KLAUS HÄRÖN RAKKAANI MERIKAPTEENI VOITTI YLEISÖPALKINNON CHICAGON ELOKUVAFESTIVAALEILLA

Elokuvan on Suomessa tähän mennessä nähnyt jo yli 72 000 katsojaa.

Klaus Härön ohjaama elokuva Rakkaani Merikapteeni palkittiin tänään Chicago International Film Festivalin parhaan kansainvälisen elokuvan yleisöpalkinnolla. Vuodesta 1964 järjestetty Chicagon kansainvälinen elokuvafestivaali on yksi merkittävimmistä sekä vanhin elokuvafestivaali Yhdysvalloissa.

“Hienoa, että myös pohjoisamerikkalainen yleisö on ottanut elokuvan omakseen. Elokuvan odotetaan saavan varsinkin seniorikatsojat liikkeelle myös Yhdysvalloissa”, sanoo tuottaja Kai Nordberg.

Helsinkiläisen Making Movies Oy:n tuottaman ja Irlannissa kuvatun suomalaisen elokuvan pääosissa nähdään James Cosmo, Bríd Brennan sekä Catherine Walker. Elokuva sai maailman ensiesityksensä Toronton kansainvälisillä elokuvajuhlilla syyskuussa ja se on myyty levitykseen jo Australiaan, Uuteen-Seelantiin, Espanjaan, Iso-Britanniaan ja Irlantiin.

Rakkaani merikapteeni elokuvan ovat tuottaneet Kai Nordberg ja Kaarle Aho. Alkuperäiskäsikirjoituksen ovat kirjoittaneet menestyselokuvan Äideistä parhain kirjoittajat Kirsi Vikman ja Jimmy Karlsson. Elokuva kertoo vanhasta merikapteenista joka rakastuu kodinhoitajaansa. Miehen aikuinen tytär ei hyväksy suhdetta ja hän haluaa saada takaisin isän, jota hänellä ei oikeastaan koskaan ollutkaan. Rakkaani merikapteeni kertoo iättömästä rakkaudesta, anteeksiannosta ja välittämisestä.

Elokuvan levittää Nordisk Film ja se sai ensi-iltansa elokuvateattereissa kautta Suomen 30.9.2022.

Chicago Film Festival https://www.chicagofilmfestival.com/film/my-sailor-my-love/

Top