KLAUS HÄRÖN RAKKAANI MERIKAPTEENI -ELOKUVA TEATTERILEVITYKSEEN ISO-BRITANNIASSA JA IRLANNISSA

Suomessa 30. syyskuuta ensi-iltaan saapuva Klaus Härön elokuva Rakkaani Merikapteeni tulee elokuvateatterilevitykseen Britteinsaarilla vuoden 2023 alussa. Elokuvan levittää Signature yhtiö, jolla on vahva jalansija Iso-Britanniassa ja Irlannissa.

“Tämä on hieno uutinen suomalaisen elokuvateollisuuden kansainvälistymisen kannalta. Härön uusi elokuva on laadultaan selkeästi kansainvälistä tasoa ja sen myynti on lähtenyt erinomaisesti käyntiin”, toteaa elokuvan tuottaja Kai Nordberg. Rakkaani Merikapteeni sai maailmanensi-iltansa viime viikolla Toronton kansainvälisillä elokuvajuhlilla, jossa sen irlantilaiset ja brittiläiset näyttelijät saivat ylistäviä arvioita suorituksistaan elokuvassa.

Helsinkiläisen Making Movies Oy:n tuottaman ja Irlannissa kuvatun suomalaisen elokuvan pääosissa nähdään James Cosmo (Braveheart, Troija, Trainspotting, Game of Thrones), Bríd Brennan (BrooklynHope Street) sekä Catherine Walker (House of Gucci).

Rakkaani merikapteeni (My Sailor, My Love) alkuperäiskäsikirjoituksen ovat kirjoittaneet menestyselokuvan Äideistä parhain kirjoittajat Kirsi Vikman ja Jimmy Karlsson. Elokuva kertoo vanhasta merikapteenista joka rakastuu kodinhoitajaansa. Miehen aikuinen tytär ei hyväksy suhdetta ja hän haluaa saada takaisin isän, jota hänellä ei oikeastaan koskaan ollutkaan. Rakkaani merikapteeni kertoo iättömästä rakkaudesta, anteeksiannosta ja välittämisestä.

Elokuvan ohjaa Jussi-palkittu ja Golden Globe -ehdokas Klaus Härö (Miekkailija, Äideistä parhainElämää kuoleman jälkeen). Elokuvan tuottavat Kai Nordberg ja Kaarle Aho tuotantoyhtiö Making Movies Oy:lle. Elokuvan levittää Nordisk Film.

Elokuva saa ensi-iltansa elokuvateattereissa kautta Suomen 30.9.2022.

ENGLANNINKIELINEN TIEDOTE SCREENDAILY
https://www.screendaily.com/news/global-screen-strikes-uk-and-ireland-deal-for-tiff-entry-my-sailor-my-love-exclusive/5174535.article

ELOKUVAN TRAILERI

 

Top