Vallan piiri

Elokuvasta lyhyesti

Osoitteessa 36, Quai des Orfèvres sijaitseva “Ranskan Scotland Yard”, on näyttämö, jolla käydään jopa laittomuuden rajoja koetteleva valtataistelu rikospoliisin päällikön paikasta.
Poliisipäällikkö Robert Mancini (André Dussolier) on väistymässä tehtävästään, mielessään kaksi seuraajaehdokasta: Léo Vrinks (Daniel Auteuil) ja Denis Klein (Gérard Depardieu). Pariisia on pitkään piinannut väkivaltaisia arvokuljetusryöstöjä tekevä rikollisjengi, ja poliisipäällikkö päättää lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla – napata ryöstäjät ja määrätä itselleen seuraajan. Niinpä hän ilmoittaa Vrinksille ja Kleinille, että se, kumpi ratkaisee ryöstöjen sarjan ja passittaa tekijät telkien taa, nimitetään uudeksi päälliköksi.
Vrinks ja Klein ovat entisiä ystävyksiä, mutta Kleinin kunnianhimo ja osaltaan myös liiallinen alkoholinkäyttö ovat kasvattaneet juopaa miesten välillä, ja nyt heistä tulee toistensa pahimmat kilpailijat. Kun Vrinks sekaantuu murhaan, Klein tarttuu tilaisuuteen ja pidätyttää kilpakumppaninsa. Sekään ei riitä Kleinille, vaan hän sekoittaa likaiseen valtapeliin myös Vrinksin vaimon, Camillen (Valeria Golino). Silloin Vrinksin mitta tulee täyteen, ja kosto on väistämätön.

Elokuvan ohjaaja ja yksi sen käsikirjoittajista, Oliver Marchal, on entinen poliisi, ja tarina pohjautuu hänen omiin kokemuksiinsa. Käsikirjoittajatiimiin kuuluvat myös Julien Rappeneau, Frank Mancuso ja Dominique Loiseau.

Kosto ei tuo oikeutta. Väkivalta ei ole voimaa.

Tietoja elokuvasta

Suomenkielinen nimi:
Vallan piiri

Originaali nimi:
36 Quai des Orfèvres

Ohjaus:
Olivier Marchal

Näyttelijät:
Daniel Auteuil, Gérard Depardieu, André Dussollier, Roschdy Zem

Käsikirjoitus:
Dominique Loiseau Frank Mancuso Olivier Marchal, Julien Rappeneau

Tuotanto:
Franck Chorot Cyril Colbeau-Justin

Tuotantovuosi:
2004

Tuotantomaa:
Ranska

Studio:
Gaumont LGM Productions KL Productions

Ensi-ilta:
12.5.2006

Genre:
Draama

Kuvia elokuvasta

Top