KATSO TÄÄLTÄ KOHTAUS OMA MAA -ELOKUVASTA

– Elokuva ensi-illassa 26.10.2018

Täältä näet kohtauksen Markku Pölösen upeasta Oma maa -elokuvasta. Elokuvassa esitellään autenttisesti kovaa sotienjälkeisen ajan maailmaa ja jälleenrakennuksen ajan työntekoa. Kohtauksessa naapurin isäntä Verttiä näyttelee Arto Heikkilä ja päärooleja Annia ja Veikkoa näyttelevät Oona Airola ja Konsta Laakso. Sanna-Kaisa Palo nähdään naapurin Akuliinana, Olli Riipinen Iivona ja Elina Saarela Juulina.

Kohtauksen voi jakaa eri medioissa.
https://www.youtube.com/watch?v=UoR6gougQ-o

Oma maa on ohjaaja Markku Pölösen ensimmäinen kokoillan elokuva kymmeneen vuoteen. Elokuva on Solar Filmsin ja Suomen Filmiteollisuuden yhteistuotantoa. Elokuvan ovat tuottaneet Rimbo Salomaa, Markus Selin ja Jukka Helle ja sen levittää Nordisk Film.

Ohessa elokuvan trailer.
https://www.youtube.com/watch?v=ynBaGWSuR1M

Ohessa Suvi Teräsniskan musiikkivideo Auringon lapset, joka on elokuvan loppukappale.
https://www.youtube.com/watch?v=ARLX4U9ZZKk

Oma maa on rakkauselokuva, joka sijoittuu seitsemän vuoden ajanjaksolle sodan päättymisestä vuonna 1945 olympiavuoteen 1952. Rakastavaiset Anni ja Veikko saavat osakseen ns. kylmän tilan, jolla maatilan perustaminen aloitetaan aivan alusta ruokkoamattomalta tontilta.

Elokuvan pääosia näyttelevät Hymyilevä mies -elokuvasta tunnettu Oona Airola sekä Konsta Laakso, joka on tehnyt aiemmin yhteistyötä Pölösen kanssa näyttämöllä. Oma maa perustuu Pölösen alkuperäisideaan. Hän on käsikirjoittanut elokuvan yhdessä Antti Heikkisen kanssa. Käsikirjoituksen dramaturgina on työskennellyt Paula Vesala.

Elokuvassa näyttelevät myös muun muassa Antti Virmavirta, Marjaana Maijala, Arto Heikkilä, Helmi Linnosmaa, Mika Nuojua, Sanna-Kaisa Palo, Marja Packalén ja Hannu-Pekka Björkman.

www.solarfilms.com

https://www.facebook.com/SolarFilmsInc
www.facebook.com/omamaaelokuva
https://www.nordiskfilm.fi/

Elokuvasta

Ohjaus
Markku Pölönen

Käsikirjoitus
Markku Pölönen ja Antti Heikkinen

Tuottajat
Rimbo Salomaa, Markus Selin ja Jukka Helle

Vastaava tuottaja
Jukka Vidgren

Tuotanto
Solar Films ja Suomen Filmiteollisuus SF

Elokuvan levittäjä
Nordisk Film

Pääroolit
Konsta Laakso
Oona Airola

Muut roolit
Antti Virmavirta
Marjaana Maijala
Helmi Linnosmaa
Arto Heikkilä
Mika Nuojua
Marja Packalén
Sanna-Kaisa Palo
Hannu-Pekka Björkman
Henri Tuominen

Synopsis
Turvattua elämää elänyt Anni rakastuu jatkosodassa haavoittuneeseen Veikkoon. Anni jättää kaiken taakseen ja lähtee uudisasukkaaksi Pohjois-Karjalan umpimetsään raivaamaan asutustilaa. Ruusuisen alun jälkeen kohtalo iskee Annin unelmat pirstaleiksi ja rakkaus Veikkoon joutuu koetukselle.

Top