Green Book

Digitaalinen osto 27.5.2019
Digitaalinen vuokraus 17.6.2019

Green Book

GREEN BOOK

Ohjaaja Peter Farrellyn GREEN BOOK -elokuvaa tähdittävät Oscar-ehdokas Viggo Mortensen (Eastern Promises, The Lord of the Rings trilogia) ja Oscar-voittaja Mahershala Ali (Moonlight, Hidden Figures). Green Book kertoo tosiystävyydestä, joka ylittää 1960-luvun alun rotuun ja yhteiskuntaluokkaan liittyvät rajoitteet.

Tony Lip (Mortensen) on ovimies Bronxin italian-amerikalaisilta kulmilta. Hän saa työn Dr. Don Shirleyn (Ali) autonkuljettajana. Don Shirley on tummaihoinen maailmanluokan pianisti, jonka konserttikiertue ulottuu Manhattanilta aina syvään Etelään. Kiertuematkallaan Lip ja Shirley luottavat ”vihreään kirjaan” (Green Book), joka kertoo heille ne harvat paikat, jotka tuolloin olivat turvallisia afroamerikkalaisille. He kohtaavat rasismia ja vaarallisia tilanteita, mutta myös yllättävää inhimillisyyttä ja huumoria. Jotta he selviäisivät elämänsä jännittävimmästä matkasta, heidän on päästävä yli keskinäisistä erimielisyyksistään.

Elokuvan tuottavat Peter Farrellyn, Brian Currien ja Nick Vallelongan kanssa Jim Burke (The Descendants) ja Charles B. Wessler (The Heartbreak Kid). Draamaelokuvan vastaavat tuottajat ovat Jeff Skoll (The Help), Jonathan King (Lincoln), Octavia Spencer (Fruitvale Station), Kwame L. Parker (Kill Bill -sarja), John Sloss (Boyhood) ja Steven Farneth.

Digitaalinen osto 27.5.2019
Digitaalinen vuokraus 17.6.2019

Tietoja elokuvasta

Ohjaus: Peter Farrelly

Käsikirjoitus: Nick Vallelonga, Brian Currie, Peter Farrelly

Näyttelijät: Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini, Sebastian Maniscalco, Dimiter D. Marinov, P.J. Byrne

Genre: Draama

Kesto: 130 min

Tuotantomaa: Yhdysvallat

Tuotantovuosi: 2018

Ikäraja

Digitaalinen osto 27.5.2019
Digitaalinen vuokraus 17.6.2019

Top