KATSO TÄÄLTÄ FINGERPORIN TRAILERI

Fingerporin traileri on julkaistu juuri. Trailerista näet häivähdyksen Fingerporin kaupungin ja sen asukkaiden tavallisesta elämästä. Tai no, kysymys kai on pohjimmiltaan siitä, miten kukin sanan tavallinen määrittää.

Katso traileri alta

Solar Filmsin tuottama elokuva tulee ensi-iltaan keskiviikkona 16.10.2019. Live action -elokuvan ohjaa maineikas näyttelijä ja ohjaaja Mikko Kouki. Elokuvan tarina pohjautuu sarjakuvataiteilija Pertti Jarlan luomaan Fingerpori-sarjakuvaan ja sen hahmoihin ja sen ovat käsikirjoittaneet Petja Lähde ja Mikko Kouki.

Fingerporin päärooleissa esiintyvät Kari Väänänen, Jenni Kokander, Pirjo Lonka, Santtu Karvonen ja Aku Hirviniemi. Muissa rooleissa nähdään suuri henkilömäärä, kuten tavallisessa, tai siis Fingerporin kaupungissa on asukkaita. Mukana ovat mm. Iikka Forss, Miska Kaukonen, Akseli Kouki, Marja-Leena Kouki, Juho Milonoff, Helmi-Leena Nummela, Jan Nyquist, Sara Paavolainen, Tom Petäjä, Olli Rahkonen, Asko Sarkola, Sanna Stellan, Hannes Suominen ja Linda Wiklund.

Fingerporin tuottavat Jukka Helle, Nina Laurio ja Markus Selin ja sen levittää Nordisk Film. Fingerpori kuvattiin Turussa viime kesänä.

Fingerpori-sarjakuva on yksi Suomen suosituimpia sarjakuvia. Fingerporia julkaisee tällä hetkellä kaikkiaan 44 eri mediaa, joista 11 on verkkojulkaisuja. Print-julkaisujen kautta sarjakuvan voi nähdä päivittäin (poislukien sunnuntai) 2,14 miljoonaa suomalaista.

Elokuvasta

Ohjaus
Mikko Kouki

Tuottajat
Jukka Helle, Nina Laurio ja Markus Selin

Käsikirjoitus
Petja Lähde
Mikko Kouki

Pääroolit
Kari Väänänen – Homelius
Jenni Kokander – Rivo-Riitta
Santtu Karvonen – Heimo Vesa
Pirjo Lonka – Krapula-Päivi
Aku Hirviniemi – Allan Kurma

Muut roolit
Iikka Forss
Miska Kaukonen
Akseli Kouki
Marja-Leena Kouki
Juho Milonoff
Helmi-Leena Nummela
Jan Nyquist
Sara Paavolainen
Tom Petäjä
Olli Rahkonen
Asko Sarkola
Sanna Stellan
Hannes Suominen
Linda Wiklund

Kuvaus
Konsta Sohlberg

Musiikki
Antti Lehtinen

Äänisuunnittelu
Kirka Sainio

Leikkaus
Harri Ylönen

Lavastussuunnittelu

Sattva-Hanna Toivianen

Maskeeraussuunnittelu
Pia Mikkonen

Pukusuunnittelu
Tiina Kaukanen

www.solarfilms.com
www.nordiskfilm.fi
www.wffc.fi
www.sceneturku.fi

 

Top