Hanna Bergholmin PAHANHAUTOJA on valittu Gérardmerin elokuvafestivaalin kilpasarjaan

Ohjaaja Hanna Bergholmin psykologinen kauhudraama Pahanhautoja on valittu ranskalaisen Gérardmer-fantasiaelokuvafestivaalin kilpasarjaan. Elokuva kilpailee parhaan pitkän elokuvan palkinnosta yhdeksän muun elokuvan kanssa.

Mukana kilpailussa ovat muun muassa norjalaisohjaaja Eskil Vogtin The Innocents ja Unkarin tämän vuoden Oscar-ehdokas Post Mortem.

Ranskalainen Gérardmer on Pahanhautojalle jo kolmas kansainvälinen elokuvafestivaali. Elokuva saa maailmanensi-iltansa Sundancen elokuvajuhlilla tammikuussa. Sundancea seuraavat Göteborgin ja Gérardmerin elokuvafestivaalit.

Suomessa Pahanhautoja saa ensi-iltansa elokuvateattereiden valkokankailla 4.3.

Silva Mysteriumin tuottaman Pahanhautojan on ohjannut Hanna Bergholm ja käsikirjoittanut Ilja Rautsi. Tarina on Bergholmin ja Rautsin yhdessä kehittämä. Elokuvan pääosarooleissa nähdään Siiri Solalinna, Sophia Heikkilä, Jani Volanen ja Reino Nordin. Pahanhautojan on kuvannut Jarkko T. Laine ja lavastuksesta on vastannut Päivi Kettunen. 

SYNOPSIS

Nuori Tinja-tyttö yrittää toteuttaa vaativan äitinsä unelman menestymällä telinevoimistelussa. Tinjan äiti esittelee koko maailmalle lahjakasta tytärtään ja idyllisen onnellista perhe-elämäänsä suositussa ”Ihana arki” videoblogissaan. Tinjan elämä täyttyy pakonomaisesta äidin miellyttämisestä, ja ansaitakseen äitinsä rakkauden, Tinja piilottaa tältä kaikki negatiiviset tunteensa. Eräänä yönä Tinja löytää oudon linnunmunan. Hän kätkee munan huoneeseensa ja hautoo sitä salassa peittonsa alla, kunnes munasta kuoriutuu jotain, joka järkyttää heitä kaikkia. Täydellinen koti muuttuu kauhun näyttämöksi.

Pahanhautoja on psykologinen kauhudraama virheellisyyden pelosta ja rakkaudettomuudesta, joka luo hirviön.

Katso elokuvan traileri alta.

Psykologinen kauhudraama Pahanhautoja saa Suomen ensi-iltansa 4.3.2022. Pahanhautojan on ohjannut Hanna Bergholm ja käsikirjoittanut Ilja Rautsi. Pääosissa nähdään Siiri Solalinna, Sophia Heikkilä, Jani Volanen ja Reino Nordin. Elokuvan tuottaa Silva Mysterium ja sen levittää Nordisk Film.

Top