Valkoinen oleanteri

Elokuvasta lyhyesti

Kaunis ja lahjakas mutta äärettömän kova ja itsekeskeinen taiteilija Ingrid Magnussen (Michelle Pfeiffer) tulee jätetyksi. Pian Ingridiä syytetään entisen miesystävänsä myrkyttämisestä ja hänet tuomitaan vankilaan. Niin hänen herkässä iässä oleva tyttärensä Astrid (Alison Lohman) joutuu sijaiskotikierteeseen. Astrid yrittää etsiä itseään, kun häntä hyppyytetään mitä erilaisimpien kasvattiäitien (mm. Renée Zellweger ja Robin Wright Penn) luona. Hän kokeilee seksiä, uskontoa, huumeita, kaikkea mitä kuvitella saattaa, mutta hänen oma äitinsä pitää häntä ohjissa rautaisella otteellaan vielä vankilastakin käsin. Askel askeleelta Astrid yrittää tehdä häneen välimatkaa, mutta joutuu lopuksi huomaamaan, ettei katujen kovan koulun jälkeen olekaan niin kaukana viileästä, vaaleasta äidistään. Siinä vaiheessa ei tehtyä saa kuitenkaan enää tekemättömäksi.

Michelle Pfeiffer tekee huikean vakuuttavan roolityön piinkovana äitinä, jolla on rautainen tapa osoittaa tyttärelleen rakkautta. Myös Alison Lohman loistaa kipeän kasvutarinan keskipisteenä ja Renée Zellweger neuroottisena sijaisäitinä.
Valkoinen Oleanteri on unohtumaton tarina tytöstä, jonka odysseiasta läpi Los Angelesin kasvatuskotien – jokainen niistä oma universuminsa lakeineen, vaaroineen ja kovine opetuksineen – tuleekin lopulta palkitseva matka oman itseensä; kypsyyteen, iloon ja todelliseen itsenäisyyteen. Elokuva perustuu samannimiseen, kiiteltyyn Janet Fitchin romaaniin.

Mikä erottaa äidin tyttärestä?

Tietoja elokuvasta

Suomenkielinen nimi:
Valkoinen oleanteri

Originaali nimi:
White Oleander

Ohjaus:
Peter Kosminsky

Näyttelijät:
Alison Lohman, Michelle Pfeiffer, Renée Zellweger, Robin Wright Penn

Käsikirjoitus:
Mary Agnes Donoghue

Tuotanto:
Hunt Lowry John Wells (III)

Tuotantovuosi:
2003

Tuotantomaa:
USA

Studio:
Warner bros. John Wells production Pandora Filmproduction

Ensi-ilta:
18.7.03

Genre:
Draama

Kesto:
1h 51min

Kuvia elokuvasta

Top