisen elokuvakerronnan osaamista.

Tuntematon mestari on saanut erinomaisia arvosteluja yhdysvaltalaisessa lehdistössä. Hollywood Reporter kehui arviossaan muun muassa pääroolissa nähtävän Heikki Nousiaisen rosoista näyttelijäsuoritusta, joka inhimillistää päähenkilö Olavin kuitenkaan antamatta tälle kokonaista synninpäästöä. Tuomo Hutrin kuvausta kiitetään Helsingin komeasta syksyisestä visuaalisuudesta. Screendaily nosti niinikään Nousiaisen suoritusta sanoen sen olevan kiehtova sekoitus haavoittunutta ylpeyttä ja väsymätöntä yritteliäisyyttä.

Elokuvan kiertue jatkuu maalis-huhtikuussa Clevelandin, RiverRunin ja Minneapolis St. Paulin festivaalien kautta, ja se huipentuu huhtikuun lopulla Washingtoniin DC International Film Festival -tapahtumaan.

Tuntematon mestari sai Suomessa ensi-iltansa 4.1.2019 ja se pyörii parhaillaan elokuvateattereissa. Elokuvan on ohjannut Klaus Härö ja sen on käsikirjoittanut Anna Heinämaa. Pääosissa ovat Heikki Nousiainen, Pirjo Lonka ja Amos Brotherus. Tuntematon mestari -elokuvan on tuottanut Making Movies Oy ja sen levittää Nordisk Film.

SYNOPSIS: Ikääntyvä taidekauppias Olavi Launio suunnittelee eläkkeelle jäämistä. Hänen Helsingin Bulevardilla sijaitseva taidekauppansa on nähnyt parhaat päivänsä. Suuremmat, nuoremmat ja viriilimmät taidekauppiaat ja huutokaupat ovat ajaneet ohi. Olavi on alistumassa kohtaloonsa, vaikka liikkeestä luopuminen pelottaakin. Sattumalta Olavi näkee taidehuutokaupassa taulun, jota epäilee paljon lähtöhintaansa arvokkaammaksi. Taidediilerin vaistot heräävät ja Olavi päättää lähteä viimeiselle keikalle ansaitakseen kunnon eläkerahat ja kollegoidensa arvostuksen. Saavuttaakseen taulun ja unelmansa Olavi joutuu kohtamaan menneisyytensä kipukohdat ja myös pettämään läheisensä vielä kerran.

Top