KARI TAPIOSTA JA PIA VIHERIÄVAARASTA KERTOVAN OLEN SUOMALAINEN -ELOKUVAN NÄYTTELIJÄT JULKI

– Päärooleissa Matti Ristinen ja Tiina Lymi
– Iikka Forss näyttelee Dannyä, Ilkka Heiskanen Ilkka Vainiota ja Aake Kalliala Toivo Kärkeä
– Kuvaukset alkaneet tänään

Kari Tapion elämään perustuvan elämäkertaelokuvan näyttelijät on valittu. Aleksi Mäkelän ohjaaman elokuvan päärooleja, Kari Tapiota ja Pia Viheriävaaraa, näyttelevät Matti Ristinen ja Tiina Lymi. Heitä nuorina näyttelevät Tatu Sinisalo ja Talvikki Eerola.

Elokuva vilisee suomalaisen musiikin historian nykyisiä ja menneitä merkkihenkilöitä. Näistä mainittakoon Danny, jonka roolin näyttelee Iikka Forss, Ilkka Vainio, jota esittää Ilkka Heiskanen, Toivo Kärki, jonka roolin näyttelee Aake Kalliala, Reijo Taipale, jota näyttelee Joni Leponiemi ja Fredi, jonka roolissa nähdään Mikko Töyssy. Säveltäjä Veikko Samulia näyttelee Mikko Kouki ja sanoittaja Chrisse Johanssonia Joanna Haartti.

Olen suomalainen -elokuvan pääkuvausjakso on alkanut pääkaupunkiseudulla tänään. Ensi-iltaan elokuva tulee syyskaudella 2019.

Ohjaaja Aleksi Mäkelä tunnetaan muun muassa Solar Filmsin tuottamista menestyselokuvista Häjyt, Pahat Pojat, Matti, Rööperi ja Kotirauha, kulttisarjasta Kylmäverisesti sinun sekä lukuisista muista elokuvista ja tv-sarjoista. Aleksi Mäkelälle myönnettiin Elokuvataiteen valtionpalkinto vuonna 2009.

Solar Filmsin elokuvan tuottavat Jukka Helle ja Markus Selin. Elokuva tehdään yhteistyössä Kari Tapion ja Pia Viheriävaaran poikien Joona, Jani ja Jiri Jalkasen kanssa. Elokuvan levittää Nordisk Film.

www.solarfilms.com
www.nordiskfilm.com

Kuva: Kari Tapion ja Pia Viheriävaaran kihlajaiskuva 60-luvulta. Joona Jalkasen kotialbumi.

Top