Jalmari Helanderin Sisu-elokuva on valittu maailman ensiesitykseen Toronton elokuvafestivaaleille

Jorma Tommilan ja Aksel Hennien tähdittämä Sisu -elokuva saa ensiesityksensä Toronton kansainvälisellä elokuvafestivaalilla (TIFF) syyskuussa. Jalmari Helanderin ohjaama ja Petri Jokirannan tuottama elokuva on valittu esitykseen suosittuun Midnight Madness -sarjaan.

Elokuvasta on julkaistu ensimmäinen still-kuva.Paikalla Toronton esityksessä syyskuussa ovat Jalmari Helander, Aksel Hennie, Jack Doolan ja Petri Jokiranta. Helanderin ja Jokirannan elokuvat Rare Exports ja Big Game esiteltiin maailmalle myös Torontossa.

“Midnight Madness -sarja on Toronton elokuvafestivaalin suosituimpia ja kilpailluimpia esityspaikkoja. Olemme jälleen onnistuneet tekemään kotimaisen elokuvan, jonka yksi Pohjois-Amerikan tärkeimmistä festivaaleista haluaa näyttävästi ohjelmistoonsa”, kommentoi tuottaja Petri Jokiranta.

Sisu on hermoja raastava toimintaelokuva toisesta maailmansodasta, jossa yksi mies taistelee natsien tuhopartiota vastaan Lapin erämaassa. Elokuva on kuvattu Suomen Lapissa. Jalmari Helanderin ohjaaman ja käsikirjoittaman sekä Petri Jokirannan tuottaman elokuvan keskeisissä rooleissa nähdään Jorma Tommila (Rare Exports, Big Game), Aksel Hennie (Yksin Marsissa, White Wall, Headhunters), Jack Doolan (The Hatton Garden Job), Mimosa Willamo (Aurora, Päin seinää, Box 21) ja Onni Tommila (Big Game)

(Kuva: Antti Rastivo/Freezing Point Oy)

SYNOPSIS
Syvällä Lapin erämaassa Aatami Korpi (Jorma Tommila) etsii kultaa. Ajoittain pommikoneiden ylilento ja etäiset sodan äänet kuuluvat kirkkaina syysöinä.Viimein raskas työ palkitaan ja kultapöly vaskoolissa kasvaa kultakimpaleiksi, Aatami lähtee viemään kulta-aarrettaan lähimpään kaupunkiin. Kun Aatamia vastaan rymistelee SS Obersturmführer Bruno Helldorfin (Aksel Hennie) johtama kolmekymmentä henkinen natsituhopartio, alkaa henkeäsalpaava ja kullanhimoinen takaa-ajo läpi tuhotun ja miinoitetun Lapin erämaan.

TUOTANTO JA LEVITYS
Elokuvan tuottaa tuotantoyhtiö Subzero Film Entertainment Oy yhteistyössä brittiläisen Good Ghaos tuotantoyhtiön kanssa, tuottajana Petri Jokiranta. Vastaavina tuottajina ovat Mike Goodridge, Gregory Ouanhon ja Antonio Salas. Sisua ovat tukeneet Business Finland – Audiovisual Production Incentive, Suomen elokuvasäätiö ja Film Tampere. Sisu on ensimmäisiä suomalaisia elokuvia, jonka amerikkalainen studio Sony / Stage 6 Films on ostanut levitykseensä jo käsikirjoitusvaiheessa. Sony levittää elokuvan kaikkialla maailmassa Pohjoismaiden ulkopuolella. Pohjoismaissa elokuvan levittää Nordisk Film. Elokuvan tv- ja suoratoistokanava on MTV Cmore.

Sisu saa Suomen ensi-iltansa elokuvateattereissa alkuvuodesta 2023.

Top