Huijarit-komediaelokuva valkokankaille loppuvuodesta

– kyllä valeammatti ihan työstä käy!

Rike Jokelan ohjaama Huijarit-elokuva saapuu valkokankaille loppuvuodesta 2023. Ajankohtainen ja vauhdikas komedia kertoo pätkätöiden ja rahapulan rasittamasta Sirusta, joka saa väärinymmärrysten seurauksena huijattua itsensä valelääkäriksi hyvinvointiklinikalle. Uusi parisuhde asianajaja Nikon kanssa on toivottavasti totta, vaikka muuten vaikuttaa, että Sirun lisäksi useampi lähipiiristä valehtelee, jotkut jopa ammatikseen.

”Omaa ammattitaitoaan on välillä helppo verrata valeammattilaisen puuhiin, sillä nykyajan työelämä haastaa osaavatkin ihmiset pohtimaan omaa kykyään pärjätä työtehtävissään. Olemme kaikki hyviä huijaamaan ja kenties matkan varrella opimme jotain. Tämä ajatus innostaa meitä tekijöitä. On mahtavaa päästä tuomaan kotimainen vauhdikas huijarielokuva valkokankaalle. Fake it until you make it!”, kommentoi elokuvan tuottaja Riina Hyytiä.

Näyttelijät

Elokuvan rooleissa ovat Tuulia Eloranta (valelääkäri Siru), Samuel Kujala (asianajaja Niko), Pilvi Hämäläinen (rikospoliisi Kati) ja Tommi Korpela (toimitusjohtaja Jukkis). Sivurooleissa nähdään muun muassa Miitta Sorvali, Elsi Sloan ja Ville Myllyrinne.

Elokuva pohjautuu Riina Hyytiän ja Seppo Vesiluoman tarinaan. Käsikirjoittajina ovat Anna Ruohonen, Lassi Vierikko, Juha Jokela ja Rike Jokela. Elokuvan tuottavat Riina Hyytiä ja Nora Kuusisto Dionysos Filmsiltä ja sen levittää Nordisk Film.

Dionysos Films on yksi Suomen menestyneimmistä tuotantoyhtiöistä. Sen perustivat Riina Hyytiä ja Johanna Vuoksenmaa vuonna 2008. Yhtiö tunnetaan laadukkaista yleisömenestyksistään kuten Johanna Vuoksenmaan elokuvasta 21 tapaa pilata avioliitto, viisi Venlaa voittaneesta televisiosarjasuosikista Klikkaa mua, josta tehtiin Ruotsissa remake-versio Dejta alkuvuonna 2020, sekä draamakomediasarjasta Ex-onnelliset, joka on ilahduttanut katsojia jo neljä kautta. Kansainvälisesti laajaa huomiota ovat saaneet rikossarja Karppi, jonka kolme kautta ovat nähtävissä maailmanlaajuisesti Netflixissä, sekä pitkä elokuva Aurora, joka voitti seitsemän Jussi-palkintoa ja on kerännyt ylistäviä arvioita elokuvafestivaaleilla ympäri maailmaa. Dionysos Filmsin viimeisin elokuva on Hannele Laurin tähdittämä 70 on vain numero vuodelta 2021.

Nordisk Film on Suomen johtava kotimaisten elokuvien levittäjä, sekä Pohjoismaiden suurin elokuvien, tv-ohjelmien ja pelien jakelija. Yhtiö toimii myös PlayStationin maahantuojana sekä Pohjoismaissa että Baltian maissa. Nordisk Film on perustettu vuonna 1906 ja on maailman vanhimpia edelleen toimivia alan yrityksiä. Toiminta kattaa koko arvoketjun aina luovan sisällön kehittelystä ja tuotannosta sen markkinointiin ja jakeluun: ”We bring stories to life”. Nordisk Film on osa Egmont-konsernia, joka on Euroopan johtavia mediayhtiöitä. Egmont on kaupallinen säätiö, jonka voitosta jaetaan vuosittain 13 miljoonaa euroa erityisesti lasten ja nuorten sosiaalisia ja terveydellisiä oloja tukeviin hankkeisiin. Lisäksi tukea suunnataan taiteeseen, kulttuuriin ja tutkimukseen.

Top