FINGERPORI-KOMEDIAELOKUVAN PÄÄROOLEISSA NÄHDÄÄN KARI VÄÄNÄNEN, JENNI KOKANDER, PIRJO LONKA, SANTTU KARVONEN JA AKU HIRVINIEMI

– Elokuva kuvataan Turussa touko-kesäkuussa
– Avustajahaku käynnissä

Jättisuosittu, kulttimaineeseen noussut Fingerpori-sarjakuva kääntyy komediaelokuvaksi. Live action -elokuvan ohjaa maineikas näyttelijä ja ohjaaja Mikko Kouki. Elokuvan tarina pohjautuu sarjakuvataiteilija Pertti Jarlan luomaan Fingerpori-sarjakuvaan ja sen hahmoihin. Elokuvan käsikirjoittavat Petja Lähde ja Mikko Kouki. Merkittävissä rooleissa nähdään seuraavat näyttelijät:

Kari Väänänen – Homelius
Jenni Kokander – Rivo-Riitta
Santtu Karvonen – Heimo Vesa
Pirjo Lonka – Krapula-Päivi
Aku Hirviniemi – Allan Kurma

Solar Filmsin elokuvan tuottaa Nina Laurio, joka tunnetaan mm. Äkkilähtö– ja Hevisaurus-elokuvien tuottajana. Vastaavina tuottajina toimivat Markus Selin ja Jukka Helle. Elokuvan levittää Nordisk Film. Fingerpori kuvataan Turussa 8.5.-21.6.2018 ja ensi-iltaan se tulee syksyllä 2019.

Tuottaja Nina Laurio kommentoi elokuvaa seuraavasti: “Fingerporin huumori naurattaa miljoonia suomalaisia. On hienoa saada muokata Fingerporin lajityyppi elokuvaksi ja saattaa se yleisön nähtäväksi. Uskon, että Fingerpori-elokuvan maailma kolahtaa yleisöön ja laajentaa Fingerporin kaupungin isolle kankaalle ja tuo tutut rakastetut sarjakuvahahmot uudella tavalla esiin”.

Länsi-Suomen elokuvakomissiossa iloitaan kuvauksista jo nyt. “Elokuvakaupunki Turku toivottaa jälleen kerran Solar Filmsin ja nyt Fingerpori-tuotannon tervetulleeksi Turkuun. Olemme erityisen iloisia siitä, että Turun oman pojan, Turun kaupunginteatterin taiteellisen johtajan, Mikko Koukin esikoisohjaus kuvataan juuri täällä Turussa”, toteaa Fingerporin elokuvakomissaari Teija “Raju” Raninen.

Elokuvan avustajahaku on alkanut. Elokuvaan haetaan avustajaksi mahdollisimman persoonallisia, kaikenkokoisia ja -näköisiä, Fingerporin maailmaan solahtavia henkilöitä. Avustajien työ keskittyy Turkuun. Avustajaksi voi hakea Solar Filmsin nettisivun kautta.
https://solarfilms.com/avustajaksi/

Fingerpori-sarjakuva on yksi Suomen suosituimpia sarjakuvia. Fingerporia julkaisee tällä hetkellä kaikkiaan 44 eri mediaa, joista 11 on verkkojulkaisuja. Print-julkaisujen kautta sarjakuvan voi nähdä päivittäin (poislukien sunnuntai) 2,14 miljoonaa suomalaista.

www.solarfilms.com
www.nordiskfilm.fi
www.wffc.fi
www.sceneturku.fi

 

Top