Viattomat äänet

Elokuvasta lyhyesti

Yli 300 000 lasta on armeijoissa yli 40 maassa eri puolilla maailmaa.

El Salvador on yksi lapsisotilaita käyttäneistä maista. Vuonna 1980 siellä syttyi 12 vuotta kestänyt sisällissota, joka alkoi talonpoikien ryhdyttyä kapinoimaan armeijaa vastaan. Talonpoikien perustama sissiliike FMLN ajautui verisiin taisteluihin Yhdysvaltain tukemaa armeijaa vastaan, ja sotaa käytiin kaikkialla. Tositapahtumiin perustuva “Viattomat äänet” kertoo 11-vuotiaan Chavan silmin tarinan siitä, miten sota hallitsee pienen pojan elämää ja saa hänet pelkäämään 12-vuotissyntymäpäiväänsä, sillä se tietää lapsuuden loppumista ja joutumista armeijaan…

Elokuvan on ohjannut meksikolaissyntyinen Luis Mandoki (“Viesti mereltä”, “Ansassa”). Käsikirjoituksesta vastaavat Luis Mandoki ja Oscar Orlando Torres, jonka elämäntarinaan elokuva pohjautuu. Chavan roolissa nähdään loistava Carlos Padilla, hänen Kella-äitiään esittää chileläinen Leonor Varela ja kylän rohkeaa pappia Daniel Giménez Cacho (isä Manolon roolissa Pedro Almódovarin elokuvassa “Huono kasvatus”).

Elokuva on palkittu lukuisilla festivaaleilla, mm. Beliinissä, Torontossa ja San Diegossa. Viattomat äänet oli ehdolla parhaaksi vieraskieliseksi elokuvaksi, Meksikon edustajana, vuoden 2006 Oscar-juhlassa.

Tietoja elokuvasta

Suomenkielinen nimi:
Viattomat äänet

Originaali nimi:
Voces inocentes

Ohjaus:
Luis Mandoki

Näyttelijät:
Carlos Padilla, Leonor Varela, Xuna Primus, Gustavo Muñoz, José María Yazpik, Ofelia Medina

Käsikirjoitus:
Luis Mandoki Oscar Orlando Torres

Tuotanto:
Lawrence Bender Luis Mandoki

Tuotantovuosi:
2004

Tuotantomaa:
Mexico / USA / Puerto Rico

Studio:
Lawrence Bender Productions MUVI Films Organización Santo Domingo

Ensi-ilta:
22.9.2006

Genre:
Draama

Kuvia elokuvasta

Top