Klaus Härön elokuva Tekijä tuntematon on taidemaailmaan sijoittuva tarina ylpeydestä, luopumisesta ja perheen merkityksestä

Palkitun ohjaajan Klaus Härön uusi elokuva on syksyiseen Helsinkiin sijoittuva Tekijä tuntematon. Se on tarina ikääntyvästä taidekauppiaasta, joka yrittää viimeisen kerran todistaa kykynsä niin itselleen kuin lähimmäisilleen. Elokuvan päärooleissa nähdään Heikki Nousiainen, Amos Brotherus ja Pirjo Lonka. Se saa ensi-iltansa syksyllä 2018.

Tekijä tuntematon (työnimi) käsittelee perhesuhteiden vaikeutta sekä ylpeyden ja luopumisen suuria kysymyksiä. Anna Heinämaan käsikirjoittama elokuva vie katsojat syksyiseen Helsinkiin, jossa ikääntyvän taidekauppiaan kauppa on nähnyt parhaat päivänsä – ja kauppias itsekin tuntee, että aika alkaa ajaa hänestä ohi. Koko elämänsä taiteelle omistanut Olavi on alistumassa kohtaloonsa, mutta kun hän huomaa huutokaupassa taulun, jota epäilee paljon lähtöhintaansa arvokkaammaksi, Olavi päättää lähteä viimeiselle keikalle todistaakseen kykynsä lähimmäisilleen.

Pääroolissa taidekauppias Olavi Launiona nähdään Heikki Nousiainen. Olavin tytärtä Leaa näyttelee Pirjo Lonka ja tyttärenpoikaa Ottoa Amos Brotherus. Elokuvaa kuvataan parhaillaan Helsingissä ja se saa ensi-iltansa syksyllä 2018.

Klaus Härön Miekkailija jatkaa kansainvälistä voittokulkua

Klaus Härön edellinen elokuva Miekkailija sai viime viikonloppuna Special Recognition Award for Narrative Film -palkinnon Coronado Island Film Festivalissa San Diegossa. Tähän mennessä Miekkailijaa on Yhdysvalloissa esitetty yli 40 kaupungissa 19 osavaltiossa.

”Miekkailija on hyvä osoitus siitä, että todella laadukkaalle tarinalle löytyy markkinat myös Yhdysvalloissa. Härön Helsinkiin ja nykyaikaan sijoittuvalle Tekijä tuntematon -elokuvalle on nyt luotu hyvä yleisöpohja myös Yhdysvalloissa”, Making Moviesin tuottaja Kai Nordberg iloitsee.

 

TEKIJÄ TUNTEMATON

Synopsis: Ikääntyvä taidekauppias Olavi Launio suunnittelee eläkkeelle jäämistä. Hänen Helsingin Bulevardilla sijaitseva taidekauppansa on nähnyt parhaat päivänsä. Suuremmat, nuoremmat ja viriilimmät taidekauppiaat ja huutokaupat ovat ajaneet ohi. Olavi on alistumassa kohtaloonsa, vaikka liikkeestä luopuminen pelottaakin. Sattumalta Olavi näkee taidehuutokaupassa taulun, jota epäilee paljon lähtöhintaansa arvokkaammaksi. Taidediilerin vaistot heräävät ja Olavi päättää lähteä viimeiselle keikalle ansaitakseen kunnon eläkerahat ja kollegoidensa arvostuksen. Saavuttaakseen taulun ja unelmansa Olavi joutuu kohtamaan menneisyytensä kipukohdat ja myös pettämään läheisensä vielä kerran.

 

Tuotanto: Making Movies Oy

Ohjaus: Klaus Härö

Käsikirjoitus: Anna Heinämaa

Tuottajat: Kai Nordberg ja Kaarle Aho

Levitys: Nordisk Film

 

Top