Fingerpori-elokuvalle 26 331 katsojaa avausviikonlopun jälkeen

Mikko Koukin ohjaama Fingerpori-elokuva avasi 15 426 katsojalla ruuhkaisen viikonlopun katsotuimpana ensi-iltaelokuvana. Ennakoiden kanssa katsojia on koossa eiliseen sunnuntaihin mennessä kaikkiaan 26 331. Elokuvan ensi-ilta oli 16.10.2019.

Ohjaaja  Mikko Kouki iloitsee elokuvan vastaanotosta: “Olen erittäin iloinen siitä, että ihmiset ovat löytäneet elokuvamme. Sitä oli hauska tehdä. Fingerpori on paikka, jonne kaikki ovat tervetulleita.”

Elokuvan levittäjä Katarina Nyman on hänkin iloinen elokuvan vastaanotosta: “On hienoa, että myös elokuvayleisö on löytänyt Fingerporin. Tämä elokuva sopii kaikille viihdyttävästä kotimaisesta komediasta nauttiville.”

Elokuvasta

Live action -elokuvan on ohjannut maineikas näyttelijä ja ohjaaja Mikko Kouki. Elokuvan tarina pohjautuu sarjakuvataiteilija Pertti Jarlan luomaan Fingerpori-sarjakuvaan ja sen hahmoihin. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Petja Lähde ja Mikko Kouki.

Fingerporin päärooleissa esiintyvät Kari Väänänen, Jenni Kokander, Pirjo Lonka, Santtu Karvonen, Aku Hirviniemi ja Linda Wiklund. Muissa rooleissa nähdään suuri henkilömäärä, kuten tavallisessa, tai siis Fingerporin kaupungissa on asukkaita. Mukana ovat mm. Iikka Forss, Miska Kaukonen, Akseli Kouki, Marja-Leena Kouki, Juho Milonoff, Helmi-Leena Nummela, Jan Nyquist, Sara Paavolainen, Tom Petäjä, Olli Rahkonen, Asko Sarkola, Sanna Stellan, Hannes Suominen ja Linda Wiklund. Elokuvan tunnuskappale on Teflon Brothersien Juhannussimaa, jolla vierailee myös Kalevauva.fi.

Fingerporin ovat tuottaneet Jukka Helle, Nina Laurio ja Markus Selin ja sen levittää Nordisk Film. Fingerpori kuvattiin Turussa kesällä 2018.

Fingerpori-sarjakuva on yksi Suomen suosituimpia sarjakuvia. Fingerporia julkaisee tällä hetkellä kaikkiaan 44 eri mediaa, joista 11 on verkkojulkaisuja. Print-julkaisujen kautta sarjakuvan voi nähdä päivittäin (poislukien sunnuntai) 2,14 miljoonaa suomalaista.

Katso alta elokuvan traileri.

Elokuvaan liittyvän Teflon Brothersin ja Kalevauva.fi:n musiikkivideon näet alta.

Synopsis

Minkä hinnan olisit valmis maksamaan rakkaudesta?
”Käviskö euro ja kolkyt senttii”

-Asko Vilenius, fingerporilainen-

Fingerpori on komedia ikiaikaisesta vitsauksesta nimeltä rakkaus. Neljän toisiinsa niveltyvän episodin kautta näemme, kuinka rakkauden nälkä sysää korruptoituneen kaupunginjohtajan Aulis Homeliuksen, saamattoman tutkijan Heimo Vesan, rääväsuisen baarinpitäjän Rivo-Riitan ja päihdeongelmaisen lähihoitajan Krapula-Päivin toimintaan, josta ei absurdia Fingerpori-komiikkaa saati noloja tilanteita puutu. Kaikella on hintansa, mutta mikä on rakkauden?

Tekijätiedot

Ohjaus
Mikko Kouki

Tuottajat
Jukka Helle, Nina Laurio ja Markus Selin

Käsikirjoitus
Petja Lähde
Mikko Kouki

Pääroolit
Kari Väänänen – Homelius
Jenni Kokander – Rivo-Riitta
Santtu Karvonen – Heimo Vesa
Pirjo Lonka – Krapula-Päivi
Aku Hirviniemi – Allan Kurma

Muut roolit
Iikka Forss
Miska Kaukonen
Akseli Kouki
Marja-Leena Kouki
Juho Milonoff
Helmi-Leena Nummela
Jan Nyquist
Sara Paavolainen
Tom Petäjä
Olli Rahkonen
Asko Sarkola
Sanna Stellan
Hannes Suominen
Linda Wiklund

Kuvaus
Konsta Sohlberg

Musiikki
Antti Lehtinen

Äänisuunnittelu
Kirka Sainio

Leikkaus
Harri Ylönen

Lavastussuunnittelu

Sattva-Hanna Toivianen

Maskeeraussuunnittelu
Pia Mikkonen

Pukusuunnittelu
Tiina Kaukanen

www.solarfilms.com
www.nordiskfilm.fi
www.wffc.fi
www.sceneturku.fi

 

Top