Etsivä Benoit Blancin charmi tehoaa: Daniel Graigin tähdittämä VEITSET ESIIN – kaikki ovat epäiltyjä oli viikonlopun katsotuin elokuva

VEITSET ESIIN – kaikki ovat epäiltyjä (Knives Out) on nokkela nykypäivän murhamysteeri, jossa kuka vain voi olla syyllinen. Elokuva sai ensi-iltansa perjantaina 29.11. yhteensä 90 valkokankaalla, ja se oli kirkkaasti viikonlopun katsotuin elokuva. Avausviikonloppunaan elokuva keräsi 13 911 katsojaa ja ennakkoineen sillä on koossa 15 272 katsojaa.

Elokuvaa tähdittävät etsivä Benoit Blancin roolissa nähtävä Daniel Graig,Christopher Plummer, Chris Evans, Ana De Armas, Jamie Lee Curtis, Don Johnson, Michael Shannon, Toni Collette, LaKeith Stanfield, Katherine Langford ja Jaeden Martell. Veitset esiin – kaikki ovat epäiltyjä on ohjaaja Rian Johnsonin (Brick, Looper, The Last Jedi) kunnianosoitus kaikkien aikojen murhamysteerien mestarille Agatha Christielle.

Tunnettu rikoskirjailija Harlan Thrombey (Christopher Plummer) löydetään kuolleena kartanostaan hänen syntymäpäiväjuhliensa jälkeen. Utelias ja tyylikäs etsivä Benoit Blanc (Daniel Craig) ilmaantuu paikalle tutkimaan tapausta. Etsivä Blanc sukkuloi Harlanin ristiriitaisen perheen ja uskollisen palvelusväen välillä. Harhautusten ja itsekkäiden valheiden keskellä hän pyrkii paljastamaan Harlanin murhan taustalla olevan totuuden. VEITSET ESIIN – KAIKKI OVAT EPÄILTYJÄ on terävä rikostarina, joka saa yleisön arvailemaan loppuun asti kuka on syyllinen.

Elokuvakriitikot ovat lähes poikkeuksetta kiitelleet elokuvaa, joista poimintoina seuraavat arvostelut.

Katso 5 tähteä
”Agatha Christien perintöä kunnioittavaa tarinaa kuljetetaan vangitsevasti eteenpäin.” – Toni Keränen

Suomen Kuvalehti 4 tähteä
“Yksi taitavimmista tempuista on se, miten Veitset esiin kasvaa klassisesta kuka sen teki -asetelmastaan erittäin ajankohtaisella tavalla yhteiskunnalliseksi elokuvaksi.” – Kalle Kinnunen

Hämeen Sanomat 4 tähteä
”Johnsonin satiirinen karrikointi on osuvaa ja hauskaa”  – Heikki Ikonen

Kouvolan Sanomat 4 tähteä
”Chris Evans ja Toni Collette loistavat mahdottoman ärsyttävinä rikkaan perheen kasvatteina.” – Timo Alho

Top