Katso täältä Steven Spielbergin The Fabelmans -elokuvan kohtaukset

– Seitsemän Oscarin ehdokas elokuvateattereissa huomenna 17.2.2023

Katso alla olevista linkeistä esimakua Steven Spielbergin The Fabelmans -elokuvasta, joka tulee elokuvateattereihin huomenna perjantaina 17.2.2023. Elokuvan levittää Nordisk Film.

Spielbergin lapsuuteen perustuva The Fabelmans on maaginen kuvaus lapsuudesta ja nuoruudesta 1900-luvun jälkipuolen Amerikassa, oman unelman toteutumisesta sekä siitä, mitä sen toteuttaminen ja seuraaminen vaativat koko perheeltä. Elokuvassa kerrotaan näistä valinnoista ja niitä aiheuttavista ristiriidoista. Oheiset kohtausotteet kertovat juuri näistä seikoista. Kohtaukset voi jakaa eri medioissa.

THE FABELMANS: Burt Asks Sam To Make A Camping Trip Movie – YouTube
THE FABELMANS: If You Stop Making Movies You’ll Break – YouTube

The Fabelmans on saanut kaikkiaan seitsemän Oscar-ehdokkuutta. Itse elokuva on ehdolla parhaan elokuvan kategoriassa, minkä lisäksi Steven Spielberg on ehdolla parhaan ohjaajan ja yhdessä Tony Kushnerin kanssa parhaan alkuperäiskäsikirjoituksen kategorioissa.

Michelle Williams on ehdolla parhaan naisnäyttelijän ja Judd Hirsch parhaan miessivuroolin palkintoon. Myös elokuvan lavastus on ehdolla omassa kategoriassaan. Spielbergin luottosäveltäjä John Williams on puolestaan ehdolla parhaasta elokuvamusiikista. Hän on samalla eniten Oscar-ehdokkuuksia saanut elossa oleva henkilö, sillä kyseinen ehdokkuus on hänelle järjestyksessään jo 53. Lisää Williamsin ehdokkuudesta voit lukea täältä:

John Williams Beats Own Record of Most Oscar-Nominated Person Alive – The Hollywood Reporter

The Fabelmans on voittanut jo aiemmin arvostetut Golden Globe -palkinnot parhaasta draamaelokuvasta ja parhaasta ohjauksesta. Lisäksi sillä on lukuisia muita ehdokkuuksia, kuten brittiläiset Bafta-ehdokkuudet muun muassa parhaan elokuvan, alkuperäiskäsikirjoituksen ja parhaan naispääosan kategorioissa sekä Hollywood Critics Associationin ehdokkuudet parhaalle elokuvalle, parhaalle ohjaukselle, parhaalle alkuperäiskäsikirjoitukselle ja parhaalle naisnäyttelijälle (Michelle Williams). American Film Institute valitsi elokuvan kymmenen parhaan elokuvan joukkoon vuonna 2022 ja Gabriel LaBelle sai puolestaan Critics’ Choice Awardsin parhaana nuorena näyttelijänä.

Elokuvan trailerin näet alta. Trailerin voi jakaa eri medioissa.

Elokuvasta

Elokuvan päärooleissa nähdään nelinkertainen Oscar-ehdokas Michelle Williams sekä Paul Dano ja Seth Rogen. Spielbergiä nuorena poikana näyttelvä Gabriel LaBelle valittiin rooliin yli 2000 hakijan joukosta. Steven Spielberg on käsikirjoittanut elokuvan yhdessä Pulitzer-palkitun Tony Kushnerin kanssa, joka on ollut myös Oscar-ehdokkaana Spielbergin elokuviin Lincoln ja München. He ovat tuottaneet elokuvan yhdessä kolminkertaisen Oscar-ehdokkaan Kristie Macosko Kriegerin kanssa.

The Fabelmansien sivurooleissa nähdään mm. Oscar-ehdokas Jeannie Berlin, Julia Butters, Robin Bartlett, Keeley Karsten sekä Judd Hirsch. Ja mielenkiintoisen sivuroolin John Fordina näyttelee kukapa muu kuin David Lynch!

The Fabelmans on maaginen kuvaus lapsuudesta ja nuoruudesta 1900-luvun jälkipuolen Amerikassa, oman unelman toteutumisesta sekä siitä, mitä sen toteutuminen ja seuraaminen vaatii koko perheeltä. Tarinassa näkyvät voimakkaina amerikkalaiset mahdollisuudet niin vanhemmille kuin lapsillekin sekä tuon ajan henkinen ilmapiiri. Spielbergin nuoruuden tärkeä harrastus, partiotoiminta, sekä hänen isänsä ammatti sähköinsinöörinä tuotekehitysprojektien parissa ovat elokuvassa vahvasti mukana ja luovat pohjaa ja kehykset Spielbergin kasvulle elokuvaohjaajaksi.

The Fabelmans on nuoren miehen kasvutarina, jonka aikana hänelle paljastuu perheen salaisuus. Elokuvien voiman avulla hän kuitenkin oppii näkemään totuuden niin itsestä kuin toisistakin. The Fabelmans on yleisön ja kriitikoiden ylistämä elokuva, joka on henkilökohtainen muistelmateos lapsuudesta sekä ylistys elokuvakerronnan taikavoimille.

Top