ILOSIA AIKOJA, MIELENSÄPAHOITTAJA PEKINGIN KANSAINVÄLISELLE ELOKUVAFESTIVAALILLE

– Myös Oma maa -elokuvalla festivaalimenestystä

Solar Filmsin elokuva Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja esitetään Pekingin kansainvälisellä elokuvafestivaalilla, jossa on elokuvan näytöksiä sekä haastattelu- ja lehdistötilaisuuksia ensi viikon keskiviikosta perjantaihin 17.4. – 19.4.2019. Lauantaina 20.4.2019 on vuorossa loppugaala. Festivaalille matkustavat elokuvan tuottaja Jukka Helle, ohjaaja Tiina Lymi, roolistaan juuri Jussilla palkittu näyttelijä Satu Tuuli Karhu, näyttelijä Mari Perankoski sekä lavastussuunnittelija Sattva-Hanna Toiviainen. Elokuva kilpailee festivaalilla Tiantan-palkinnosta. Lisäinfoa festivaalista saat täältä.
http://www.bjiff.com/ta/ijota/

Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja on ollut mukana useilla muillakin kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla. Viime syksynä se esitettiin Suomalaisen elokuvan viikoilla Petroskoissa ja Pietarissa sekä Leuuwardenissa, Hollannissa Pohjoisen elokuvan festivaalilla (The Northern Film Festival). Alkuvuonna elokuva oli mukana Göteborgin kansainvälisellä elokuvafestivaalilla ja Budapestissä Suomalaisen elokuvan viikolla sekä Cinequest-festivaalilla Kaliforniassa. Tänä viikonloppuna elokuva esitetään Leccessä, Italiassa Eurooppalaisen elokuvan festivaalilla (Festival del Cinema Mondeo). Toukokuussa elokuvan voi nähdä Bonnissa, Saksassa Skandinaavisen elokuvan päivillä (Skandinavische Filmtage Bonn). Ulkomaisilla festivaaleilla elokuva esitetään sen englanninkielisellä nimellä Happier Times, Grump.

Lisätietoa festivaaleista saat täältä:
http://www.festivaldelcinemaeuropeo.com/en-2018/festival/introduction/
https://www.cinequest.org/film-festival
http://noordelijkfilmfestival.nl/english/
https://goteborgfilmfestival.se/
https://www.facebook.com/events/376304752713772/permalink/396358664041714/
http://skandinavische-filmtage.de/

 

Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja on saanut eiliseen mennessä 348 739 katsojaa elokuvateattereissa. Elokuvan päärooleja, Mielensäpahoittajaa ja hänen pojantytärtään Sofiaa, näyttelevät Heikki Kinnunen ja Satu Tuuli Karhu, joka palkittiin juuri roolistaan parhaan naissivuosan Jussilla. Sivurooleissa nähdään muun muassa Jani Volanen, Elina Knihtilä, Sulevi Peltola, Iikka Forss, Mari Perankoski sekä Janne Reinikainen.

Myös Solar Filmsin Oma maa -elokuva on saanut osakseen festivaalisuosiota. Elokuva esitettiin maineikkaalla Santa Barbaran kansainvälisellä elokuvafestivaalilla Kaliforniassa helmikuussa. Paikalla olivat tuolloin edustamassa elokuvan päärooleja näyttelevät Konsta Laakso ja roolistaan parhaan naispääosan Jussin voittanut Oona Airola. Elokuva esitettiin myös Nordic Lights -elokuvafestivaalilla Seattlessa, Washingtonissa maaliskuussa ja Black Nights -elokuvafestivaalilla Tallinnassa marraskuussa. Ohjaaja Markku Pölönen ja tuottaja Rimbo Salomaa ovat paraikaa matkalla Minnesotaan, USAhan Minneapolis St. Paulin kansainväliselle elokuvafestivaalille, jossa elokuva esitetään tänä viikonloppuna. Festivaaleilla elokuva nähdään sen englanninkielisellä nimellä Land of Hope.

https://mspfilm.org/festivals/mspiff/
https://sbiff.org/
https://nordicmuseum.org/nlff
https://2018.poff.ee/eng/index
https://mspfilm.org/festivals/mspiff/

Ohessa kohtaus elokuvasta. Kohtauksen voi julkaista eri medioissa.
https://www.youtube.com/watch?v=5HTYNrsxUTo

Ohesta näet huovuttamalla tehdyn Mielensäpahoittajan näköisnuken! Videota voi jakaa eri medioissa.
https://www.youtube.com/watch?v=rYpzcRc4Uwc

www.solarfilms.com
www.nordiskfilm.fi
www.facebook.com/SolarFilmsInc
www.facebook.com/Mielensapahoittaja

Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja on saanut loistavia arvioita, joista esimerkkejä ohessa

5/5, Jussi Virratvuori, Etelä-Suomen Sanomat & Karjalainen
”… elokuva tarjoaa ainutkertaisen mahdollisuuden sukupolvien välisen rotkon ylittävään
katsomiskokemukseen, joka nostaa katsojastaan tunteet silmiin saakka.”
”Kinnusen läsnäolo kameran edessä on kerrassaan komeaa koettavaa.”
https://www.ess.fi/uutiset/kulttuurijaviihde/art2479818
https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kulttuuri/item/192329-elokuva-arvio-mielensapahoittajan-harmillinen-elama-menee-eloisasti-uusiksi-viiden-tahden-uutuudessa

5/5, Kirsi Hemanus, Eeva
“Tarina on erittäin hauska, mutta myös liikuttava.”

