Kevään ensi-iltaelokuville kasapäin Oscar-ehdokkuuksia

Guillermo del Toron ohjaama Shape of Water kahmi yhteensä 13 Oscar-ehdokkuutta, mm. parhaan elokuvan, ohjaajan, naispääosan ja alkuperäiskäsikirjoituksen sarjoissa. Nordisk Filmin kevään ensi-iltaelokuvista Oscar-ehdokkuuksia saivat myös Three Billboards outside Ebbing, Missouri, I, Tonya, The Post, The Greatest Showman ja Ferdinand.

Elokuvien ystäviä hemmotellaan tänä keväänä lukuisilla kansainvälisillä laatutuotannoilla. Eniten Oscar-ehdokkuuksia on saanut Shape of Water, jonka ensi-ilta Suomessa on 9.2. Tarinankerronnan mestarin Guillermo del Toron elokuva on omalaatuinen satu, joka sijoittuu kylmän sodan aikaan, vuoden 1962 Pohjois-Amerikkaan. Valtion salaisessa laboratoriossa työskentelevä Elisa (Sally Hawkins, ehdolla parhaasta naispääosasta) on yksinäisyytensä vanki. Kun Elisa ja hänen kollegansa Zelda (Octavia Spencer, ehdolla parhaasta naissivuosasta) löytävät laboratorioon kätketyn salaisuuden, Elisan elämä muuttuu lopullisesti.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri sai yhteensä 7 Oscar-ehdokkuutta, muun muassa parhaan elokuvan, naispääosan ja alkuperäiskäsikirjoituksen sarjoissa. Suomessa 23.2. ensi-iltansa saava elokuva on tummalla huumorilla sävytetty draama, jossa Mildred Hayes (Oscar-voittaja ja nyt ehdolla oleva Frances McDormand) ottaa lain omiin käsiinsä, kun poliisiviranomaiset eivät pysty ratkaisemaan hänen rakkaan tyttärensä murhaa. Mildred maalaa kotikaupunkinsa edustalle pystytettyihin mainostauluihin arkailemattoman viestin paikalliselle poliisipäällikölle (Woody Harrelson), jota koko kaupunki ihannoi. Kun kuvioon sotkeutuu poliisipäällikön kakkosmies, mittelö Mildredin ja Ebbingin poliisin kanssa yltyy ennalta arvaamattomiin mittasuhteisiin.

Uskomattomiin tositapahtumiin perustuva I, TONYA kertoo taitoluistelija Tonya Hardingista sekä yhdestä suurimmista skandaaleista urheilun historiassa. Elokuva on saanut kolme Oscar-ehdokkuutta. Margot Robbie on ehdolla naispääosan Oscarin saajaksi roolistaan raivokkaana Hardingina ja Allison Janney (Hardingin teräväkielinen äiti) puolestaan on ehdolla naissivuosasta. Kolmas ehdokkuus on elokuvan leikkauksesta. Suomessa I, Tonya tulee valkokankaille 9.3.

Steven Spielbergin ohjaama, puhuttava ja teemoiltaan tänäkin päivänä ajankohtainen The Post saa 2.2. ensi-iltansa Suomessa. The Post on ehdolla parhaaksi elokuvaksi ja Meryl Streep parhaan naispääosan palkinnon saajaksi. The Post on ensimmäinen elokuva, jossa Spielberg ohjaa Oscar-voittajia Meryl Streepiä ja Tom Hanksia yhdessä.

Oscar-ehdokkuudet julkistettiin tänään. Lisätiedot: http://oscar.go.com/nominees

Academy Awards, eli Oscar-gaala, on vuosittainen elokuva-alan palkintogaala. Kyseessä on vanhin viihde-alan palkintoseremonia: ensimmäisen kerran Oscarit jaettiin vuonna 1929. Palkintojen jakajana toimii Academy of Motion Picture Arts and Sciences eli Yhdysvaltain elokuva-akatemia, jolla on noin 6000 jäsentä. Nimitys Oscar tulee miestä esittävästä kultaisesta patsaasta, jonka voittajat saavat. 90. Oscar-gaala järjestetään 4. maaliskuuta Los Angelesissa.

Top