Karalahti- ja Luokkakokous 3 -elokuvien ensi-illat siirtyvät

Solar Filmsin Jere Karalahdesta kertova elokuva Karalahti tulee teatteriensi-iltaan perjantaina 5.2.2021. Myös Luokkakokous 3 – Sinkkuristeily -elokuvan ensi-ilta siirtyy tulevaan ajankohtaan. Tiedotamme uusista päivämääristä ja mahdollisista koronan aiheuttamista päivämäärämuutoksista erikseen. Elokuvat levittää Nordisk Film.

Elokuvien ensi-iltojen siirto on koronapandemian aiheuttama, minkä lisäksi syy on myös taloudellinen. Solar Filmsin toimitusjohtaja Jukka Helle kertoo alan nykytilanteesta seuraavasti:

“Vuosi 2020 oli elokuvateattereille ja julkaistuille elokuville taloudellisesti erittäin raskas. Toimialan liikevaihto laski erilaisten rajoitusten myötä alle puoleen normaalista ja osansa tappioista saivat myös kotimaiset elokuvat, jotka elokuvateattereiden kapasiteettirajoituksista huolimatta saivat ensi-iltansa.”

Elokuvalevityksen johtaja Katarina Nyman Nordisk Filmiltä kommentoi myös alan tilannetta: ”Tilanne on todella surullinen koko elokuva-alalle. Elokuvateattereiden ohjelmistoja on nyt syksyllä ylläpidetty pitkälti kotimaisen elokuvan voimin. Se on kuitenkin käynyt yksittäisille yrityksille äärimmäisen raskaaksi, sillä useat lanseeraukset ovat rajoitusten vuoksi jääneet kauas tavoitteistaan. Tänä vuonna ala on pandemian vuoksi menettänyt lipputuloja jo arviolta 53 miljoonaa, ja se kaikki on pois alalta, joka on iso työllistäjä”.

Nyman jatkaa: ”Esimerkiksi kuluvan joulukuun pitäisi olla koko alan huippusesonki. Nyt kuitenkin elokuvateattereiden lipputulot tulevat tippumaan edellisvuoden joulukuuhun verrattuna arviolta -97%. Tilanne on muodostumassa koko alalle kestämättömäksi.”

Solar Filmsin tilannetta Jukka Helle kommentoi seuraavasti: ”Solar Films julkaisi vuonna 2020 kolme elokuvaa, jotka kaikki kärsivät tilanteesta. Samanlaista riskiä ja ennakoimattomia tappioita ei keväällä 2021 ole mahdollista ottaa, ja siksi julkaisusuunnitelmaa on pakko muuttaa. Ei ole näköpiirissä, että elokuvateattereihin suhtauduttaisiin keväällä mahdollisten rajoitusten osalta toisin kuin nyt, vaikka teatterit ovatkin suoriutuneet turvallisuuden näkökulmasta hyvin: yhtään tartuntaketjua ei niistä ole raportoitu.”

Katarina Nyman painottaa alan erinomaista turvallisuustilannetta: ”Katsojien turvallisuus on koko pandemian ajan ollut elokuva-alan ykkösprioriteetti. Elokuvateatterit ovat hoitaneet työnsä esimerkillisesti ja elokuvia on pystytty katsomaan erittäin turvallisesti. Tartuntaketjuja on ollut nolla, vaikka kävijöitä on ollut yli 1,5 miljoonaa. Toivottavasti tämä seikka otetaan huomioon nyt, kun työryhmissä pohditaan toimialakohtaisia rajoituksia.”

https://www.facebook.com/SolarFilmsInc/
https://www.instagram.com/solarchannel/
www.solarfilms.com
www.nordiskfilm.fi

Karalahti-elokuvasta

Elokuvan on ohjannut Juuso Syrjä ja sen ovat käsikirjoittaneet Mika Karttunen ja Joona Louhivuori. Karalahti-elokuvan tuottavat Solar Filmsin Jukka Helle, Rimbo Salomaa ja Markus Selin. Elokuvan levittää Nordisk Film.

Karalahti-dokumentti kertoo Jeren karun ja omalla tavallaan järkyttävän tarinan sekä paljastaa peliurasta ja sen taustoista seikkoja, joita ei ole kerrottu aiemmin. Juuso Syrjän ohjaamaan elokuvaan on haastateltu Jeren lisäksi yli 50 henkilöä, hänen perhettään, valmentajiaan, toimittajia, kanssapelaajia, poliiseja, lääkäreitä ja lapsuudenkavereita, Jeren mukaan aitoja lapsuudenystäviä kotikulmilta Helsingin Tapulikaupungista.

Syvällinen ja ennen kaikkea kaunistelematon elokuva koostuu haastattelujen lisäksi arkistomateriaalista ja dramatisoiduista kohtauksista. Oheisessa trailerissa ääneen pääsevät muun muassa Stanley Cup -voittaja ja olympiamitalisti Kimmo Timonen sekä entinen HIFK-valmentaja Doug Shedden.

Katso alta elokuvan traileri.

Luokkakokous 3 – Sinkkuristeily -elokuvasta

Renny Harlinin ohjaama Luokkakokous 3Sinkkuristeily on jatkoa jättisuosituille, Solar Filmsin tuottamille Luokkakokous ja Luokkakokous 2 – Polttarit -elokuville, jotka ovat saaneet elokuvateattereissa yhteensä yli 800 000 katsojaa.

Sitä tähdittävät edellisten elokuvien tapaan Sami Hedberg, Aku Hirviniemi ja Jaajo Linnonmaa. Elokuva perustuu tanskalaiseen Klassefesten-elokuvasarjaan, kuten sarjan aiemmatkinkin osat. Luokkakokous 3 – Sinkkuristeily -elokuvan tuottavat Markus Selin ja Jukka Helle ja sen levittää Nordisk Film. Luokkakokous 3 on Markus Selinin ja Renny Harlinin ensimmäinen yhteistyö sitten Jäätävä polte -kulttielokuvan.

Katso tästä elokuvan traileri.

 

 

Top