Katso täältä miltä FINGERPORI näyttää

– Mikko Koukin ohjaaman elokuvan ensi-ilta 16.10.2019

Minkä hinnan olisit valmis maksamaan rakkaudesta, kysytään Fingerporissa. Kauniista kohtauksesta näet ikuista onnea etsivän Krapula-Päivin ja Allan Kurman ensikohtaamisen. Krapula-Päiviä näyttelee Pirjo Lonka ja Allan Kurmaa Aku Hirviniemi. Kohtauksen voi jakaa eri medioissa.

Fingerporin ensi-iltaa juhlitaan Turussa torstaina 10.10.2019, jolloin elokuva saa maailmanensi-iltansa. Samalla juhlitaan suurta kansallista Fingerpori-päivää.

Elokuvasta

Solar Filmsin tuottama elokuva tulee ensi-iltaan keskiviikkona 16.10.2019. Live action -elokuvan ohjaa maineikas näyttelijä ja ohjaaja Mikko Kouki. Elokuvan tarina pohjautuu sarjakuvataiteilija Pertti Jarlan luomaan Fingerpori-sarjakuvaan ja sen hahmoihin. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Petja Lähde ja Mikko Kouki.

Fingerporin päärooleissa esiintyvät Kari Väänänen, Jenni Kokander, Pirjo Lonka, Santtu Karvonen ja Aku Hirviniemi. Muissa rooleissa nähdään suuri henkilömäärä, kuten tavallisessa, tai siis Fingerporin kaupungissa on asukkaita. Mukana ovat mm. Iikka Forss, Miska Kaukonen, Akseli Kouki, Marja-Leena Kouki, Juho Milonoff, Helmi-Leena Nummela, Jan Nyquist, Sara Paavolainen, Tom Petäjä, Olli Rahkonen, Asko Sarkola, Sanna Stellan, Hannes Suominen ja Linda Wiklund. Elokuvan tunnuskappale on Teflon Brothersien Juhannussimaa, jolla vierailee myös Kalevauva.fi.

Fingerporin ovat tuottaneet Jukka Helle, Nina Laurio ja Markus Selin ja sen levittää Nordisk Film. Fingerpori kuvattiin Turussa kesällä 2018.

Fingerpori-sarjakuva on yksi Suomen suosituimpia sarjakuvia. Fingerporia julkaisee tällä hetkellä kaikkiaan 44 eri mediaa, joista 11 on verkkojulkaisuja. Print-julkaisujen kautta sarjakuvan voi nähdä päivittäin (poislukien sunnuntai) 2,14 miljoonaa suomalaista.

Ohessa elokuvan traileri. Traileri on jaettavissa eri medioissa.

Musiikkivideon näet täältä. Sen voi jakaa eri medioissa.

Synopsis

Minkä hinnan olisit valmis maksamaan rakkaudesta?
”Käviskö euro ja kolkyt senttii”
-Asko Vilenius, fingerporilainen-

Fingerpori on komedia ikiaikaisesta vitsauksesta nimeltä rakkaus. Neljän toisiinsa niveltyvän episodin kautta näemme, kuinka rakkauden nälkä sysää korruptoituneen kaupunginjohtajan Aulis Homeliuksen, saamattoman tutkijan Heimo Vesan, rääväsuisen baarinpitäjän Rivo-Riitan ja päihdeongelmaisen lähihoitajan Krapula-Päivin toimintaan, josta ei absurdia Fingerpori-komiikkaa saati noloja tilanteita puutu. Kaikella on hintansa, mutta mikä on rakkauden?

Tekijätiedot

Ohjaus
Mikko Kouki

Tuottajat
Jukka Helle, Nina Laurio ja Markus Selin

Käsikirjoitus
Petja Lähde
Mikko Kouki

Pääroolit
Kari Väänänen – Homelius
Jenni Kokander – Rivo-Riitta
Santtu Karvonen – Heimo Vesa
Pirjo Lonka – Krapula-Päivi
Aku Hirviniemi – Allan Kurma

Muut roolit
Iikka Forss
Miska Kaukonen
Akseli Kouki
Marja-Leena Kouki
Juho Milonoff
Helmi-Leena Nummela
Jan Nyquist
Sara Paavolainen
Tom Petäjä
Olli Rahkonen
Asko Sarkola
Sanna Stellan
Hannes Suominen
Linda Wiklund

Kuvaus
Konsta Sohlberg

Musiikki
Antti Lehtinen

Äänisuunnittelu
Kirka Sainio

Leikkaus
Harri Ylönen

Lavastussuunnittelu
Sattva-Hanna Toivianen

Maskeeraussuunnittelu
Pia Mikkonen

Pukusuunnittelu
Tiina Kaukanen

Top