Elokuvateattereissa 20.10.2017

Human Flow

Human Flow

Yli 65 miljoonaa ihmistä ympäri maailman on joutunut pakenemaan kodeistaan nälänhätää, ilmastonmuutosta ja sotia. Pakolaiskriisi on pahin sitten toisen maailman sodan. Human Flow on maineikkaan taiteilijan ja ihmisoikeusaktivistin Ai Weiwein ohjaama dokumentti, joka tarkastelee massiivista pakolaiskriisiä uskomattoman läheltä. Ai Weiwein johtama matka havainnollistaa kriisin tyrmistyttävän mittakaavan ja sen valtavat vaikutukset tavallisiin ihmisiin.

Dokumentti on kuvattu 23 maassa yhden tapahtumarikkaan vuoden aikana. Koskettavia ihmistarinoita on taltioitu muun muassa Afganistanissa, Bangladeshissa, Ranskassa, Kreikassa, Saksassa, Irakissa, Italiassa, Keniassa, Meksikossa ja Turkissa. Human Flow piirtää tarkan kuvan koko elämänsä taakseen jättäneistä ihmisistä, jotka etsivät epätoivoisesti turvapaikkaa ja oikeutta ylipursuavilta pakolaisleireiltä tai piikkilanka-aidoilla suljetuilta rajoilta. Dokumentissa nähdään myös, miten hämmästyttävällä tavalla ihmismieli löytää toivonkipinän silloinkin, kun tulevaisuudesta ei ole mitään takeita.

Human Flow esittää tärkeän kysymyksen, joka tulee määrittämään tämän vuosisadan: pystyykö yhteiskuntamme hylkäämään pelon ja itsekeskeisyyden ja antamaan vallan avoimuudelle, vapaudelle ja inhimillisyydelle?

Elokuvateattereissa 20.10.2017

Tietoja elokuvasta

Ohjaus: Ai Weiwei

Käsikirjoitus: Chin-Chin Yap, Tim Finch, Boris Cheshirkov

Genre: Dokumentti

Tuottaja: Andy Cohen, Heino Deckert

Tuotantomaa: Saksa

Tuotantovuosi: 2017

Levittäjä: Nordisk Film

Ikäraja

"On vaikea kuvitella ihmistä, jota elokuvan sanoma ei jollain tasolla puhuttelisi."

Helsingin Sanomat / Anton Vanha-Majamaa

"Human Flow pureutuu aikaamme ravistelevaan jättikriisiin humaanisti ja laajakatseisesti."

Ilta-Sanomat / Tarmo Poussu

"Human Flow on aktivistin tekemä dokumentti. Se on ns. hyvää propagandaa, moraalista agitaatiota."

Turun Sanomat / Kari Salminen

''

Elokuvateattereissa 20.10.2017

Top