4,5/5, Jukka L. Savolainen, smackthejack.net
https://www.smackthejack.net/onnigideon/56582/
“Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja on aidosti koskettava ja hauska elokuva.”
”Vaikka näyttelijäsuoritukset ovatkin kaikin puolin on sujuvaa ja taidokasta, niin ehdottomasti haluan nostaa yhden nimen esiin. Hän on Satu Tuuli Karhu, joka tekee Kinnusen kanssa tasavertaisen ja vahvan roolin nuorena Sofiana. Olen hyvinkin vakuuttunut, että hän tästä roolista ansaitsee Jussi-palkinnon.”

4/5, Juho Rissanen, Iltalehti
”Varsin yksinkertaisesta lähtöasetelmasta käynnistyy sympaattinen ja ihmisen kokoinen komedia, joka pitää otteessaan loppuun asti.”
https://www.iltalehti.fi/tv-ja-leffat/201808232201154439_tw.shtml

4/5, Päivi Valotie, Turun Sanomat
”Komedian huumori on hiljaisesti hykerryttävää ja vaikeiden aiheiden perhedraamana elokuva kasvaa uusin ulottuvuuksiin.”

4/5, JL, Seiska
”Tiina Lymi on ohjannut landejäärän stereotypiasta väkevän version.”

4/5, Martta Kaukonen, Me Naiset
”Elokuvaa on syytä kiittää lakonisesta huumorista ja uskalluksesta käsitellä tunteita täysillä.”

4/5, Kalle Kinnunen, Suomen Kuvalehti
https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kulttuuri/elokuva/mielensapahoittaja-2-on-heikki-kinnusen-koomikonuran-huipentuma/?shared=1034491-92d27649-500
” Ei suomalaiskansallinen viihdeteollisuustuote tästä juuri parane.”

4/5, Jesse Raatikainen, Episodi
https://www.episodi.fi/elokuvat/ilosia-aikoja-mielensapahoittaja/
”Kinnunen on kerrassaan niin loistava, että hänellä tuntuu olevan kemiaa kaikkien elokuvan muiden näyttelijöiden kanssa.”

Elokuvasta

Elokuvan päärooleja, Mielensäpahoittajaa ja hänen pojantytärtään Sofiaa, näyttelevät Heikki Kinnunen ja Satu Tuuli Karhu. Sofian vanhempia, poikaa ja miniää, näyttelevät Jani Volanen ja Elina Knihtilä. Muita rooleja elokuvassa näyttelevät muun muassa Sulevi Peltola, joka on naapuri Kolehmainen, Iikka Forss, joka on edelleen Mielensäpahoittajan toinen poika sekä Mari Perankoski, joka näyttelee edelleen miniää. Janne Reinikainen toimii elokuvassa lääkäri Kivinkisenä.

Tiina Lymi on käsikirjoittanut Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja -elokuvan yhdessä Tuomas Kyrön ja Juha Lehtolan kanssa. Elokuvan ovat tuottaneet Markus Selin ja Jukka Helle, jotka tuottivat myös ensimmäisen Mielensäpahoittajan. Mielensäpahoittaja on Suomen neljänneksi katsotuin elokuva vuoden 1991 jälkeen saatuaan 500 926 katsojaa elokuvateattereissa. Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja -elokuva kuvattiin Hämeenlinnan lisäksi Tuusulassa, Vihdissä, Helsingissä ja Kirkkonummella.

Elokuvan levittää Nordisk Film. Elokuvan pääyhteistyökumppani on POP Pankki.

Elokuvan tiedot

Ohjaus:
Tiina Lymi

Käsikirjoitus:
Tuomas Kyrö, Tiina Lymi ja Juha Lehtola

Tuottajat:
Markus Selin ja Jukka Helle

Elokuvan levittäjä:
Nordisk Film

Pääroolit:
Heikki Kinnunen ja Satu Tuuli Karhu

Muut roolit:
Sulevi Peltola
Jani Volanen
Elina Knihtilä
Mari Perankoski
Iikka Forss
Janne Reinikainen
Kaisa Hela
Sari Siikander

Synopsis:

Mielensäpahoittaja aikoo kuolla, koska kaikki hommat on tehty ja elämästä kadonnut tarkoitus. Mutta juuri kun oma arkku on valmistumassa, Mielensäpahoittajan luo saapuu uusi elämä. Lapsenlapsi, 17-vuotias Sofia on ongelmissa ja tarvitsee isoisänsä jääräpäisyyttä, viisautta ja takan lämpöä. Mielensäpahoittaja taas saa elämäänsä tarkoituksen ja suuren salaisuuden. Vanhan jäärän ja nuoren kaupunkilaistytön yhteiselämässä kahdesta puolikkaasta kasvaa enemmän kuin yksi kokonainen.

Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja
 on mahdottoman hauska ja sydämellinen elokuva mahdottoman vakavasta aiheesta.

 

Top