KLAUS HÄRÖN ELOKUVA RAKKAANI MERIKAPTEENI ON VALITTU DUBLININ JA GLASGOW’N ELOKUVAJUHLILLE

Klaus Härö on tänä vuonna Jussi-ehdokkaana ohjauksesta elokuvasta Rakkaani merikapteeni, joka on myös ehdolla vuoden elokuvaksi.

Klaus Härön elokuva Rakkaani merikapteeni on valittu viralliseen esityssarjaan Dublinin kansainvälisille elokuvajuhlille (DIFF) ja Glasgow’n elokuvajuhlille (GFF). Elokuva saa ensiesityksensä Dublinissa 2.3. ja Glasgow’ssa 3.3.

Kaupallinen ensi-ilta elokuvateattereissa on Isossa-Britanniassa ja Irlannissa 10.3. Suuresta viimeisestä rakkaudesta kertova elokuva levitetään siellä nimellä My Sailor, My Love. Levitysyhtiönä toimii Signature. Elokuva on Britteinsaarten lisäksi myyty useille kansainvälisille territorioille.

“On erittäin poikkeuksellista, että suomalainen elokuva saa elokuvateatterilevityksen Brittein saarilla. Elokuvan levitysyhtiö Signature on erittäin vahva toimija tällä markkina-alueella. Jaan heidän näkemyksensä siitä, että Rakkaani merikapteeni omaa vahvan potentiaalin menestyä Isossa-Britanniassa ja Irlannissa – yhdellä maailman tärkeimmistä markkina-alueista”, sanoo elokuvan tuottaja Kai Nordberg.

Rakkaani merikapteeni sai Suomen ensi-iltansa syyskuussa 2022. Suomen elokuvateattereissa elokuvan on tähän mennessä nähnyt yli 115 000 katsojaa. Elokuva on tehnyt Bio Rex Cinemasin Senioribion kävijämääräennätyksen. Elokuvan maailmanensi-ilta oli syyskuussa 2022 Toronton kansainvälisillä elokuvajuhlilla. Elokuvan Yhdysvaltain ensi-ilta oli lokakuussa Chicagon kansainvälisillä elokuvajuhlilla, jossa se voitti yleisöpalkinnon parhaana kansainvälisenä elokuvana. Elokuva on jo esitetty festivaaleilla kuten Kolkatan, Palm Springsin ja Los Angelesin elokuvajuhlilla ja tulevana keväänä elokuva on esityksessä vielä lukuisilla festivaalilla esimerkiksi Melbournessa, Sydneyssä ja Brysselissä.

Rakkaani merikapteeni elokuvan ovat tuottaneet Kai Nordberg ja Kaarle Aho. Alkuperäiskäsikirjoituksen ovat kirjoittaneet menestyselokuvan Äideistä parhain kirjoittajat Kirsi Vikman ja Jimmy Karlsson.

Elokuva on Suomessa edelleen elokuvateattereissa ja sitä levittää Nordisk Film.

 

DUBLIN INTERNATIONAL FILM FESTIVAL

https://www.diff.ie/festival-schedule-2023

 

GLASGOW FILM FESTIVAL

https://glasgowfilm.org/glasgow-film-festival

 

JUSSI-EHDOKKAAT

https://www.jussit.fi/uutiset/2023/1/25/jussi-ehdokkaat-vuoden-2022-kotimaisista-elokuvista-on-valittu

 

TRAILERI
https://youtu.be/ZAaOsvqOgJE

 

MY SAILOR, MY LOVE -MUSIIKKIALBUMI
https://open.spotify.com/album/6GuXkg9N8J7VDoeu7Eabr0?si=cLbG3HqTSEWQWVUTvhl-HA&nd=1#login

Top