VALO VALTAMEREN YLLÄ

Elokuvasta lyhyesti

VALO VALTAMEREN YLLÄ -elokuva on menestysromaaniin perustuva kertomus vanhempien väärästä valinnasta.

Sydäntäsärkevä ja moraaliseen pohdintaan haastava tarina vie keskelle jylhää merimaisemaa ja kertomusta hyvistä ihmisistä, jotka vain valitsevat väärin. Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Derek Cianfrance (BLUE VALENTINE).

Ensimmäisestä maailmansodasta kotiutunut majakanvartija Tom (Michael Fassbender) ja hänen nuori vaimonsa Isabel (Alicia Vikander) asuvat kaksin täysin eristyksissä olevalla saarella Australian rannikolla. Vastavihityn parin onnea varjostaa ainoastaan kipeä epäonni lapsen saannissa. Rajun myrskyn jälkeen ja jälleen yhden pitkälle edenneen raskauden keskeydyttyä rantaan ajautuu pirstaleinen vene, miehen ruumis, naisen villatakki – ja pieni tyttövauva, joka on elossa. Tom ja Isabel pelastavat pienokaisen ja sokaistuvat sen hoivaamisen antamasta ilosta niin, että päätyvät seurauksiltaan arvaamattomaan ratkaisuun: he vaikenevat haaksirikosta ja väittävät vauvaa omakseen. Tytöstä tulee heidän elämänsä valo, ja hän kasvaa vanhempiensa mittaamattoman rakkauden suojassa. Parin vuoden kuluttua salaisuus ja perheen elämä särkyvät: lapsen oikea äiti (Rachel Weisz) onkin elossa. Alkaa järjen ja tunteen taistelu, joka koettelee ennennäkemättömällä tavalla äidinrakkauden sekä oikean ja väärän rajoja.

M.L. Stedmanin ”Valo valtameren yllä” -romaani on kohonnut huikeaan kansainväliseen suosioon. Kirjan käännösoikeudet on myyty yli 30 maahan.

Traileri

VALO VALTAMEREN YLLÄ

Tietoja elokuvasta

Suomenkielinen nimi:
VALO VALTAMEREN YLLÄ

Originaali nimi:
The Light Between Oceans

Ohjaus:
Derek Cianfrance

Näyttelijät:
Alicia Vikander, Michael Fassbender, Rachel Weisz

Käsikirjoitus:
Derek Cianfrance (perustuu M.L. Stedmanin romaaniin)

Tuotantovuosi:
2016

Ensi-ilta:
4.11.2016

Genre:
Draama

Kuvia elokuvasta

Top